Quote:
Originally Posted by awacs
He, pratim ovu diskusiju već neko vreme pa moram malo da dosolim
@tex
Kao ?to je masa ljudi već rekla - overheadi su najva?niji da bi bubanj zvučao kao "instrument", a ne kao "zbir elemenata". Dakle, ulo?i novce u dve uparene Oktave. Na tvom mestu, ulo?io bih novce i u jo? jedan GA 73 identičan onom koji već ima? (ne znam da li je tvoj fabrički ili modovan) i koristio ta dva preampa za OH    . Svi ovi drugi mikrofoni i preampi (shure, FF800, trt-mrt) - sve je to OK i dovoljno dobro za ono čemu ustvari treba da slu?i - highlight pojedinačnih elemenata. Seljak sam pa smatram da je SM57 jedan od najboljih ikad napravljenih mikrofona, te da dobro na?timovan dobar bubanj sa dobrim bubnjarem... i tako dalje, zna? ?ta hoću da ka?em. Jo? poneki preamp i puna kapa. I samo napred!
Hint za raspored OH mikrofona u slučaju da treba da budu "glavni u slici": gledaj da ih postavi? tako da vazdu?na linija koja ih povezuje bude ?to vi?e okomita na liniju koja povezuje kick i snare, da bi kick i snare bili ?to vi?e u sredini. Nije nu?no, ali ume da bude jako korisno. Slika govori vi?e od 1000 reči, ovako nekako:
U odnosu na stvari koje sam do sada pisao na ovom forumu ispada da skačem sam sebi u usta, mada nije ba? tako. Ja bih se lično trudio da nađem nekih 6-7k? od sponzora pa oti?ao sa bendom u studio da snimim album, sa producentom i snimateljem. Jako verujem u podelu zadu?enja i odgovornosti, i u u?i koje ne pripadaju članovima benda. Posle bih sa istim tim bendom gledao da sviram ?to vi?e i da zarađujem pare za ?ivot od tih svirki, ali to sam samo ja. Ipak, koliko god da sam matori drkad?ija i zanovetalo, mislim da svako treba da radi onako kako njemu prija, a ne onako kako "treba da se radi". Uoastalom, pričamo o muzici a ne o mostogradnji.
Pozdrav,
Vasa
|
Hvala ti na ovom postu.. i mislio sam nabavit jo? jedan gap čim budem mogao, pa da ga u rack stavim i imam par, a i modovao bih ga također imam i čovjeka koji je super za te stvari, (elektroivo)
Dobio sam od prijatelja M audio pro fire2626 na kori?tenje dok se ne proda pa bih mogao preko njega da nadoknadim koji kanal ako bude kompatibilan..
on radi kao standalone pa bi mogao onda tomove preko njega recimo i preko adat opcije spojit na RME.. nadam se da će radit.. testirat ću ovih dana sa mikrofonima koje zasad imam čisto da vidim jel sve funkcionira..
sljedeća investicija je definitvino par OKTAVA MK012 pa neki mic za KICK, neznam bi li AKG D112 bio dovoljan?