Go Back   Rumski Forum > Aktivnosti > Razno

Razno pricajte o svemu ostalom vezano za muziku i PC produkciju, predstavite sebe, svoj band, also speak in english about pro audio production...

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 18-12-2009, 03:49 PM   #31
awacs
VIP Member

awacs's Avatar

Default Re: Kako raditi sa nekim ko nema sluha?

Quote:
Originally Posted by korenjak View Post
joj jest mi bilo muka al da ste videli zabave i koje su to priche
Joj, znam Ali fora je ?to čovek mora da prođe kroz takva ludila da bi ne?to naučio. Jerbo se pravo učenje svodi na samostalno re?avanje problema.

Svestan sam da zvučim kao starac Fočo od stotinu leta, ali ono malo stvari za koje se usuđujem da ka?em da "znam" se zapravo svodi na lično iskustvo. Sve drugo ?to mi je neko rekao (a ja zapamtio) je puka informisanost od koje ba? i nisam imao neke vajde.

@Heatman:
Za?to ti je problem da se potpi?e? ispod nečeg ?to je lo?e? Ne razbijaj glavu time. Ne potpisuje? se ispod pevanja, jel'da?

Sad, ako treba da se potpi?e? kao producent, a pevaljka ka?e kako joj Autotunovan glas zvuči fal?... to znači da se zapravo ipak niste dogovorili ko je tu producent, ili joj ti nisi objasnio "?ta je producent". Re?ite te stvari, pa tek onda vidi dalje.

Jedan od mojih omiljenih glumaca (Michael Caine) je glumio u gomili filmova koji se na?alost ne mogu nazvati drugačije do govnima, pa ?ta? Ipak fasovao dva Oskara i par nominacija pride.

Pozdrav,

Vasa
Old 18-12-2009, 04:33 PM   #32
HeatMan
Moderator

HeatMan's Avatar

Quote:
Originally Posted by DaBear View Post
Ja se ne bi smarao za te pare.

kad je nesto lose i nema inspiracije, nema para za koje bi se smarao. Pre sam uzimao takve poslove, ali se na pola puta pokajem i predomislim...i obicno tad bude kasno!!
Izgubio vreme / uzeo pola unapred...nema povratka!!

Uzasno me smara kad je nesto lose..jednostavno nemogu da radim.

(Ukoliko pare nisu dobre!!)

Radio sam prosler godine produkciju za neku Australijsku "glamour model"
(one sto se slikaju gole !!) Nikad nije pevala u zivotu!!
Ali autotune je povrsio posao !! Ispalo je ko Madonna na kraju !!
ALI, platili su koliko sam trazio - i trajalo je dve nedelje!
apsolutno isti problem.. da nisam "ozenjen" ne bih pravio probleme oko oduzimanja vremena.. ono shto ne mogu parama da mi plate platile bi mi u naturi (chitaj: prirodi) ali ovo me ubije potpuno.. jednostavno izgubim svu kreativnost.. ne samo oko tog projekta nego oko svega shto radim.. pogotovo ako neko ne zna sha hoce, a nezadovoljan je time kako zvuchi.. pa sili da snima trista puta jedno te isto.. a ja chak i da se postavim kao producent i da me oni slushaju (vasa je to pomenuo) opet su oni dignutog nosa i znaju sve najbolje..

mislim, gomilu puta sam rekao to je to (iako to zapravo nije bilo to), ali to je bio prevod za "brate/sestro ne mozesh ti bolje, pomiri se sa time"..

evo je i matrica (chisto da skapirate o chemu se radi), riknuli su mi svi kompovi pa ne mogu da je kratim http://rapidshare.com/files/31737187...ca_t_racks.mp3
to je prva verzija, nabacana potpuno.. ali uproshcena je maksimalno da je ne bi zbunjivala.. bash ti za ovako neshto nisu potrebne neke pevachke mogucnosti, pogotovo shto smo strofu uradili da je sve do groove-a, a ima da peva tri note.. sve do bridge-a (do kog na svu srecu nismo ni doshli) gde su note malo duze..

Quote:
Originally Posted by awacs View Post
@Heatman:
Za?to ti je problem da se potpi?e? ispod nečeg ?to je lo?e? Ne razbijaj glavu time. Ne potpisuje? se ispod pevanja, jel'da?

Sad, ako treba da se potpi?e? kao producent, a pevaljka ka?e kako joj Autotunovan glas zvuči fal?... to znači da se zapravo ipak niste dogovorili ko je tu producent, ili joj ti nisi objasnio "?ta je producent". Re?ite te stvari, pa tek onda vidi dalje.
toliko puta nisam bio potpisan za stvari oko kojih sam se bash iscimao da mi je sada bitno ama bash sve..

ili se jednostavno ne iscimam da uradim to onako kao treba.. sad sam bukvalno odradio jednu dechiju baladu za charolije i bash se nisam iscimao.. pre svega zato shto je dechija pesma, drugo zato shto ne ochekujem ni potpis ni neku vecu lovu od toga.. uskoro ce biti festival pa cu nakachiti pesmu (ako organizator dozvoli) da mozete da preslushate..

@jan: ni ja se ne slazem u potpunosti sa time shto im nisi dao matrice za 150 eura. mogao si da trazish 250 npr da bi se odrekao prava.. jer ne morash da se cimash da snimash itd.. ali opet kazem: tvoja muzika, i ti znash najbolje shta raditi sa njom. i ti znash shta ti je najbitnije u tom trenutku. meni je lova bitna (ima par gitara koje bih uuuhhh ispazario) a posao tako sporo ide da ne znam da li ce u skorije vreme pasti neki lepshi dil.. ali opet znam da cu morati da idem na bolovanje posle svake stvari na bar mesec dana.. jer znam kako to ume da me zabode psihichki..

a ova riba je u fazonu snimanja celog albuma, tako da je lova malo veca od 1500 na kraju.. ali ja sam siguran da tako neshto ne bih izdrzao..

@korenjak: uhhh.. ima i gorih.. zamisli da ti dolazi basista na svaka tri dana i snimash mu pojachalo u vocal boothu svaki dan od 6 do 12 uveche. da se zgrada trese, a da on ne moze da ubode nishta. na to dodje gitarista koji je odluchio da mu je shtim 6te u A. tona distorzije i isto pojachalo combo - 4x12. i to neko rusko kom ne radi pot za stishavanje nego je na maksimumu uvek.

a zivish u zgradi.. da ti komshija stan do tebe (odvojen tonima betona i sa nekoliko prostorija) kaze kako mu se trese sok na stolu od tebe.

i snimaju jednu te istu stvar 20 dana.

i to sam na kraju prekinuo.
HeatMan is offline   Reply With Quote
Old 18-12-2009, 05:31 PM   #33
korenjak
Pro Member

korenjak's Avatar

Quote:
Originally Posted by awacs View Post
nformisanost [/B]

@Heatman:

Vasa
E ova ti je zlatna Vasoo!
korenjak is offline   Reply With Quote
Old 18-12-2009, 05:42 PM   #34
korenjak
Pro Member

korenjak's Avatar

Quote:
@korenjak: uhhh.. ima i gorih.. zamisli da ti dolazi basista na svaka tri dana i snimash mu pojachalo u vocal boothu svaki dan od 6 do 12 uveche. da se zgrada trese, a da on ne moze da ubode nishta. na to dodje gitarista koji je odluchio da mu je shtim 6te u A. tona distorzije i isto pojachalo combo - 4x12. i to neko rusko kom ne radi pot za stishavanje nego je na maksimumu uvek.
Haha pa taj se vishe navezbao kod tebe nego u predhodnoj karijeri

Af ja sam jednom snimao kao muzicar na albumu jednog matorca koji mi stvarao opasnu presiju....

I kad god je ontu ja se oduzmem ne mogu da sviram...

Eh kad se setim samo Deju Vuckocica kolko sam namuchio....

Jednu stvar dvaes tejkova i jedva nekako izadje bio spor solo spor tempo svaki milisekund trajanja se cuje ako ne valja....
a uz sve to matori mi stvara tenzuiju trosis mi vreme u studiu a e znas ti kolko to kosta...

A ja mu svirao za dz...... i to mi materijal dao dan pred studio da skinem i navezbam a ja mu reko da mi da 7 dana ranije....bio sam prso

Posle sam saznao da je i Barbu dobio za dz...

ima ljudi raznijeh
korenjak is offline   Reply With Quote
Old 19-12-2009, 12:59 AM   #35
slowstar
Pro Member

Ljudi, a sta mislite koliko sam se ja toga naslusao, kada cu uskoro i penziju da zaradim...
Bolje i da vam ne opisujem sta sam sve morao da radim, a kada sam radio jednu veoma, veoma poznatu musku pevacku zvezdu, dok se snimalo pevanje, stalno sam molecivim pogledom gledao u hardware verziju auto-tunea i molio svevisnjeg da ne crkne, a u ranijim periodima bi stajao pored 24 kanalca, i drzao dugme za varispid sve vreme dok je pevac pevao duge note, posle 30-ak tejkova bi mogao da "predvidim" sta ce se desavati, i saobrazno tome vrteo varispeed na MCI magnetofonu da ga "dostimujem"
Ne mogu sam sebi da verujem sta sam sve radio, ali vi momci, kada pricate o tarifama, nemojte to tako javno, jer su te tarife mizerne u odnosu na ono sve sto radite.
Da Bog pozivi Melodyne, ja ga takodje posedujem, doduse samo standalone, a to me katastrofalno mrzi da koristim, tako da cu morati da "nabavim" na bilo koji nacin plug-in varijantu. Kada se o lenjivcima radi (kao sto sam ja, na primer) Auto Tune je zgodnija varijanta, mada strpljiv, i brz operater na melodyneu moze bukvalno cuda da stvara.
Neverovatno kako je ambicija i finansijska mogucnost u OBRNUTOJ proporciji sa sluhom i talentom.....zar ne?
Old 19-12-2009, 01:14 AM   #36
HeatMan
Moderator

HeatMan's Avatar

Quote:
Originally Posted by slowstar View Post
Ljudi, a sta mislite koliko sam se ja toga naslusao, kada cu uskoro i penziju da zaradim...
Bolje i da vam ne opisujem sta sam sve morao da radim, a kada sam radio jednu veoma, veoma poznatu musku pevacku zvezdu, dok se snimalo pevanje, stalno sam molecivim pogledom gledao u hardware verziju auto-tunea i molio svevisnjeg da ne crkne, a u ranijim periodima bi stajao pored 24 kanalca, i drzao dugme za varispid sve vreme dok je pevac pevao duge note, posle 30-ak tejkova bi mogao da "predvidim" sta ce se desavati, i saobrazno tome vrteo varispeed na MCI magnetofonu da ga "dostimujem"
Ne mogu sam sebi da verujem sta sam sve radio,
ooohoohohohohohoo.. josh se ja zalim..

Quote:
ali vi momci, kada pricate o tarifama, nemojte to tako javno, jer su te tarife mizerne u odnosu na ono sve sto radite.
nazalost.. ovo je bilo chisto na drugarskoj osnovi.. jer mi je nju nabacio drugar.. pa ajde kao da je ne "derem" ako ne moram..

iako je i to shto bih inache trazio suvishe mala lova za ovako neshto..
Quote:
Da Bog pozivi Melodyne, ja ga takodje posedujem, doduse samo standalone, a to me katastrofalno mrzi da koristim, tako da cu morati da "nabavim" na bilo koji nacin plug-in varijantu. Kada se o lenjivcima radi (kao sto sam ja, na primer) Auto Tune je zgodnija varijanta, mada strpljiv, i brz operater na melodyneu moze bukvalno cuda da stvara.
Neverovatno kako je ambicija i finansijska mogucnost u OBRNUTOJ proporciji sa sluhom i talentom.....zar ne?
neverovatno je, ali je i tuzno.

shto se tiche melodyne-a, probajte sx5 (ako moze to da radi na mac-u) ima odlichan i brz programcic integrisan u njega.. radi kao melodyne.. nema sve opcije, nije savrshen.. ali sam odlichne stvari izvlachio iz njega.. kada je neki brzi tempo pevanja trazim od pevacha dva ista tejka, multipliciram i od ta dva pravim harmu.. osim ako chovek nije dovoljno dobar da pogodi sve kako treba..

a malo je tih..
Old 19-12-2009, 01:35 AM   #37
HeatMan
Moderator

HeatMan's Avatar

btw 4 choveka su skinula matricu niko je nije prokomentarisao.. ako ako
Old 19-12-2009, 01:58 AM   #38
Jan
Pro Member

Jan's Avatar

Quote:
Originally Posted by google View Post
On ne zna da nema sluha, da zna, ne bi pevao. Dakle, sve je u redu.

On ce odpevati bas kako treba. To sto je otpevao, smiksaj. Nemoj gubiti jedne sekunde na peglanje, jer se to peglati ne moze.
Hitmene brate, to je cela sushtina...Nemoj da prihvatas taj posao kao fizikaliju, prihvati ga kao da si mesec-dva isao da prodajes hleba i mleko u obliznjem minimarketu...
Oni bez emocija najvise uspevaju, kapiram ja sta te muci, al pare su pare, jos ako su ti potrebne, radi mehanicki, ti njoj prodajes hleba i mleko, ona je srecna, i to je to...
Jan is offline   Reply With Quote
Old 19-12-2009, 08:42 AM   #39
nokash974
Member

Prestanite da snimate idijote zbog novca..Bavite se muzikom da se kasnije ne bi stideli jer stida znam da trenutno nema..nadam se njegovom povratku kao i normalnim vrednostima, normalnim ljudima... SLUSAJTE MUZIKU I BAVITE SE MUZIKOM..ZABORAVITE IDOLE DEVEDESETIH..TUTE,MUTE I GUTE.. KAKVE IMAJU SPRAVE I STA KORISTE... ONI SU TU SLUCAJNO JER JE ZEMLJA NAZADOVALA..POMOZITE I SEBI I DRUGIMA DA MUZIKU U SRBIJI VRATIMO U OKVIRE MUZIKE...Veliki pozz za sve..
nokash974 is offline   Reply With Quote
Old 20-12-2009, 02:00 AM   #40
Miha Blaze
Senior Member

Miha Blaze's Avatar

Quote:
Originally Posted by DaBear View Post
Pa ko je rekao da se necuje ?? Zena zvuci k'o robot na kraju !

ALI, nista (joj) nesmeta (a ni njenim managerima) jer je to "sound of now!"
Dapache, plakala je od srece, kad je cula sebe "kako peva!!"

Vokal je bio KATASTROFA - pitch, tajming, kuku lele...!
Samo sam dao primer kako moze na kraju sve da ispadne.

PS u te dve nedelje i je usla i KOMPLETNA NOVA MATRICA, (radio miks, extended i electro dub)

slazemo se
al da je neki pop (ovde je proslo do jaja) kapiram da nikako ne bi valjalo da zvuci ko "robot"
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules