| 
 | |||||||
| Sintesajzeri, Klavijature i Elektronika Analogni i digitalni sintovi, ritam ma?ine, MPC sekvenceri, sempleri i ostali elektronski proizvođači zvuka. | 
|  | 
|  | Thread Tools | Display Modes | 
|  05-06-2008, 03:48 PM | #1 | 
| Pro Member Join Date: Feb 2007 Location: Novi Sad 
				 |  Roland V-Synth XT  jel zna neko nesta o ovom synth-u? | 
|   |   | 
|  05-06-2008, 03:57 PM | #2 | 
| Banned Join Date: May 2007 Location: Bg 
				 |  Re: Roland V-Synth XT 

Evo neki link,pa pogledaj.Znam da je super synth i da je dost skup.Ima ga Mega music na lageru i Mitros.Razlika izmedju modula i synth-a je oko 450-500e http://www.thomann.de/gb/roland_vsynth_xt.htm | 
|   |   | 
|  05-06-2008, 06:09 PM | #3 | 
| Senior Member Join Date: Jan 2005 Location: Srbija 

ja sam ga neko vreme imao , veoma interesantan sint , ima tri nacina rada , standardni , zatim emulacija d-50 i u vocal dizajner-vocoder modu. Veoma sirokog spektra zvukova i nogranicenih mogucnosti .... obrada loopova , semplova , sempling , virtual analog synth sa roland supersaw i standarnim waveformovima,emulacija raznih filtera , step sekvencer , vocoder i u standardnom modu ... za razliku od VA konkurenata mnogo siri spektar zvukova samim tim ,i nesto manjka karaktera, ... povezivanje sa racunarom preko usb za export semplova , touchscreen ekran , dobar user interfejs , iako komplikovana sprava ipak laka za rukovanje , "meni" je jasan, ugradjeni efekti zadovoljavajuci ... dobar za digitalne padove , choir-like soundove , za slozene soundscape-ove , za Va leadove , cak solidna emulacija analogije uz prisutan "digital touch" sto naravno kvari utisak , solidno postojan u miksu ... ipak ...  nisam ga uspeo zavoleti | 
|   |   | 
|  06-06-2008, 08:47 PM | #4 | 

super, hvala na informacijama    | 
|   |   | 
|  24-11-2008, 10:24 PM | #5 | 
| Member Join Date: Feb 2008 Location: Bjelovar 

Mika, evo poslu?aj si malo kako sam se ja igrao svojim v-synthom. Mo?da ti se svidi. http://www.box.net/shared/k88mtbns44 http://www.box.net/shared/7v2iw3xck8 http://www.box.net/shared/bbdfk0i2o8 | 
|   |   | 
|  25-11-2008, 05:17 PM | #6 | 

jako lepo si se igrao!!!    | 
|   |   | 
|  26-11-2008, 11:49 PM | #7 | 
| mod?rateur analogue Join Date: Jun 2004 Location: outer space 

znam da su daleko od istog tipa sinteze itd itd.. ali meni to zvuci kao nesto tanasnija verzija Neurona...onako po uhu. naime svidja mi se, ali cujem u filteru i rezonanci onu papirnatost koja me vec par godina muci kod novih Rolanda. bez obzira na tu zamjerku, sve u svemu, ipak cini se vrlo korisna spravica pogotovo u sound design situacijama , ambijentu i sl... cisto informativno, posto se sad krece VSynth XT ? i hoce li Roland ikada izdati VSynth GT u racku, ima li kakvih najava ? i zanima me, osim sto znam da GT ima dodatnih sinteza itd, tj. da je napredan u odnosu na prijasnje modele... ima li ista sto V-Synth stari, i V-Synth XT imaju, a da nedostaje na GT ? recimo, D50 emulacija i taj voice processor, jel to isto na GT? dobar demo btw, Motif. od one vsynth-ambient bi mogao napraviti full track da malo jos razvijes..   | 
|   |   | 
|  27-11-2008, 12:42 AM | #8 | 

Koliko sam ja do sada upoznat GT u rack verziji se jo? ne planira. Snimka je napravljena bez ikakvih vanjskih efekata, čak mi je i u mixu sve bilo na 0, tako da bi se to jo? sve dalo uljep?ati, no ovako je realnije i čista je demonstracija filtera, resonancije, lfo-a, manipulacije waweformom (time trip pad) itd. ?to se filtera tiče, uspoređujući s jednim Fantomom X kojeg imam je nebo i zemlja. V-synth ga pojede, a o resonanciji da ne pričam. GT nema emulaciju D-50. V-synt xt ju ima integriranu, kao i voice procesor, dok na keyboard verziji nadograđuje? karticama. GT ima integriran VP i to puno napredniji od prethodnika, ali zato ga i puno masnije plati?. Gt nisam isprobavao, ali koliko sam čitao o njemu, nigdje nisam vidio da ima opciju sound shaper, ?to bi otprilike ovako izgledalo:  No tko god si mo?e priu?titi GT, mislim da neće pogrije?iti. Trenutna cijena V-synth xt od 1000-1200 us$, no moja preporuka, radi nedostatka ovog dijela sučelja na istome:  uzeti keyboard verziju. P.S. Obratiti pa?nju na OS koji je u njemu. Razlika je velika između OS 1.0 i 2.0 | 
|   |   | 
|  27-11-2008, 10:22 PM | #9 | 
| mod?rateur analogue Join Date: Jun 2004 Location: outer space 

ako imate jos demosa od bilo koje verzije, ili neki link,,, stavite ovdje. bas me kolega danas pitao sto mislim oce da uzme GT... | 
|   |   | 
|  27-11-2008, 10:51 PM | #10 | 

Pa neka tra?i po jubito-u. Prodat ću mu ja svoj.  Neka dođe isprobati. | 
|   |   | 
|  | 
| Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
| 
 | 
 | 
|  Similar Threads | ||||
| Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post | 
| Roland V-Synth GT | sRce | Sintesajzeri, Klavijature i Elektronika | 3 | 06-11-2008 04:04 PM | 
| Roland V-Synth | gricko | Sintesajzeri, Klavijature i Elektronika | 8 | 13-05-2007 04:02 PM |