Quote:
Originally Posted by Cappo
Tu sam.
Ovako, ne zelim da se profesionalno bavim produkcijom, ali smatram da bih kao profesionalni izvodjac trebalo da se upoznam sa osnovnim stvarima obrade zvuka.
Pogledao sam teme, searchovao sam sto na forumu sto na googlu, i otprilike je sve to u formi nekih grubih definicija. Mene zanima da li neko moze konkretno u 2 recenice da mi kaze kakva je uloga ekvilajzera npr? Zasto ne moze zvuk da se snima onako kako sam opisao, direktno, nego mikrofon mora da ima predpojacalo, pa pojacalo, pa ovo, pa ono...
Ne trebaju mi detaljna objasnjenja, to cu sam istrazivati, ali bih pre nego sto krenem u to da znam bar osnovne stvari o svim tim aparaticima.
Jel kapirate sta hocu da vam kazem?
|
Ne, ne i ne. Ne treba da znas. Zato sto ces prekosutra doci da snimas u nekom studiju, pa ces videti da tu nesto mozda nije onako kako si procitao, pa ces izneti svoje misljenje (nenametljivo ili ne), pa malo ego kad proradi (ako se nesto ne "mirises" sa "toncem"... i tako dalje itako dalje...)
:-L
Lepo je znati "sve" i da te sve zanima, ali mudrost spava u drugom kovchegu, jer, kao sto reche
Rasha Popov u predogovoru knjige Miroslava Majkica "Mish, puž i ker" -
Internet, svetska knjiga sveukupnog znanja, nema savesti nego je 'rpa nauke, s jedne strane i otrovnog imoralizma s druge strane.
Jebga, mora te malo i biti sramota sto ne znas neke stvari, ne mozes tako
bump pitanja koja deca ne postavljaju (jer znaju gde su)...
Osvesti se
Oshtar sam, al pravedan