Rumski Forum

Rumski Forum (http://www.rumski.com/forum/index.php)
-   Sintesajzeri, Klavijature i Elektronika (http://www.rumski.com/forum/forumdisplay.php?f=109)
-   -   Synth za solo deonice (analogija) (http://www.rumski.com/forum/showthread.php?t=31508)

darkstar 09-12-2009 05:05 PM

Synth za solo deonice (analogija)

gledam nesto ovaj thread,i ove analogne sinteve,pa me uhvati neka camotinja...

vec dugo jecam za nekim zvukom koji razvaljuje zvucnike,imam nord lead,ali me interesuje kako zvuci to sto on imitira...

jel ima neko preporuku...jel novi moog necemu valja?

placem i jecam,tiho u mraku ...

silicon science 10-12-2009 12:42 AM

Re: Shta posedujete od vijura? (moze i fotke)

Quote:

Originally Posted by darkstar (Post 265433)
gledam nesto ovaj thread,i ove analogne sinteve,pa me uhvati neka camotinja...

vec dugo jecam za nekim zvukom koji razvaljuje zvucnike,imam nord lead,ali me interesuje kako zvuci to sto on imitira...

jel ima neko preporuku...jel novi moog necemu valja?

placem i jecam,tiho u mraku ...

Dodji da chujes MicroWave 1 by Waldorf. Polifonija a seche kroz meso :grin: Vrlo programljiv sint, imas chak i Wave Envelope, totalno bolesno dobra sprava (de fakto umanjeni PPG Wave - sa opet malo drugachijim zvukom)... Analogni envelope i filter...
Evo videh i Boris Blank iz Yello ima jednog, a bogme i Pulsea. ZNachi, imas taj stari analogni zvuk za malu lovu. :):) Prvo to, pa posle moogovi (jer su skuuupiii)

darkstar 10-12-2009 12:45 AM

a koja lova za microwave ? Jesi mi to spominjao kad se videsmo onda?

silicon science 10-12-2009 12:48 AM

Quote:

Originally Posted by darkstar (Post 265504)
a koja lova za microwave ? Jesi mi to spominjao kad se videsmo onda?

400, 450 E. Ne znam dal sam ti spominjao, moguce. Ma eee, dodji da chujes :wink::wink: Clusterchord mi je daaaavno jos predlozio taj sint al sam ga nedavno poslusao :ups::grin::) Best value for money sint, ako prichamo o zvuku, polifoniji i programibilnosti :D:D

darkstar 10-12-2009 03:31 AM

hm..
ja sam ubagovao...jel govorimo o narandzastom sintu ? Jel za tu lovu ful sint,ili rek ?

A gde cu sad u ns,do nove godine malko frka...

clusterchord 10-12-2009 06:01 AM

Quote:

Originally Posted by orfi (Post 260211)
evo stigao

jupiter 8 sa encore midijem
emulator II
korg DSS1
v-synth
elevata redsound
roland sh201
microwave II

fino, fino... der baci neku sliku :wink:

@Darkstar: Silicon priča o starom, prvotnom Microwave-u, iz 1989 - 1992. digitalni lo-fi oscilatori i pravi analogni filteri i vca.

http://www.marcomarino.com/sale/inde...n/image022.jpg

narand?asti na koji ti mislis je isto microwave, ali XT. i super je. ali skroz digitalan. drugaciji zvuk. karakteristicno prljav. dobar za ambient/illbient. ali nije analogija. ja koristim obadva, svaki za svoje.

inace umjesto novih moogova, koje ja bas ne volim,,, imas sijaset starih analogaca, manjih koji nisu tako skupi a hebu im kevu..totalno.... pogledaj : Roland SH-2, moog Source, moog Prodigy, moog multimoog, oddysey mkII/III, SCI Pro One.. sve je to od 600 do 1000 eura plus jedno 100 za shipping.

silicon science 10-12-2009 11:39 AM

Quote:

Originally Posted by clusterchord (Post 265551)
fino, fino... der baci neku sliku :wink:

@Darkstar: Silicon priča o starom, prvotnom Microwave-u, iz 1989 - 1992. digitalni lo-fi oscilatori i pravi analogni filteri i vca.

http://www.marcomarino.com/sale/inde...n/image022.jpg

inace umjesto novih moogova, koje ja bas ne volim,,, imas sijaset starih analogaca, manjih koji nisu tako skupi a hebu im kevu..totalno.... pogledaj : Roland SH-2, moog Source, moog Prodigy, moog multimoog, oddysey mkII/III, SCI Pro One.. sve je to od 600 do 1000 eura plus jedno 100 za shipping.

Hehe, bas taj :):grin::grin::grin: Darkstaru, ovo se isplati imati iako nema dirke, imam editor za njega i za pc i mac, a ima i kontrolera da se kupi. To morash chuti i gotovo.. :D A i Babic sto reche, imas tih moogova ihhaa zavisi koju bi lovu da odvojis.

Sad me Babic podsetio na ovog djecharca

http://www.myspace.com/beflepia

Hehe par spravica i ...

darkstar 10-12-2009 03:57 PM

ma dirki imam bre i previse,tako da mi je rack super opcija...

Ali ne usudjem se naruciti nesto sa ebaya,ili mislite na neku drugu kombinaciju ? 100 eura za shipping,pa ostali troskovi carina bla bla...

Ili ima neka druga fora ?

Hvala na informacijama.

silicon science 10-12-2009 04:21 PM

Naletece to ovde tj. Balkan. Trazi, gledaj...
A pazi, sa njime nema problema oko detjuninga itd. Ima chak i opciju za tjunovanje filtera ali se to radi po servis manualu samo ako imas problema - sto je retkost kako sam chuo.

clusterchord 11-12-2009 12:54 AM

Quote:

Originally Posted by darkstar (Post 265662)
ma dirki imam bre i previse,tako da mi je rack super opcija...

Ali ne usudjem se naruciti nesto sa ebaya,ili mislite na neku drugu kombinaciju ? 100 eura za shipping,pa ostali troskovi carina bla bla....

e vidis, to je standardna greska u razmisljanju svih ovdje kod nas. prvo, to je sint koji je vrlo rijedak ovdje, pa i šire, pa gledat na shipping i carinu kao nekakav dodatan "bačen novac" je pogrešno. naime, nema ga u lokalnom samosposluzivanju,,

maltene ispada da su sintevi koje covjek kupi u Artistu prekoputa "jeftiniji" jer nema shippinga i carine.. ma nema kitu marjanovu... sve to mi platimo samo ti oni na racun lijepo napisu jednu jedinstvenu cifru..

drugo, microwave je do nedavno koštao puno vise, a koliko god nečemu padne cijena, ovdje se opet kuka, a pravi nacin gledanja je ovo:

gledaj sve zajedno, sa carinom i shippingom - to je prava cijena tog sinta. i onda izvaži jel ti treba, jel ti zvuči, jel ti vrijedi. pusti te cijene koje vidis na ebayu. to je nerealno i van konteksta.

inače, taj sint po soundu i mogucnostima jednog hibrida (analog vcf digi osc) u samoj kvaliteti zvuka prestize i jedan Q+ koji ljudi šale drhtavim rukama placaju po 2 - 3 hiljade evra.. zato sto je nov, velik i .. ima nabrijan dizajn. pih. ovaj sint meni vrijedi barem soma eura , a ne 400.

da skratim, ako ga trebas.. ma daces brate i za carinu i za shipping. to je dio igre.

sorry nisam nista mislio uvredljivo na tvoj racun, vec ovo je nesto s cime se kod nas stalno susrecem, pa sam htio iskomentirat malo šire :rolleyes:. čisto da ti pomognem da se ne grizes oko troškova.

jbga ja sam neke stvari uspio nabaviti jeftino , neke nisam, a zvucale su mi prehebeno, pa sam pregriz'o i platio shipping iz amerike i carinu i PDV (npr. microwave XT)... al' sam ga na kraju imao.. 8-) i nije mi žao.

važnije je što češ s tim sintom napraviti, i dali te puca na inspiraciju. sto evra tamo vamo sve se to zaboravi ako ti sprava "radi"..

PS zna ih se neki put pojavit u Austriji za 350 eura..

ovo je moj microwave, iznad sa Accessovim programmerom. jest brže za rad, al ja sam der'o po njemu i bez toga.. ko je odrasao na JX-10 tome nijedan interface sa menijima nije težak :banghead: uostalom moze i BCR, BCF, Novationi, ili editori, itd.. ima danas puno nacina kako ga mozes programirati brzo il sarafit uživo..

http://www.babic.com/PICs/DSC05986x-800.jpg

All times are GMT +1. The time now is 04:33 PM.