|
Ostali muzički instrumenti i studijska oprema Pregled i karakteristike ostalih instrumenata, gitara, mikrofona, preampa, rack efekata, mikseta, patch bays, modula, semplera.... Diskutujte na ovom mestu |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
|
![]() |
#1 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
samo upozori drugare iz benda da ces na njima da se uchish i ok ![]()
![]() |
![]() |
#2 | |
Member
|
![]()
Učim se već skoro 10ak godina... nisam baš balavac..
Radim svoj album i svi koji sudjeluju su moji prijatelji koji u većini slučajeva sviraju sa mnom... već mi ide na k**ac odgovarati na ovakve postove koji podmeću nogu... Big Bockie nisam sto posto siguran da si bio ciničan ali sam siguran i da nisi baš bio dobronamjeran... Svi vi koji imate studio i živite od toga, svaka vam čast, ja želim imat profi studio prvenstveno radi sebe i svojih suradnika i prijatelja... ave preko toga bi bio dar sa neba.. ZNAK hvala ti na komplimentima.. evo par linkova sa myspacea... OZ ovo je bend u kojem sam prvenstveno bubnjar, klavijaturist (u studiu) koautor glazbe, aranžmana i produkcije.. NoA ovo je moj solo projekt u kojem sam autor glazbe i texta, u nekim pjesmama sam snimio sve instumente i vokale a u nekim samo klavijature gitaru i vokale.. to su sve stari snimci, neki demo neki nisu... Nisam baš prince ili frank zappa ali nisam ni krelac koji puca u prazno... A ko ste to shvatili iz toga što pitam savjete na forumu onda ste se zeznuli (sorry što koristim množinu) .. što znam znam i rado ću reć svima koji fino pitaju, a što ne znam nije me sramota pitat i zahvalan sam na svakom dobronamjernom odgovoru... Quote:
nije nitko rekao da su svi vlasnici studija zli kao ovaj "moj" ima nekoliko studija u koje bih se odmah zaputio da imam novca za bacanje.. i ti ljudi su mi super, sve najbolje mislim o njima (i dalje neću imanovat) 3 studija u splitu.... i jedan u ZG.. Last edited by tex viler; 23-03-2011 at 09:43 PM. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
opet ako imas nameru da se ozbiljno bavis snimanjem, samo napred, bolje da trosis novac na svoju opremu nego da placas drugome..... samo onda je prioritet studio a ne trenutni rezultat
![]() |
![]() |
#4 | |
Moderator
|
![]() Quote:
Zao mi je sto tako razmisljas, stvarno ni jedne lose recenice ne izgovorih, a ispade da nisam dobronameran. Jos posle dodatno objasnim nesto na sta si potpuno bespotrebno reagovao, ali te verovatno mrzelo da citas,razmisljas,etc... ...i sad se stvarno osecam kao kompletna budala sto sam ista pokusao da ti kazem. ![]() Izvini sto sam ti se obratio. Ali evo, u pozitivnom svetlu, i ja sam nesto naucio! No, izuzevsi sve do sad receno i ne receno, pribegnucu jednoj staroj poslovici, zbog postradalih citalaca, koja je potekla iz naroda, uvek vazila i vazice jos dugo: Koliko para - toliko muzike!
Ljudi hoće da čuju istinu, a ne kako je stvarno bilo! Last edited by Bockie; 24-03-2011 at 02:06 AM. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Member
|
![]()
to nikad nije i neće bit istinita poslovica... narod bira i stranku pa je ide rušit za godinu dana, narod je mnoge glupe poslovice izrekao.. masa ume da nervira
![]() U SNU BUDNI I KIŠNU LJUBAVNU PJESMU sam ja mixao i producirao i to na ovoj karti http://www.m-audio.com/products/en_u...phile2496.html , a monitori su mi bili sony linija od 1500 kn i par slušalica od 150 kn tako da ti Koliko para toliko muzike ne važi u vom slučaju.. Eto sori ako sam možda krivo procijenio i prežestoko odgovorio, mada i dalje mislim da je bilo neotrebnog cinizma u odgovorima od pojedninih... U svom postu prije sam sve obrazložio.. evo ovaj quake-ov zadnji posto je opet čisti cinizam.. nigdi ne vidim dobre namjere.. shot, u pravu si naravno i znam da je to tako.. nisu snimali na zvučne kartice fala bogu... ![]() Last edited by tex viler; 24-03-2011 at 05:39 AM. |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Member
|
![]()
Evo ja te podržavam da radiš sam doma svoj zvuk jer ga isto tako radim i ja. I može se i sa "lošijom opremom" napraviti dobar zvuk, samo treba puno vremena koje tebi očito nije problem. I tu je najveći problem kod studija kojeg plaćaš. Ono što je meni totalno bezveze kad na jednom albumu čovijek ima isti zvuk svih instrumenata, pa i bubnjeva na svim pjesmama. I može se čuti da je na ovim suvremenijim albumima zvuk bubnja dobar, ali nema eksperimentiranja, zvuči isto na svakoj pjesmi i zbog takvog pristupa snimanju glazba mi je danas dosadna. U tom smislu mi je jasno kaj kolega Znak hoće reći. Ja sam za to da se svakoj autorskoj pjesmi da neki njen zvuk, neko njeno ruho, da se za pojedinu pjesmu napravi baš "taj" zvuk bas bubnja ili tomova, a ne šematski shure 57 na sner i ne postoji ništa drugo. Uvjeren sam da bilo koji profi studio naravno može eksperimentirati, ali pitanje je tko si to može priuštiti, pa sam rađe za lošije snimljenu kreativnost (ako je uopće lošije snimljena), nego za superiornu šablonsku dosadu
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
Jedan od najboljih albuma ikad snimljenih IMHO je CSN&Y - D?j? Vu. Ka?u "the album took around 800 hours of studio time to record". I sad ja treba da mislim kako sam toliko bolji autor, aran?er i muzičar od njih i da to kod pravog hrvatskosrpskog profesionalca u studiju mogu da odradim za 40 sati? Ne, naravno, reći će profesionalac - naprotiv, treba u startu da shvati? da nikada i ni u kojim uslovima ne mo?e? napraviti takav album. E, pa neć'mo tako...
![]() |
![]() |
#8 |
Member
|
![]()
Eto
![]() Primjer dobrog bubnja i zvuka uopće (meni) - prvi album od Who-ovaca. Isto tako i Honeybus - to mi je savršeni bubanj, o Ringu ne treba ni trošiti riječi. Sve je to snimano minimalistički, a sa toliko safta i smisla da se današnji nabrijani bubnjevi u prvom planu mogu sakriti. Crnci i Motown, uf... Pa opet sve je to mikrofon, dva, tri...doduše na traku Last edited by igormink; 24-03-2011 at 08:13 AM. |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Member
|
![]() Quote:
E bravo, potpisujem do riječi... kao da imaju preset koji uvijek pale kod određenih izvođača.. Ja imam znači minimalnu opremu ali se isto ugledam na najveće, recimo PRINCE, kod njega je svaka stvar drugačijeg zvuka a kamoli album... Ja volim stvarno najrazlilčitije zvukove bubnja, obožavam stari funk sound, pa iako mi je većina bubnjeva u 80im užasna, opet ima jako dobrog zvuka, The Police, G N R, U metalu IRON MAIDEN, ukus mi je stvarno šarolik.. recimo PRINCE mi je vrh općenito u glazbi, ali mi je njegov zvuk bubnja u prvoj polovici 80ih ogavan... ali zato poslje nenadjebiv u 90ima kad je sjeo debeli MICHAEL B. to je to.. pa onda cijela grunge scena mi je super produkcija.. brendan o brien i ekipa, onda da ne zaboravim RHCP i jedan od najslađih zvukova bubnja i snare-a SPIN DOCTORS two princess... Da se vratim na temu... Ajmo malo o pojedinim elementima koji su sve majkovi dobri, od najjeftinijih do malo skupljih... KICK (unutra i vani ili sub) SNARE - (gore dole) HI HAT - OVERHEAD - ROOM - Last edited by tex viler; 24-03-2011 at 09:46 AM. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Pro Member
|
![]()
Ja verujem da bi si morao nabaviti te oktave, ceo zvuk je u overima to i sam znas... to sam hteo pored svega da napisem gore gde sam odustao od pisanja, jer sam se smorio.
Elem, kad sam pricao o funk-u nisam mislio na James Brown-a, nego na milion drugih koji su snimali po getoima itd u ko zna kakavim uslovima... Jesu snimali na traku i to, ali FF800 nije djubre konvertor, ne vidim problem |
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Snimanje bubnjeva - molim pomoć i savjete | sira | Ostali muzički instrumenti i studijska oprema | 31 | 07-05-2011 01:18 AM |
Snimanje bubnjeva | awacs | Dejan Vučković | 39 | 21-12-2009 03:33 AM |
Mikrofoni za snimanje gitare | Milanche_show | Ostali muzički instrumenti i studijska oprema | 35 | 06-09-2008 11:51 PM |
mikrofoni za snimanje bubnja | STUDIOTON | Ostali muzički instrumenti i studijska oprema | 24 | 01-08-2007 09:55 AM |