Go Back   Rumski Forum > Studijska tehnika i instrumenti > Audio Software

Audio Software VST, DX, AU.... plug-in instrumenti i efekti, modularni sintovi i dizajn modularne sinteze, semplovanje, semplovi i sample libraries diskusije, koje sekvencere, editore, plug-inse koristite. Da li je bolji Sonar ili Cubase? Sound Forge ili WaveLab?..

Closed Thread

Thread Tools Display Modes
Old 26-11-2009, 02:48 PM   #1
ugljesa
Senior Member

ugljesa's Avatar

Default Najbolji Daw i po cemu se razlikuju ??

E ovako.Moram reci da me je zaintrigirao Awacs kad je rekao

" Kad bude? otvorio svoj klub u Stokholmu verovatno će? na izlazu vraćati ljudima pare ako prepoznaju da si ih vaćario pu?tajući im muziku sklepanu u FL i Cubaseu. "
sto ce reci da Fl je u rangu sa Cubase-om !!

Zanima me po cemu je to Logic ili PT bolji od Cubase-a i kako se to primeti po pesmi ??? Simple as that . .

Thnx unapred

BTW awacs bez uvrede.Nije nikakvo prozivanje nego samo hocu obasnjenje posto ja radim u Cubase-u hehe
ugljesa is offline  
Old 26-11-2009, 03:01 PM   #2
Bockie
Moderator

Bockie's Avatar

Default Re: Najbolji Daw i po cemu se razlikuju ??

Ovo ce da izazove sad lavinu tipa steinberg vs PT...
u kratko:

Pro Tools - namenski proizveden da zameni magnetofon i namenski oponasa zvuk analognog rekordera. Razvijen za filmsku industriju, omiljen kod amera... Licno mislim da je korisniji izbor za ITB rad...

Cubase/Nuendo - namenski i namerno ne oponasa nista i relativno je linearan , da bi ti iskoristio svoj skupi outboard ili vec neki dsp i njegov zvuk u ne promenjenom obliku i u opste nije neozbiljan software, pogotovo verzija 5 koja odlicno radi!

Logic - najkompletniji daw, ima sve svoje (instrumenti,efekti,bla,truc) u paketu,radi na Mac platformama i zvucno je na pola koplja izmedju gorepomenuta dva. Najbolji odnos cena - dobijeno. Veoma koriscen u pro bransi...

NEMA boljeg i losijeg, to su tri razlicita faha i profesionalnog nacina rada sa svojim sitnim prednostima i manama i stvar je licnog afiniteta producenta za koji ce se odluciti.

Ostalo ori po forumu...

Last edited by Bockie; 26-11-2009 at 03:26 PM.
Bockie is offline  
Old 26-11-2009, 03:33 PM   #3
Max
Pro Member

Quote:
Originally Posted by Big Bockie View Post
Ovo ce da izazove sad lavinu tipa steinberg vs PT...
u kratko:

Pro Tools - namenski proizveden da zameni magnetofon i namenski oponasa zvuk analognog rekordera. Razvijen za filmsku industriju, omiljen kod amera...
Oooo booozeee ima ugradjenu i tape saturaciju .... molim ljude da ne lupetaju ovoliko , bar ne ljudima koji ce ovo ozbiljno da shvate ....

Quote:
Cubase/Nuendo - namenski i namerno ne oponasa nista i relativno je linearan , da bi ti iskoristio svoj skupi outboard ili vec neki dsp i njegov zvuk u ne promenjenom obliku i u opste nije neozbiljan software, pogotovo verzija 5 koja odlicno radi!
Nuendo se dosta koristi u filmskoj indrustriji ... kao i Cubase i kao i Pro tools kao i sve ostalo ... sve ovo zvuci gotovo isto ili isto ... dovoljno je da pomerite eq za 1 db na bilo kojoj frekvenciji i da razlika bude veca od razlike izmedju samih programa ....

Quote:
Logic - najkompletniji daw, ima sve svoje (instrumenti,efekti,bla,truc) u paketu,radi na Mac platformama i zvucno je na pola koplja izmedju gorepomenuta dva. Najbolji odnos cena - dobijeno. Veoma koriscen u pro bransi...
Cena / kvalitet .. svakako najbolji , ako uzmemo u obzira da se koriste iskljucivo legalni software ... po zvuku , isti kao i ova dva

Quote:
NEMA boljeg i losijeg, to su tri razlicita faha i profesionalnog nacina rada sa svojim sitnim prednostima i manama i stvar je licnog afiniteta producenta za koji ce se odluciti....
Sa ovim se napokon slazem 100 %

Ostalo ori po forumu...[/quote]
Max is offline  
Old 26-11-2009, 03:48 PM   #4
Bockie
Moderator

Bockie's Avatar

Eto, lepo sam hteo da budem neutralan i bio sam i opet ima ljudi koji vole da zamisljaju sta su procitali a ne da stvarno citaju i komentarisu na nacin koji njima odgovara uz neistine... Ali dobro, pljuvanja ce biti jos verovatno...

Predlazem da kao na jednom nasem forumu za dizajn lepo moderatori zabrane ovakve teme i kao sto su tamo napisali "threadovi poput da li je bolji Adobe ili Corel ce biti momentalno obrisani...!" i nasi moderatori sklone ovakve teme...

Odjavljujem se sa ovog threada...

Bockie is offline  
Old 26-11-2009, 03:57 PM   #5
ugljesa
Senior Member

ugljesa's Avatar

Quote:
Eto, lepo sam hteo da budem neutralan i bio sam i opet ima ljudi koji vole da zamisljaju sta su procitali a ne da stvarno citaju i komentarisu na nacin koji njima odgovara uz neistine... Ali dobro, pljuvanja ce biti jos verovatno...

Predlazem da kao na jednom nasem forumu za dizajn lepo moderatori zabrane ovakve teme i kao sto su tamo napisali "threadovi poput da li je bolji Adobe ili Corel ce biti momentalno obrisani...!" i nasi moderatori sklone ovakve teme...

Moze da brisu sta god hoce samo kad ja dobijem odg hahaha

Sala mala.Pa u principu delimo misljenje i slazem se sa tvojim recenicama.Nego Awacs je gore napomenuto spomenuo pa sam na trenutak utripovao da je Cubase u stvarno nekoj nizoj ligi od PT,Logica i da se stvarno primecuje razlika kad se radi u CUBASE-u . . . .
ugljesa is offline  
Old 26-11-2009, 04:39 PM   #6
kejkz
banned

Kk, ajde sada da čujemo dokaze za tvrdnje ?to se tiče zvuka. Mo?emo mi pisati ?ta hoćemo, ali dok nemamo ni?ta opipljivo, ne vredi pričati.
kejkz is offline  
Old 26-11-2009, 05:07 PM   #7
InsaneEyes
Pro Member

InsaneEyes's Avatar

Quote:

heheehh, sikiracija

al razumem, muzika nije moja profesija vec industrijski dsgn, i nekoliko puta sam bacio oko na (verovatno) taj forum o kome pricas, svaki put mi malo zafali da se ispovracam, svi su profesionalci najveci majstori svog zanata i sve znaju najbolje, ne bih se tamo registrovao da mi prete nozhom i pistoljom

honda - the power of dreams!!!!

InsaneEyes is offline  
Old 26-11-2009, 05:26 PM   #8
silicon science
Pro Member

silicon science's Avatar

Hahaha Ugljesa BRAVOOOO!!! Da nisi momak koji jos uvek ne kapira puuno toga oko mnooogo toga, bila bi super fora. Bachena koska
Ajmo sad malo o diteringu, i imamo jos jedan zgoditak (al ne u gostima)

Last edited by silicon science; 26-11-2009 at 05:29 PM.
silicon science is offline  
Old 26-11-2009, 05:29 PM   #9
awacs
VIP Member

awacs's Avatar

Quote:
Originally Posted by ugljesa View Post
Nego Awacs je gore napomenuto spomenuo pa sam na trenutak utripovao da je Cubase u stvarno nekoj nizoj ligi od PT,Logica i da se stvarno primecuje razlika kad se radi u CUBASE-u . . . .
Hehehe, samo sam pokušao da budem duhovit. To je bio komentar na rečenicu koju je Linea napisao u jednom od svojih postova:

Quote:
Originally Posted by linea View Post
svako ko je ushao u klub sa zvukom iz PC-a sa loop-ovima iz FL, reason, cubase a se vratio kuci vrlo vrlo nezadovoljan i zbunjen
...pa mi bilo mnogo smešno, pa sam reagovao tako kako sam reagovao. Mislim, potrošači imaju pravo da se žale zbog svega i svačega, pa što da ne prigovaraju zbog softverske prevare.

Ono - izađeš iz kluba, nisi smuvao ribu, ideš kući sav "nezadovoljan i zbunjen" i sve se misliš: "Ma je..ću kevu onom DJ-u, garantovano je puštao trackove miksane u FL... ili Cubaseu... Smrad. Sa'ću da se vratim da tražim da mi vrati pare". Šta ga znam, pričali mi ljudi da u Švedskoj svašta može

Pozdrav,

Vasa

Last edited by awacs; 26-11-2009 at 05:33 PM.
awacs is offline  
Old 26-11-2009, 06:21 PM   #10
DaBear
VIP Member

DaBear's Avatar

Vaso, vec su poceli da te citiraju u potpisu na forumu....Mudri Vasa mudro zbori !!

A da se vratim na pitanje..sve je to isto, samo neki software radi bolje, moze vise i brze nego drugi...ali u principu je sve isto....i bitno je sta radis sa njim...

Da li prckas kuci u spavacoj sobi ili radis nesto ozbiljno itd...ali u principu sve je isto...samo ima malo razlike...he he..ne znam ni sam...blah blah..

a nije ni nebitna stvar kakav kompjuter se koristi....

Nekome ni Pro Tools HD nemoze da pomogne !! A neko prodaje platinaste albume sa LE software-om...znaci sve mu dodje na isto...da? Ne ?
DaBear is offline  
Closed Thread

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules