|
Computer Hardware Razmenite iskustva o muzickim karticama i bilo kom drugom hardveru koji koristite uz PC, konfigurisanje i optimizacija kompjutera za DAW |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#11 |
Banned
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 | |
Moderator
|
![]()
Ali ne...ne bi google izdrzao, pa makar nista ne znao o temi...
![]() Quote:
Ali posto nisam ni ja nesto jako upucen u ovo, znam osnovno koliko mi je trebalo a Jan je postavio odlicno pitanje, evo i resto ovde.
![]() |
![]() |
#13 | ||
Banned
|
![]() Quote:
![]() Ako si ti imao prilike da proveris, to bi mi koristilo. Uopste nemam potrebu da znam nesto onekoj temi, rekao sam sta sam cuo, to je sve. Sad cu cuti i od tebe kakva su tvoja iskustva, a konacni sud cu imati uskoro kad prverim. Quote:
![]() Sa znanjem se mozemo slikati i tu sliku staviti u vikipediju. Da si ti to cuo ili ne? Ako jesi, kako zvuci? To je ono sto interesuje muzicara. Meni treba zvuk, a ne znanje o zvuku. Ako to bolje svira i to mi kaze par ozbiljnih ljudi. Tu je moj proces saznanja GOTOV, ne interesuje me zasto je to tako. ![]() Last edited by google; 10-05-2010 at 03:13 PM. |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#14 | |
Moderator
|
![]() Quote:
Ali evo razmisli, razmisli logicno (namerno sam 2 X napisao razmisli): - Kako moze DIGITALNA VEZA izmedju dva uredjaja da zvuci bolje ili losije?!? Nema tu ni konverzije ni nicega,to je samo data stream, a ne konverter ili preamp ili slicno... Moze da radi ili ne radi, ali format komunikacije medju uredjajima nema ama bas nikakve veze sa zvukom! Jel sad shvatas zasto mi je zabavno da te citam? Sto to radis...? A nisi glup, nego upires pa makar gde god...
Ljudi hoće da čuju istinu, a ne kako je stvarno bilo! Last edited by Bockie; 10-05-2010 at 04:40 PM. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#15 | ||
Banned
|
![]() Quote:
Quote:
Znaci mi jedino necije iskustvo. Dakle, ako si ti to probao i cuo, za mene je relevantno sta ti kazes, a ne sta negde pise, razumes li me, bre? |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#16 | |
Moderator
|
![]() Quote:
Drugaciji protokol komunikacije, za one koji ne znaju, znaci da ta dva interfejsa "govore" razlicitim jezicima o istim stvarima. I jedni i drugi salju semplove, cak i na slican nacin... ali je sve ostalo nesto drugacije. Da bi se razumeli nije dovoljno samo da se napravi adapterski kabl, nego da je ta mogucnost vec ranije implementirana u spravi, posto se "slucajno" odnosno "nenamerno" nece desiti nista... uspesne komunikacije nece biti. Pri tom se misli na koaksijalni S/P DIF... sa optickim je vec teza situacija za fizicku konverziju. Sto se tice kvaliteta... prakticno je moguce ostvariti visok kvalitet i jednog i drugog interfejsa, bez znacajnih uticaja na rezultate.... znaci razlika postoji, ali je vise kozmeticka nego kvalitativna. Moje licno misljenje je da je razlika u protokolima napravljena vestacki... razlozi mi nisu jasni, posto su te razlike prevazidjene implementacijom i jednog i drugog protokola u odredjenu spravu. Uglavnom ono sto laik moze ocekivati, a to je da je S/P DIF hendikepiran u kvalitativnom smislu, realno za to nema osnova... posto nije hendikepiran ni malo. pozdrav bogi p.s. BigBockie, generalizovano je moguce da digitalna veza na jedan ili drugi nacin zvuci bolje ili losije ako bi, recimo, S/P DIF odsecao sve preko 16bita,... srecom, to se ne desava, ali tada bi se cula razlika izmedju jednog i drugog. p.p.s. Google, sve sto sam napisao sam negde (samo) proctitao,.... nadam se da ti to ne smeta.
Email: boggy@myroom-acoustics.com --"We can never see past the choices we don't understand." (Oracle, The Matrix Reloaded) Last edited by boggy; 10-05-2010 at 05:43 PM. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Moderator
|
![]()
Hvala cika Boggy na iscrpnim info.
A ja bih se sada ogradio od prvog dela svoje poslednje recenice iz prethodnog posta...!
![]() |
#18 | |
Banned
|
![]() Quote:
Ja imam Arcam plejer sa odvojenim konvertorom sa S/P DIF vezom. I vlasnik mi je rekao da je probao 2-3 kolaksiona kabla i da mu najbolje radi ovaj koji je bio na uredjaju, mislim da je kabal platio oko 80-100 evra. Po ovom sto ste napisali on je lud i bacio je pare, posto su svi kablovi koji prenose digitalni zapis identicni. Mozda jesu, mozda nisu, najvise verujem necijem subjektivnom iskustvu, pa ako je neko to probao, neka napise sta je cuo (posto znam da Big Bockie prica napamet, to mu je manir). Jel' da Big Bockie, ti nikad u zivotu nisi imao prilike cuti i uporediti te dve vrste veza? M? P.S. boggy, kako napreduju konvertori? Last edited by google; 10-05-2010 at 05:50 PM. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Moderator
|
![]()
Tja...
![]() |
#20 | |
Moderator
|
![]() Quote:
Ono sto tebe brine je kvalitet interkonekcijskih kablova. Ako si citao moje prethodne postove u ovom threadu, saznao bi da i S/P DIF i AES/EBU mogu integrisano u streamu da sadrze i informaciju o sinhronizaciji... sto ima direktne uticaje na jitter performanse a/d ili d/a konvertora. S obzirom da karakteristike kabla imaju uticaja na jitter u digitalnoj interkonekciji... rezultat je jasan.... bice kablova koji zvuce bolje od drugih... bez obzira sto je veza digitalna i "prividno" zasticena od uticaja... konkretno, ovu poslednju pricu je izmislio marketing u prapocecima digitalnog zvucnog zapisa... samo to je bilo bas jako davno... jos iz perioda kad sam citao Galaksiju ![]() pozdrav bogi
Email: boggy@myroom-acoustics.com --"We can never see past the choices we don't understand." (Oracle, The Matrix Reloaded) Last edited by boggy; 10-05-2010 at 06:04 PM. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Pitanje u vezi monitoringa | Jan | Monitoring | 11 | 13-08-2009 03:42 AM |
Pitanje u vezi laptopa | MHz | Computer Hardware | 9 | 22-03-2009 04:42 PM |
pitanje u vezi miksanja | Steka | Zoran Vračević - Vrač | 18 | 15-10-2006 12:20 PM |
Pitanje u vezi konvertora | Steka | Ostali muzički instrumenti i studijska oprema | 25 | 11-11-2005 07:15 PM |
Pitanje u vezi UAD-a..... | alektom | DSP forum | 25 | 15-09-2005 10:25 AM |