|
Zoran Vračević - Vrač Jedan od nasih najrenomiranijih producenata, Clubing/Single Mixing veteran, covjek ciji je spisak uspjesnih radova veoma, veoma bogat (Ceca-London Mix, Las Ketchup (2 singla),Kylie, Jamelia, Bob Marley (2 singla), M People, Gloria Estefan, Bond, Narcoti Thrust (2 singla), Aaron Soul, Sugarbabes, Candice Alley,, Nate James, Kathy Brown, Kristine W, Doobie Brothers, Shystie, Raghav, Negrocan, Alabina, Ladies First, Nio...) |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#1 |
Member
|
![]()
Pitanje za Vraca .....
1. Koji su parametri naprimer za EQ I kompresovanje bongosa/darbuki kada radis miks na njihovim kanalima i da li koristis group kanal gde jos kompresujes ?? 2. Patos kada miksujes gde drzis EQ njegov ?? 3. Da li Drum Kit kada imas sklopljen za neku r&b muziku odvajas kick na poseban kanal a ostatak kita na jedan pa onda radis sledece: Na kick traci udaris kompresor pa EQ, na ostatku kit trake kompresor i EQ, napravis kick i bass grup traku u koju stavis limiter ? Ili nesto drugo radis ?? Pri tome svi ovi kanali su MONO i imaju svoju Levu i Desnu traku. |
![]() |
![]() |
#2 |
Pro Member
|
![]()
mislim da je na to hiljadu puta objasnjav'o ako nije problem da prolistas malo sekciju :] a i neke stvari koje si pit'o su malo logicne :]]] al' ako vrac 'oce da odgovori neka odgovori ali mislim covek se samo ponavlja :]
|
![]() |
![]() |
#3 |
VIP Member
|
![]()
Pri tome svi ovi kanali su MONO i imaju svoju Levu i Desnu traku.[/quote]
ko sto rece ima sve vec da se nadje negde... samo ovi mono kanali na levo i desno mi nisu jasni ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Pro Member
|
![]()
pa mozda covek radi zvuk za tv pa mu treba stereo posebno ? mada mi je to opet bacanje prostora i vremena... naravno da to ima svrhu al' opet komedija :]
|
![]() |
![]() |
#5 | |
Member
|
![]() Quote:
ko sto rece ima sve vec da se nadje negde... samo ovi mono kanali na levo i desno mi nisu jasni ![]() ![]() ![]() U smislu da ako imas bas traku ta traka ima odvojeno levi i desni kanal (L+R) ujedno taj levi i desni kanal su dva razlicita wav fajla i zato kazem MONO jer jedan je levi kanal a jedan desni. Za ovog iznad mene, ima PUNO veze sto se odvajaju trake levi i desni kanal i sto se kreiraju mono trake umesto stereo traka u pro tools/nuendo itd. (inace vecina produceneta poput Charles Dye-a objasnjava da MONO postavljeni kanali simuliraju slicnosti kao kada se pristupa SSL stolu) Ko je zainteresovan za vise ima gomila artikla u vezi toga a uostalom i sam video tutorial koji je pravio WAVES kompanija. ![]() |
|
![]() |
![]() |
#6 |
Pro Member
|
![]()
dobro sad si objasnio zasto si pit'o , izvini , ali opet neke stvari moraju ostati mono ... elem ucutacu , izvini jos jednom...
|
![]() |
![]() |
#7 |
VIP Member
|
![]()
e, ako sam ukapirao sta si hteo da kazes - seci me gde sam najtanji!!!!
![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
Member
|
![]() Quote:
U smislu da ako imas bas traku ta traka ima odvojeno levi i desni kanal (L+R) ujedno taj levi i desni kanal su dva razlicita wav fajla i zato kazem MONO jer jedan je levi kanal a jedan desni. ------------------------------------------------------------- Sta sam hteo time da kazem je to da kada uradim neki bas u VST-u u ovom slucaju Trilogy snimim ga u midi-ju i onda uradim export na stereo split i dobijem levi mono kanal basa i desni mono kanal basa. Zatim otvorim novi projekat kreiram dva audio mono kanala i postavim levi kanal basa i desni kanal basa to je to. Jel sada malo jasnije. btw. mislim da ti neki klinci koriste pesmu za neku zurku: http://www.absolute-entertainment.ca/ Poz ![]() |
|
![]() |
![]() |
#9 | |
Stara Rumski Elita 2003.
|
![]() Quote:
Zasto splitujes pri exportu?!
![]() |
#10 | |
Member
|
![]() Quote:
sa dva mono kanala ???? Cak i tamo pise da sumiranje mono traka daje bolji rezultat nego sumiranje stereo traka. Oni su mozda snimali bas audio za razliku od mene koji dobijam bas iz vst-a jel postoji razlika i ako postoji zasto?? |
|
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Pitanje u vezi monitoringa | Jan | Monitoring | 11 | 13-08-2009 03:42 AM |
Pitanje u vezi UAD-a..... | alektom | DSP forum | 25 | 15-09-2005 10:25 AM |
PITANJE u vezi luna2 | trovac | DSP forum | 5 | 15-06-2005 01:04 AM |