|
|||||||
| Audio Produkcija - Tehnike Audio in?enjering, usnimavanje, tehnike mixa. Mesto za razmenu iskustva vezanih za DAW produkciju. Imate pitanje? Potreban vam je stručan odgovor? Podelite sa nama tajne produkcije i recording/editing tehnike |
![]() |
|
|
Thread Tools | Display Modes |
|
|
|
|
#1 | |
|
VIP Member
|
Quote:
sve si lepo rekao..i mudro! Samo bih dodao da kod nas (pored toga sto sve zvuci osrednje - I PORED TOGA STO SE SAD KORISTI OZBILJNA OPREMA ZA SNIMANJE IMIX)..nasi pevaci i kompozitori su jos uvek ISPOD osrednjeg... A sto volim price tipa.."moja prva pesma, ne ide mi nesto ovaj S/M mastering i paralelna kompresija kroz sidechain...a od pesme NI TRAGA! A za digitalije - ja mislim da su jos vise usrale domace prdukcije...
|
|
|
|
#2 | |
|
Member
|
Quote:
istina. Nekad su albumi u jugi bar imali neki "naif karakter"...poslu?a? Azru ili bilo ?ta od novog vala pa sku?i? da su, usprkos velikoj objektivnoj razlici u kvaliteti zvuka sa stranom produkcijom, ti albumi bili ALBUMČINE sa PJESMAMA!!! Puno vremena u gara?i i malo u studiju...danas bendovi prije nego su odsvirali 2 koncerta krenu slagat mixeve u kompu i ganjaju neki "svjetski zvuk".. |
|
|
|
|
|
|
#3 |
|
Member
|
Jos jedna bitna razlika da na analognom i te kako moras da umes da radis i znas sta radis jer ne prasta ni najmanje brljotine i treba mnogo vise vremena za upoznavanje sa spravama nego digitalnim.
Meni milion puta dodju gitaristi i trube kako su procesori shit(ne tvrdim da je daleko od istine ako pricamo o vrhunskom tonu!) i hoce da donesu glavu,kabinet,ozvuce svojim mic-om jer imaju vrh setup,sto je najcrnje ljudi odlicno sviraju,ja ih pustim i na kraju posle prvog takea definitivnog set-upa uradimo ab poredjenje sa line6 podxt i covek se smori i kaze kako?Pa lepo somino treba iskustva u ozvucavanju i setovanju isto koliko i vremena da naucis da sviras a kad vidi kako mu ide satnica bode line6 i pevaaaaaaa!!!!!Naravno kolegi kaze da je sve snimio na marshall-u a kolega kaze cuje se i te kako,cuje se cuje al se cuje amplitube!!!
|
|
|
#4 | ||
|
Banned
|
Quote:
Quote:
Nisam kontao (tada) koji ce mu % preamp (samo jedan potenciometar, kao na sporetu) i zato sve to dobro svira. Sada mi se cini da je to vro inteligento upareno, kao da je birao producent, a ne gitarista. |
||
|
|
|
|
|
#5 | |
|
Moderator
|
Quote:
|
|
|
|
|
#6 |
|
Moderator
|
Neko rece u Jugi bili snimci i tako...
Pa ne bih se slozio da nikad niko nije imao neki "svetski zvuk",bez obzira na to da li se nekome dopadaju ili ne, ali albumi "generacije 5" s kraja sedamdesetih i pocetka osamdesetih su tada zvucale "svetski", cak po neki corbin album je uspeo da zvuci sa svim u korak sa vremenskom produkciom, Smak je takodje imao snimke i produkciju "na nivou"... Uzmimo u obzir i to da su bas ovi bendovi i jos nekolicina drugih (galija...etc) snimali recimo u RTB i nosili materijal na mix po Londonima,Nemackama, Amerikama itd... Corbina Buvlja pijaca mixana u Londonu od strane Dzona Mekoja pa nam ni to nije dobro... ...ili je to onaj Gej-92 sindrom samo seri sam po sebi...! Ajde i da se vratimo u "realnost" pa da pomenemo da je piraterija u Jugi bila na nekom mizernom nivou,da je Juga imala trziste od preko 20 miliona ljudi sa platama koje su bile veoma povoljne sa stanovista cene kostanja ploca i kazeta i samim tim onaj ko je izdao par desetina ili stotina hiljada ploca mogao je da dobije finu naknadu! Sada je kriza posla opsterasirena na planeti + trziste koje je daleko manje + youtube + nostalgija.com + torrenti + klinci koji bi sve na gotovs... Jbt,dosao mi neki klinac iz komsiluka pre par nedelja da snimi "hit" i kazem mu ja "jbt, ko ti je radio ovaj mjuz (neko hip-trip-smece), rek'o super zvuci? Kaze klinac: "...pa skines matricu sa neta!"...kao sta ga ja to uopste pitam? Hladno...
Ljudi hoće da čuju istinu, a ne kako je stvarno bilo! Last edited by Bockie; 26-03-2010 at 03:26 PM. |
|
|
|
|
|
#7 |
|
Moderator
|
Mars,rek'o, kuci da te ne vidim...! Covek resio problem,skinuo mjuz sa neta...
|
|
|
#8 |
|
Member
|
Naravno da je teska prica muzika vise nikada nece kostati koliko je nekad i to ne pada nikome lako,ali situacija je takva.Nikada vise nece biti kao pre a vreme software-a tek dolazi,ljudi lexicon se predao izbacio je ljudski software plugin a pitanje je momenta kada ce neka druga soft firma potpuno da ga skine i sroza cene jos gore,za deset godina ce taj klinac da radi produkciju,mi cemo da pricamo da to ne valja i tako ne moze a pare necemo videti ni mi ni oni nema vise povratka koliko god mi pricali o kvalitetui kada je bilo kinte produkcija je bila tuga,mi smo gluv narod i najmuzikalniji medju nama su gluvi kao top,najkomercijalnije sa zapada je jos uvek pojam za nas,b-92 mrzim ali prica o produkciji u srbiji je kao kad se tripujemo da nam je fudbal jak,a pricamo o vremenu koje je bilo pre sad vec dvadeset godina.
Last edited by serbianzoro; 26-03-2010 at 05:14 PM. |
|
|
|
|
|
#9 | |
|
Moderator
|
Quote:
|
|
|
|
#10 |
|
Member
|
Evo ja cu,nije ljudski,ali klincu nije vazno njemu je to lexicon i dobro radi i izaci ce jos bolji uskoro,to ja kazem a od oridjinala radi neoporedivo bolje jer kosta dzabe tamo gde si malopre pomenuo,a nesto sto kosta dzabe na kraju se proda za dzabe i za par godina ne ubedi vise nikog da to nije to,kapiram ja tebe,ali ka tome ide!!!
|
![]() |
| Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|