|
DSP forum DSP hardware & software, plug-in & host teme, ProTools, Creamware, UAD-1, TC Powercore.... diskusije, pitanja i razvoj |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#1 |
Member
|
![]()
Zasigurno ce vam moje pitanje zvucati krajnje glupavo, ali shvatate da na ovom forumu ima ljudi cije je znanje daleko ispod znanja vecine ovde....
Elem, trenutno imam karticu Terratec Phase 22, pravim isklju;ivo elektronsku muziku, prakticno bey spoljasnjeg hardware-a izuzev midi kontrolera, od plug in-ova koristim Waves... Zvuk koji postizem, iako je dosta dobar ipak nema punocu i toplinu koju zelim da postignem. Pitanje je sledece: da li bih kupovinom UAD-a i koriscenjem njegovih plugs dobio kakav pomak ili bi bolje bilo da investiram u neki drugi deo opreme (compresor, ...) Nadam se da vas nisam previse zgrozio ovim pitanjem...... |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Administrator
|
![]()
da, dobio bi punocu i vise nego sto ocekujes. Zasigurno.
Ako radis elektronsku muziku, i nije ti bitan analogni izvor (gitare, blabla....) vec editujes digitalne zapise (wave).... hardware kompresor na tom nivou ti nije ni potreban.
![]() |
#3 | |
Super Moderator
|
![]() Quote:
![]()
![]() |
![]() |
#4 |
Member
|
![]()
Da, to mi je i bio plan sto se tice kompresora, da uzmem lampasa, samo me interesuje kako bih nadgledao stepen kompresije, obzirom da sam navikao na preciznost plug in-a....
Morao bih da se oslonim na sluh i VU metre compresora? |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Super Moderator
|
![]()
Muzika se slusa zar ne....?!?!?!
![]() Manje gledaj a vise slusaj ![]()
![]() |
#6 |
Administrator
|
![]()
Eon je u pravu.
Ja sam isao logikom slabijeg budzeta, zato sam rekao "na tom nivou". Istina, najbolje je i jedno i drugo... pitanje je koliko bi morao da platis kompresor koji bi imao vise da ponudi od UADa. Po meni, minimum 1500 eura a da se meri sa UAD kompresijom
![]() |
#7 |
Moderator
|
![]()
Ne postoje minimumi i maximumi. Neko moze i da mu pokloni kompresor i da ga plati vise nego sto treba...
Postoji termin "potreba" i "mogucnost" Da bi koristio hardverski kompresor, u najmanju ruku mu je potrebna visekanalna kartica i opet, u najmanju ruku, tj. obavezno stereo kompresor. U praksi bi to znacilo da kartica mora da ima najmanje 4 outa da bi ovo "igralo". Znaci, da bi koristio hardverski kompresor morao bi da imas najmanje emu 1820 + sto bi morao da kupis i stereo kompresor. "Lampas" ne znaci uvek "dobro" i "masno", vec uglavnom znaci "jeftin zvuk za vise para nego sto bi bio jeftin sa solid state jeftinim preampom" Dakle, ozbiljni lampasi se krecu u ciframa koje ces tesko izdvojiti, te je moje misljenje da cak i ako se odlucis za tu kombinaciju, njih izbegnes i uzmes pristojan solid state za te pare. U suprotnomm ces platiti natpis "tube" koji osim samog natpisa, uglavnom nosi i losiji zvucni rezultat koji je "topliji" samo zato sto je pregoreo ili izoblicen. Dakle, sa hardverskim kompresorom, cifra bi ti bila negde oko 1500 jer moras da dokupis i kartu. Sa druge strane, imas UAD koji u osnovnoj verziji kosta 400-450 evra, ali ne dobijas nista od onih "carobnih" sprava, pa je neophodno da uzmes ili "studio" ili "ultra" pack gde dobijas upravo sprave zbog kojih UAD vredi. Tu ti ulog raste na 800 ili 1200 evra, ali u isto vreme mozes upotrebiti vise sprava, dok kod hardvera mozes samo jednu. Mislim da bi eventualno bilo idealno i jedno i drugo ![]() Izbor je na tebi.
![]() |
#8 |
Senior Member
|
![]()
Trebaju ti pre svega hardverski sintisajzeri.Znas UAD-ovi kompresori su sjajni ali nisu bas toliko cudesni,da od nekog soft sintisajzera naprave da zvuci masno kao Virus C recimo...
Za elektronsku muziku preporucujem sledecu kombinaciju: Powercore Element + Virus Powercore multi-licence + UAD Studio Pack Sve to za oko 1500 eura. Kada exportujes Virus u audio ostaje ti ceo Powercore za Sony Oxford EQ-e itd... PONAVLJAM: Nema nista od elektronske muzike bazirane samo na postojecim soft synth-evima!!! Gubljenje vremena,energije itd... |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Vibrator
|
![]() Quote:
mozda zvuci kao da se tesim, ali definitivno ima odlicnih, cak i besplatnih vst sintova koji kad se layer-uju zvuce priblizno dobro.. ako kraftwerk moze da koristi reaktor, zasto ne bi i mi ? |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
Stara Rumski Elita 2003.
|
![]() Quote:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Pitanje u vezi SansAmp PSA-1 | vly | Ostali muzički instrumenti i studijska oprema | 15 | 09-10-2009 10:31 PM |
Pitanje u vezi monitoringa | Jan | Monitoring | 11 | 13-08-2009 03:42 AM |
PITANJE u vezi luna2 | trovac | DSP forum | 5 | 15-06-2005 01:04 AM |
pitanje vezi pluginovi | saki | Audio Software | 8 | 16-05-2005 11:47 AM |