|
Dizajn i konstrukcija studija Diskusije i pomoc oko svih aspekata dizajna i konstrukcije kucnog/pro studija, gluve ili kontrolne sobe, tretman zidova i materijala... |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#351 |
Moderator
|
![]()
... kako stoji na komercialnim forumih: da trebalo bih!
![]()
We are Dyslexia of Borg. Fusistance is retile. Your ass will be laminated. Nenad Patkovic https://www.facebook.com/NedPat34 https://www.facebook.com/aeracoustics www.aer-acoustics.com http://www.distopiksound.com/ https://mixanalog.com |
![]() |
![]() |
![]() |
#352 |
Pro Member
|
![]()
Ej, LJUDI ... Prednost ?to imam stalni posao svaki put me "iznenadi" ... Za?to ? Zato jer sam danas shvatio da mi je materijal za moje binarne difuzore na dohvat ruke
![]() ![]() Pa stoga imam jedno pitanjce for Boggy! Idem po tvojoj tablici recimo od pozicije 113 do pozicije 55 na glavnom "oblaku" iznad pozicije slu?anja. Da li mogu da idem redoslijedom s lijeva na desno u jednom redu, pa pređem u drugi s desna na lijevo na stavljajući sekvencu (kao na slici, prateći strelicu) ili ... ![]() S druge strane, nisam ba? razumio, pa zato pitam u vezi bočnih absorbera. Kada postavljam binarni difuzor na njih, postavljam ih okomito, jel? Recimo da sam i?ao od pozicije 100 pa do pozicije 75 (govorim trivijalno ![]() ![]() To Shot ... Hvala ?to prati? ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#353 | ||||
Moderator
|
![]() Quote:
![]() ok Quote:
Quote:
Quote:
a s leva na desno isto od 1 kao u ogledalu... ako su vertikalne... ako su horizontalne samo ih redjas odozdo na gore ili obrnuto i nastavljas ih.... Inace .. ne moras od poda do plafona nadji gde ce ti usi biti (na kojoj visini) pa tih 114cm rasporedi kao 57cm na gore i 57cm na dole... skroz u krug. Ono sto preostane do plafona i do poda uradi punim daskama, osb, mdf, gips.... sta nadjes. Time mozes ustedeti na dascicama .. Nacrtaj u sketchupu zajedno sa zvucnicima i pozicijom slusanja (bez detalja... samo uprosceni crtez), kako si razumeo pa stavi sliku da proverim. da... hvala Shotu... ! ![]() pozdrav bogi
Email: boggy@myroom-acoustics.com --"We can never see past the choices we don't understand." (Oracle, The Matrix Reloaded) Last edited by boggy; 11-02-2011 at 01:07 AM. |
||||
![]() |
![]() |
![]() |
#354 | |||
Pro Member
|
![]() Quote:
![]() Shvaćam (barem mi logika tako ka?e ![]() ![]() Quote:
LIJEVI ZID ... ![]() DESNI ZID ... ![]() Nisam ni mislio, jer bi mi to uni?tilo estetiku, a i ne znam gdje bi mogao ići od poda do plafona ![]() Quote:
Stavio bih jo? binarni difuzor na zanji cloud i zadnje absorbere ... ZADNJI ZID ![]() POGLED ODOZGO ![]() Tu se ne mora? brinuti, jer da?čica ima ![]() |
|||
![]() |
![]() |
![]() |
#355 |
Moderator
|
![]()
Posto sam tek sad shvatio kako ti soba izgleda:
1. plafonski difuzor bih orijentisao horizontalno (suprotno od toga sto je nacrtano), Ne bih prekidao niz, pa nastavljao, nego bih produzio letvice kako su krenule... niz moze da se zapocne takodje od prednje strane. 2. Binarne difuzore bi stavio na sve superchunks, iza zvucnika, gore i dole. iza zvucnika mogu biti horizontalni, oni u uglovima na plafonu mogu da se orijentisu po tvom izboru kako ti lepse izgleda. 3. Binarni difuzori u zadnja dva apsorbera (zadnji zid), levo i desno od QRD, nisu postavljeni simetricno, kao u ogledalu, a trebalo bi. 4. Levi i desni apsorberi ne bi trebali imati simetricnu strukturu, nego treba niz poceti na levom od prednje strane, prekinuti niz kad dodjes do kraja apsorbera, te nastaviti na drugom... na desnom isto tako, pocinje se od prednje strane, prekine na kraju i nastavi niz na drugom. 5 Niz za levi i desni apsorber moze da se zapocne na levom i desnom superchunku, da se prekine (niz) kad se dodje do kraja, pa zatim nastavi na levim i desnim apsorberima kako sam vec napisao... ta sekvenca se moze zavrsiti na zadnjim superchunks, pa prekinuti i nastaviti na zadnjim apsorberima... imas dovoljno nula i jedinica da napravis ceo polukrug u jednu i u drugu stranu a da ti se sekvenca ne ponovi ni jednom. 6. superchunks ne trebas pokrivati binarnim difuzorima od poda do plafona (ako ti je smor)... nego mozes nastaviti u visini bocnih apsorbera. 7. Na levoj strani, na mestu gde su ti desno vrata, pokusaj da imitiras isti tip refleksione povrsine kao sto je desno... ako je na vratima staklo... stavi, recimo, uramljenu i zastakljenu sliku u velicini stakla na vratima. To je postovanje simetrije za prve refleksije. nadam se da sam ista objasnio, ako nisam... pitaj ponovo... pokusaj da nacrtas ovo sto sam ti novo ispricao da bi video da li smo se razumeli. pozdrav bogi
![]() |
#356 | |
Moderator
|
![]() Quote:
Ram moze preko apsorbera... drugaciji nego sto je konstrukcija apsorbera... pozdrav bogi
![]() |
![]() |
#357 | |||||||
Pro Member
|
![]() Quote:
![]() ![]() ZER BI BIO TOLIKI PROBLEM DA IH STAVIM OKOMITO ![]() Quote:
Quote:
Quote:
![]() Quote:
![]() ![]() Quote:
Quote:
![]() LIJEVA STRANA ... PROZOR ![]() DESNA STRANA ... VRATA ![]() SLIKA DOK SAM IH RADIO ... ![]() Ću da probam kad uhvatim vremena ... |
|||||||
![]() |
![]() |
![]() |
#358 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#359 | |
Moderator
|
![]() Quote:
pozdrav bogi
![]() |
![]() |
#360 | |||||
Moderator
|
![]() Quote:
ne kosi se... procitaj pazljivije. Quote:
Quote:
Quote:
Quote:
ok... nacrtaj u sketchupu... jeftinije je nego da pogresis pozdrav bogi
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 6 (0 members and 6 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
control room, dizajn, pomoc, fokus: apsorberi low mid, hvala! | johnjogurt | Dizajn i konstrukcija studija | 7 | 29-10-2009 07:26 PM |
Color's Control room - sredjivanje prostora | Color | Dizajn i konstrukcija studija | 99 | 05-10-2008 02:16 PM |
kamena stijena u control room-u? | alhoholicar | Dizajn i konstrukcija studija | 24 | 26-03-2007 01:29 AM |
Vocal Booth sa broadband panelima od konoplje - zavrsen | clusterchord | Dizajn i konstrukcija studija | 17 | 04-01-2007 06:07 AM |