![]() |
pitanje u vezi miksanja
Pitanje za Vraca .....
1. Koji su parametri naprimer za EQ I kompresovanje bongosa/darbuki kada radis miks na njihovim kanalima i da li koristis group kanal gde jos kompresujes ?? 2. Patos kada miksujes gde drzis EQ njegov ?? 3. Da li Drum Kit kada imas sklopljen za neku r&b muziku odvajas kick na poseban kanal a ostatak kita na jedan pa onda radis sledece: Na kick traci udaris kompresor pa EQ, na ostatku kit trake kompresor i EQ, napravis kick i bass grup traku u koju stavis limiter ? Ili nesto drugo radis ?? Pri tome svi ovi kanali su MONO i imaju svoju Levu i Desnu traku. |
Re: pitanje u vezi miksanja
mislim da je na to hiljadu puta objasnjav'o ako nije problem da prolistas malo sekciju :] a i neke stvari koje si pit'o su malo logicne :]]] al' ako vrac 'oce da odgovori neka odgovori ali mislim covek se samo ponavlja :]
|
Pri tome svi ovi kanali su MONO i imaju svoju Levu i Desnu traku.[/quote]
ko sto rece ima sve vec da se nadje negde... samo ovi mono kanali na levo i desno mi nisu jasni :( :( :rotfl: |
pa mozda covek radi zvuk za tv pa mu treba stereo posebno ? mada mi je to opet bacanje prostora i vremena... naravno da to ima svrhu al' opet komedija :]
|
Quote:
ko sto rece ima sve vec da se nadje negde... samo ovi mono kanali na levo i desno mi nisu jasni :( :( :rotfl:[/quote] U smislu da ako imas bas traku ta traka ima odvojeno levi i desni kanal (L+R) ujedno taj levi i desni kanal su dva razlicita wav fajla i zato kazem MONO jer jedan je levi kanal a jedan desni. Za ovog iznad mene, ima PUNO veze sto se odvajaju trake levi i desni kanal i sto se kreiraju mono trake umesto stereo traka u pro tools/nuendo itd. (inace vecina produceneta poput Charles Dye-a objasnjava da MONO postavljeni kanali simuliraju slicnosti kao kada se pristupa SSL stolu) Ko je zainteresovan za vise ima gomila artikla u vezi toga a uostalom i sam video tutorial koji je pravio WAVES kompanija.:) |
dobro sad si objasnio zasto si pit'o , izvini , ali opet neke stvari moraju ostati mono ... elem ucutacu , izvini jos jednom...
|
e, ako sam ukapirao sta si hteo da kazes - seci me gde sam najtanji!!!!:confused: :mad: :confused:
|
Quote:
U smislu da ako imas bas traku ta traka ima odvojeno levi i desni kanal (L+R) ujedno taj levi i desni kanal su dva razlicita wav fajla i zato kazem MONO jer jedan je levi kanal a jedan desni. ------------------------------------------------------------- Sta sam hteo time da kazem je to da kada uradim neki bas u VST-u u ovom slucaju Trilogy snimim ga u midi-ju i onda uradim export na stereo split i dobijem levi mono kanal basa i desni mono kanal basa. Zatim otvorim novi projekat kreiram dva audio mono kanala i postavim levi kanal basa i desni kanal basa to je to. Jel sada malo jasnije. btw. mislim da ti neki klinci koriste pesmu za neku zurku: http://www.absolute-entertainment.ca/ Poz:mrgreen: |
Quote:
Zasto splitujes pri exportu?! |
Quote:
sa dva mono kanala ???? Cak i tamo pise da sumiranje mono traka daje bolji rezultat nego sumiranje stereo traka. Oni su mozda snimali bas audio za razliku od mene koji dobijam bas iz vst-a jel postoji razlika i ako postoji zasto?? |
All times are GMT +1. The time now is 03:04 AM. |