Go Back   Rumski Forum > Studijska tehnika i instrumenti > Sintesajzeri, Klavijature i Elektronika

Sintesajzeri, Klavijature i Elektronika Analogni i digitalni sintovi, ritam ma?ine, MPC sekvenceri, sempleri i ostali elektronski proizvođači zvuka.

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 11-12-2009, 01:58 PM   #21
HrastProgrammer
Member

HrastProgrammer's Avatar

Default Re: Shta posedujete od vijura? (moze i fotke)

Quote:
Originally Posted by silicon science View Post
Microwave meni radi to sto najbolje radi (po meni) a to su brze arp deonice, leedovi itd. I sumnjam da IJEDAN drugi sint by Waldorf ima taaako brz i definisan envelope tj. siguran sam u to. I meni lichno to treba od sinta, radim trance muziku i pokazao se kao nezamenjiv za gomilu stvari Sigurno sa njime necu napraviti pad kao na Q+, niti ce Q+ mozi da izvuche tako kratak i definisan sound kad radi na arpedju itd.
Silicon, imas mozda kakav MP3 s primjerom zvuka kojeg spominjes? Volio bih cuti na kakav tocno zvuk mislis, posto Q/Q+ ima zbilja munjevite envelope pa nije iskljuceno da se ne moze nesto takvo napraviti ...

Quote:
Lichno sam uplasen od tih novih analognih polifonika hibrida itd. Ne smem ni pomisliti na servis i cenu toga. Setite se samo Andromede i tih serija i tih jadnih ljudi koji su imali tu nesrecu da ih zapadne falsh...
Ja sam imao problema s jednim filter chipom na Andromedi iz 2008. jer se filter #2 na voice #16 ponekad nije htio tjunati. Rijeseno u garantnom roku tako sto je serviser zamijenio chip novim, big deal. Osobno sam si naslozio pristojnu zbirku rezervnih ploca za Andromede, a vecinu synthova ionako imam u duplikatu pa cu po tom pitanju vec nekako prezivjeti barem slijedecih 10-ak godina

Quote:
Originally Posted by RetroMan View Post
Znam mnoge (ukljucujuci i sebe) kojima su synthovi mnogo vise od zabave.
Pretpostavljam da se na kraju ipak radi o nekakvoj glazbi napravljenoj na tim synthovima, ne? I nikome to, ni tebi, ni drugima, nije bilo zabavno? Onda je to zalosno, osim ako se radilo o glazbi za sprovode, u kom slucaju je opet zalosno

Last edited by HrastProgrammer; 11-12-2009 at 02:03 PM.
HrastProgrammer is offline   Reply With Quote
Old 11-12-2009, 02:25 PM   #22
silicon science
Pro Member

silicon science's Avatar

Quote:
Originally Posted by HrastProgrammer View Post
Silicon, imas mozda kakav MP3 s primjerom zvuka kojeg spominjes? Volio bih cuti na kakav tocno zvuk mislis, posto Q/Q+ ima zbilja munjevite envelope pa nije iskljuceno da se ne moze nesto takvo napraviti ...
Morao bih izvuci iz pesme.. dakle, imam. Vidis, nije losha ideja to uporediti, zanima me svakako Evo veceras kad dodjem sa posla cu izrendati i podici na share. chuj, vrlo je moguce da ce izvuci, videcemo
silicon science is offline   Reply With Quote
Old 11-12-2009, 03:15 PM   #23
HrastProgrammer
Member

HrastProgrammer's Avatar

Quote:
Morao bih izvuci iz pesme.. dakle, imam. Vidis, nije losha ideja to uporediti, zanima me svakako Evo veceras kad dodjem sa posla cu izrendati i podici na share. chuj, vrlo je moguce da ce izvuci, videcemo
OK, thx.

Last edited by HrastProgrammer; 12-12-2009 at 05:13 AM.
Old 11-12-2009, 04:18 PM   #24
darkstar
Stara Rumski Elita 2003.

darkstar's Avatar

Ljudi,polako ...

Svako ima svoja misljenja,i sve je to ok . cluster/hrast - ne verujem ja da ste se vi krenuli svadjati,muzicari smo,pasionirani,polete nekad malo strasti kad ti se ne svidi tudje misljenje,nista nije problem,samo da stanemo na vreme

Ajde da okrenemo malo situaciju :

ja sam pitao oko analognih sintova jer bih voleo imati neki synth koji ima svoj zvuk,svoj karakter,umorio sam se od romplera.To mi treba da bih razvalio neki solo u rock bandu,elektronika i taj zvuk nije moj fax (ne umem to da sviram i pravim).

STRAVICNO mi se svidja neki koncert jamiroquai-a gde svi sviraju unis,a lik cepa neku farbu sa andromede,time sam se odusevio.Zato sam svojevremeno davio hrastprogramera da mi prica malo vise o andromedi (jos jednom hvala hrast!).Znaci taj koncept - rok bend,moderan,gde na mestima sviraju unise analogni sintovi i gitare.Da li imate preporuku,sta da probam,sta da cujem ?

Pozdrav.
darkstar is offline   Reply With Quote
Old 11-12-2009, 04:54 PM   #25
silicon science
Pro Member

silicon science's Avatar

Quote:
Originally Posted by darkstar View Post
STRAVICNO mi se svidja neki koncert jamiroquai-a gde svi sviraju unis,a lik cepa neku farbu sa andromede,time sam se odusevio.Zato sam svojevremeno davio hrastprogramera da mi prica malo vise o andromedi (jos jednom hvala hrast!).Znaci taj koncept - rok bend,moderan,gde na mestima sviraju unise analogni sintovi i gitare.Da li imate preporuku,sta da probam,sta da cujem ?

Pozdrav.
E onda burazere zavisi od budzeta. Ako si do 1000 E onda ima tu finih stvari. Pretpostavljam da zelis polifonik, i to dosta suzava izbor. Vredi razmisliti o Juno 60/106, to mozes naci za realnu cenu ovde i radi posao do jaja. Jeste maaalo mekan ali sa nekim linijskim preampom resis stvar. Ako pak moze monofonik, iha ja bi ishao na Roland SH 2, za 700 E mozes naci u super stanju, mada moraces malo da se iscimas i da ne zuris i naci ces ga sigurno. To ti je zver od sinta njam njam. Svakako i novi Oberheim je u igri al kad se lepo chuje i utisci ovo ono, i verujem da ce to biti to. Mada, Microwave 1 uh uhuh. Veceras ces chuti nesto od njega, okachicu. kazem ti, imam editor za njega koji radi super i mozes svaaasta da napravis. Uz njega neki od TC evih efekata, tipa Nova Delay i reverb. I bratori, imas zaaaajebanu azdaju za live i studio

Evo ti malo ga ovde preslusaj. Znachi, od tih Fm Dx zvukova do analogije
Mada nema "onih" zvukova, recimo tih basova koji je&u kevu
http://www.youtube.com/watch?v=a0bbsuO-MxY

Last edited by silicon science; 11-12-2009 at 05:04 PM.
silicon science is offline   Reply With Quote
Old 11-12-2009, 05:36 PM   #26
clusterchord
mod?rateur analogue

clusterchord's Avatar

Quote:
Originally Posted by HrastProgrammer View Post
A sto si se pak ti sada zapjenio?!?

Nisam ti ni ja bas od jucer pa da ne znam procitati sto si
napisao. Nije me razljutilo tvoje misljenje, jer ga nisi ni
izrekao, vec si izrekao *konstataciju*, a to je nesto sasvim
drugo. Misljenje dolazi s atributom "ja mislim", "po mom
misljenju" i slicno, a ti si jednostavno konstatirao da "taj sint
po soundu i mogucnostima jednog hibrida (analog vcf digi osc) u
samoj kvaliteti zvuka prestize i jedan Q+ koji ljudi šale
drhtavim rukama placaju po 2 - 3 hiljade evra.. zato sto je nov,
velik i .. ima nabrijan dizajn. pih" ... Ne znam kako sam to
trebao protumacit nego kao pljuvanje ("pih!"), istina indirektno,
ali ipak pljuvanje po necemu za sto sam (ne drhtavim rukama)
odbrojio novce, nemam pojma kako da to drukcije shvatim
...
u pravu si da sam ga popljuvao. al ti nikako da uvidis jednu
prilicno bitnu razliku, koju sam mislio da ćeš shvatit iz mog
prethodnog odgovora:

ja sam se možda "okomio" na sint, daklem komad opreme koji se eto
slučajno tebi svidja. ili jako svidja. nebitno.

zauzvrat, ti si se time našao ugrožen, jer si našao shodno da se
zbog toga okomiš i vrijeđaš osobu koja ima mišljenje koje ti se
ne svidja, u ovom slučaju mene. nije mi jasno kako ne vidiš
besmisao takvog poistovjećivanja. i da to ne opravdava jedno
drugo. osnovna škola.

još je uvredljiviji indirektan način kako si to izveo, sa
izjavama tipa "kultura mi ne dopušta" da kažem što zaista mislim.
e pa, blago meni što si ti tako kulturan. tresu mi se gaće, pri
pomisli što si stvarno htio reć.

vidi, ja se zapjenio nisam, ali ako kreneš pisat komentare koji
prelaze u područje osobne prirode, a ne odnose se više na opremu
odn. sintesajzere, jer ovo je slučajno forum o tome, onda moram
reagirati. tako da, molim te da se tvoj slijedeći post odnosi na
to kako je ... ne znam.. microwave teško sranje, ili kako je Q+
bolji od seksa . nemam ništa protiv. nek se odnosi na što god
želiš, ali ne na mene i kako sam glup i smiješan jel ne volim Q+.

man' se ćorava posla.

ja sam eventualno glup što sad nešto nešto ne *ebem, neku mladu
pevaljku od ovih što mi se trenutno motaju po studiju, radi eurovizije,
umjesto da tu sjedim i piskaram ovo. to stoji. kriv sam.

pozdrav

clusterchord is offline   Reply With Quote
Old 11-12-2009, 06:06 PM   #27
HrastProgrammer
Member

HrastProgrammer's Avatar

Quote:
Originally Posted by clusterchord View Post
zauzvrat, ti si se time na?ao ugro?en, jer si na?ao shodno da se zbog toga okomi? i vrijeđa? osobu koja ima mi?ljenje koje ti se ne svidja, u ovom slučaju mene.

tako da, molim te da se tvoj slijedeći post odnosi na to kako je ... ne znam.. microwave te?ko sranje, ili kako je Q+ bolji od seksa . nemam ni?ta protiv. nek se odnosi na ?to god ?eli?, ali ne na mene i kako sam glup i smije?an jel ne volim Q+.
Ovo sve si ti rekao, a ne ja. Posto je to sada zbilja postalo ozbiljno i vidim da si se ti okomio na mene jer se nisam slozio s tvojom tvrdnjom onda da razjasnimo slijedece: Ja te ni jednom rjecju u svom postu nisam uvrijedio niti imao namjeru uvrijedit, samo sam bio rezigniran tvojom izjavom i to sam napisao. Ako si se time ti nasao uvrijedjen onda je to tvoj problem, a ne moj. Niti jedna moja rijec nije bila uvredljiva, a niti sam igdje rekao da si glup ili smijesan, *nemoj* mi stavljat rijeci u usta, rekao sam samo da mi je "smijesno usporedjivat MW i Q+", nista vise.

OK, ovaj moj post se ne odnosi niti na MW niti na Q+ pa, molim, iskoristi svoje moderatorske ovlasti i baniraj me na koliko god hoces, jos bolje - na neodredjeno, briga me ...

Pozdrav.
Old 11-12-2009, 06:32 PM   #28
relis
Senior Member

Hrast, potpuno isti slucaj se dogodio i na jednom vanjskom forumu.

Ja sam, i/ili jos netko drugi ne sjecam se, napisao neke stvari o Q-u, ti odmah raspalio ko da su to bile uvrede tebe osobno.

Ne znam cemu to.

Bilo bi dobro natrag na temu.
relis is offline   Reply With Quote
Old 11-12-2009, 06:35 PM   #29
clusterchord
mod?rateur analogue

clusterchord's Avatar

@Hrast:

jel ti to isinuiras da sam ja ikad koristio moderatorske ovlasti, za svoje vlastite potrebe ili ego, u diskusiji ili sukobu s nekim ovdje?!?!?!

mislim da ovdje svi dobro znaju da je u tome nema istine. pitaj koga god hoćeš. osim ako nisi opet kreno da vrijeđaš.. pa nisam spao na to da te baniram jer smo se mi sporječkali. nisam dosad nikog, a vjerojatno ni neću. ima drugih ovdje koji su brži na okidaču i to vole. pa nek se vesele.

a drugo, da se mi ne uvjeravamo sad ko je što mislio naknadno, draze mi je nek stoje postovi, pa se lijepo vidi. ko je što mislio i rekao. jel pošteno ?

mislim, odnosno nadam se da smo o ovome sve rekli sto se imalo za reć.

a za kraj, ako mogu bit iskren: sve najbolje u daljnjim pohodima - volim tvoju glazbu. al ne mogu to reć za tvoj karakter. bar ne ovaj njegov segment.

laku noć

clusterchord is offline   Reply With Quote
Old 11-12-2009, 06:50 PM   #30
darkstar
Stara Rumski Elita 2003.

darkstar's Avatar

@silicon_science : vidi,ne mora biti polifonik ! Trenutno koristim nord lead sa efektima (ipak je se 70 zavrsio na njemu , ali kao sto rekoh ,ostao sam fasciniran andromedom i tim koncertom.Kazem ne mora biti polifonik jer bih najradije svirao solo deonice na tom sintu,nekako,nedostaje mi muzicara koji peglaju solo na sintu u sred svirke sa dobrim farbama

Nord lead odlicno radi posao,ali me samo zanima na sta lici neki "pravi" analogni sint,kako li to tek zvuci,kad sam leadom zadovoljan .

Lesho,da li da otvorim posebnu temu za ovo , jer ipak ovo vise ne ulazi u "sta posedujete od sintova" ? Mislio sam da ce se zavrsiti na jednom,dva posta,mada napravi se omanji rat...bezveze.
darkstar is offline   Reply With Quote
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules