|
Audio Produkcija - Tehnike Audio in?enjering, usnimavanje, tehnike mixa. Mesto za razmenu iskustva vezanih za DAW produkciju. Imate pitanje? Potreban vam je stručan odgovor? Podelite sa nama tajne produkcije i recording/editing tehnike |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
|
![]() |
#1 |
Stara Rumski Elita 2003.
|
![]()
Ovakve dekonstrukcije tema pokazuju koliko se Rumski s godinama promijenio...
Sve je lagano otišlo u...
![]() |
#2 | |
Moderator
|
![]() Quote:
Nije Rumski problem. Ovaj primer pokazuje kako je danas moguce procitati neku brosuru, mozda opet neki drugi ili cak ovaj forum, "savet" iz manuala za novu karticu od 100?, nalepnicu sa muslija i bez grama iskustva, rada u studiju, rada sa ozbiljnim ili bar korektnim muzicarima ili muzikom i biti u stanju da se predstavljas kao neko ko nesto zna. Isti takav lik ako se ne varam je pre neko vreme nudio uporedne testove NT-1a i TLM-103 i to je ispalo isto,ako nije cak Rode pobedio, a da ne pricam o tome da se vecina postova zavrsava imenom poznatog pretrazivaca, jer vise niko nema zivaca da se ,uslovno receno, 'rva sa covekom koji vrsi enormnu disperziju netacnih, nekad poptpuno mentalno ne prihvatljivih teza. Mislim da bi to trebalo kanalisati nekako, jer ovo postaje vec poligon za neciji hir umesto mesta gde se nesto moze nauciti ili razmeniti iskustva. U svakom slucaju i meni u zadnje vreme pocinje da se javlja misao da ipak budem malo redji gost... Ipak da se malo vise zazelim,mada zao mi je svih onih koji stvarno imaju sta pametno da kazu ,ali pod ovakvim naletom,slegnu ipak ramena,verovatno isto tako umorni od ovoga. ![]() pozdrav cika Shot! Poz'
![]() |
![]() |
#3 | |
Member
|
![]() Quote:
A mozda je i dobro da se ponekad neko izleti da bi ga neko ispravio i ukazao mu na greshke ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Senior Member
|
![]()
Granata, ja sam samo o vokalu i govorio.
Big Bockie, nudis sebe za nekog velikog znalca a ime ti se nije proculo dalje od rumskog. Svaki covek je otelotvorenje svoga dela a ko si ti i sta si to iza sebe ostavio? To je jedno sto je bitno. Ja nisam producent/inzenjer i ne pokusavam to ni da postanem. Nikom ne pokusavam ovde da prodam znanje ali sam u ovom slucaju pomislio da prenesem nesto sto sam cuo. Ja sam prvo i pre svega pravnik,a onda muzicar koji je iza sebe ostavio dva albuma, pregrst svirki i bendova. Nemoj da lazes da sam rekao da je roda pobedila u odnosu na tlm, ruzno je. Druga stvar je sto se i znamo i licno... Necemo se vise svadjati. Ja se vise necu upustati u diskusije sem na kupujem/nudim. Strani forumi pokazuju mnogo vecu dozu postovanja izmedju clanova. Kad neko pogresi, drugi ga samo isprave i posavetuju. Ovde popljujete coveka i pritom mu ne kazete ni gde je pogresio. Nisam se zbog toga uclanio na ovaj forum. I ajde da prekinemo ovu agoniju OVDE. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Moderator
|
![]()
Zasto mislis da imas pravo da na ovakav nacin pitas ko sam i sta sam,dodji pa me licno pitaj.
Govorim samo ono sto iz iskustva (prakse) znam. Zna se kako radim i kada nekome bas to treba,zovu me. Izdanja na kojima sam ucestvovao ili radio imaju fonoteke svih relevantnih izdavaca u zemlji, potrazi, a i dalje ucim i to je normalno... Imao si pregrst svirki i bend?! Awsome! Nisam lagao. Postavio sam samo pitanje, "ako" - je upitna forma. Na stranim forumima ljudi prvo citaju forum (ovo sad zbog svih pricam) pa onda pitaju. Tada nesto vec i znaju. Na ovom forumu sam se uvek trudio da pomognem,cak i najbanalnije stvari i nije mi tesko. Mislim da je zadnji put eventualno stradao neko koje postavio temu "sta je to kompresor?",ali ne verujem da bi i na stranim forumima bili ravnodusni prema tome,ali da, bilo je malo grubo... I sad, evo da ti odgovorim: Prvo "usta blizu mikrofona" ne znace obavezno fat sound. Sta vise tako se pre slikaju tihi delovi ,uopste, kad hoces vise daha i grla... Forica sa naginjanjem ce mozda dovesti do faznog pojeba, pa otuda utisak da ima manje visokih,ali si kasnije u problemu da takav vokal "tone" u sliku...dakle,oprez. Ne kazem da ne treba,ali ovo bas treba dobro znati da bi to radilo kako treba... Drugo ,jel ovde iko probao da "izvoza" vokal na "regler". Primetio sam da svi krkaju neke krvave kompresije na vokale i 'fala Bogu - eto problema,vokal zguzvan pojela ga matrica... ] Samo lagana kompresija,limiter samo malikice i posle volume,ruka stalno treba da stoji na vokalu (ili voc.bus) ili klikces automatizaciju. Naravno da se podrazumeva da je prvo uradjen izbor mikrofona i preampa,sto osim tehnicki dobro odradjene matrice predstavlja glavni potencijalni uzrok fat sounda... Poz'
Ljudi hoće da čuju istinu, a ne kako je stvarno bilo! Last edited by Bockie; 14-06-2010 at 04:32 PM. |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Banned
|
![]() Quote:
To se isplati raditi jedino ako je vokal dobar... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Moderator
|
![]() Quote:
...I taman kad sam pomislio da si srocio jedan suvisli komentar... Kakve sad to ima veze?!?! Ma.... Nema veze,...
![]() |
![]() |
#8 |
Member
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Banned
|
![]()
Hteo si reci nesto pametno?
Quote:
Ako je otpevano osrednje i bez izraza, ne vredi se zaje.v.ti sa tim. Obicno tada ne radim nista. Ako ne zvuci to se "procesira" sa delete. Ne vredi raditi... Mnogo kompresije je glupost, po mom shvatanju. Zvuk koji je u "uhu" i sl. zaista ne znam sta znaci. DA se sve ujednaci i izvuku detalji treba pametno, pzljivo i dugo slusati i pojacavati/utisavati... Last edited by google; 14-06-2010 at 04:50 PM. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
Senior Member
|
![]() Quote:
ja znam za proximity efekat... sto moze i te kako dodati toplote glasu, ako to zovemo fat zvukom onda i to ![]()
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Oprema za studio | TOSHO | Ostali muzički instrumenti i studijska oprema | 38 | 26-05-2009 12:50 AM |
studio oprema,mi?ljenje | didovzub | Ostali muzički instrumenti i studijska oprema | 11 | 07-10-2008 12:42 AM |
Zvuk u kolima | idekius | Razno | 41 | 01-08-2008 12:57 AM |
Zvuk na terasi... | pincium | Computer Hardware | 1 | 18-05-2008 03:58 PM |
Zvuk... | kVu | Promocija radova | 6 | 11-03-2004 08:18 PM |