![]() |
Najbolji Daw i po cemu se razlikuju ??
E ovako.Moram reci da me je zaintrigirao Awacs kad je rekao
" Kad bude? otvorio svoj klub u Stokholmu verovatno će? na izlazu vraćati ljudima pare ako prepoznaju da si ih vaćario pu?tajući im muziku sklepanu u FL i Cubaseu. " sto ce reci da Fl je u rangu sa Cubase-om !! Zanima me po cemu je to Logic ili PT bolji od Cubase-a i kako se to primeti po pesmi ??? Simple as that . . Thnx unapred BTW awacs bez uvrede.Nije nikakvo prozivanje nego samo hocu obasnjenje posto ja radim u Cubase-u hehe :):grin: |
Re: Najbolji Daw i po cemu se razlikuju ??
Ovo ce da izazove sad lavinu tipa steinberg vs PT...
u kratko: Pro Tools - namenski proizveden da zameni magnetofon i namenski oponasa zvuk analognog rekordera. Razvijen za filmsku industriju, omiljen kod amera... Licno mislim da je korisniji izbor za ITB rad... Cubase/Nuendo - namenski i namerno ne oponasa nista i relativno je linearan , da bi ti iskoristio svoj skupi outboard ili vec neki dsp i njegov zvuk u ne promenjenom obliku i u opste nije neozbiljan software, pogotovo verzija 5 koja odlicno radi! Logic - najkompletniji daw, ima sve svoje (instrumenti,efekti,bla,truc) u paketu,radi na Mac platformama i zvucno je na pola koplja izmedju gorepomenuta dva. Najbolji odnos cena - dobijeno. Veoma koriscen u pro bransi... NEMA boljeg i losijeg, to su tri razlicita faha i profesionalnog nacina rada sa svojim sitnim prednostima i manama i stvar je licnog afiniteta producenta za koji ce se odluciti. Ostalo ori po forumu... |
Quote:
Quote:
Quote:
Quote:
Ostalo ori po forumu...[/quote] |
Eto, lepo sam hteo da budem neutralan i bio sam i opet ima ljudi koji vole da zamisljaju sta su procitali a ne da stvarno citaju i komentarisu na nacin koji njima odgovara uz neistine... Ali dobro, pljuvanja ce biti jos verovatno...
Predlazem da kao na jednom nasem forumu za dizajn lepo moderatori zabrane ovakve teme i kao sto su tamo napisali "threadovi poput da li je bolji Adobe ili Corel ce biti momentalno obrisani...!" i nasi moderatori sklone ovakve teme... Odjavljujem se sa ovog threada... |
Quote:
Sala mala.Pa u principu delimo misljenje i slazem se sa tvojim recenicama.Nego Awacs je gore napomenuto spomenuo pa sam na trenutak utripovao da je Cubase u stvarno nekoj nizoj ligi od PT,Logica i da se stvarno primecuje razlika kad se radi u CUBASE-u . . . . |
Kk, ajde sada da čujemo dokaze za tvrdnje ?to se tiče zvuka. Mo?emo mi pisati ?ta hoćemo, ali dok nemamo ni?ta opipljivo, ne vredi pričati.
|
Quote:
al razumem, muzika nije moja profesija vec industrijski dsgn, i nekoliko puta sam bacio oko na (verovatno) taj forum o kome pricas, svaki put mi malo zafali da se ispovracam, svi su profesionalci najveci majstori svog zanata i sve znaju najbolje, ne bih se tamo registrovao da mi prete nozhom i pistoljom |
Hahaha Ugljesa BRAVOOOO!!! Da nisi momak koji jos uvek ne kapira puuno toga oko mnooogo toga, bila bi super fora. Bachena koska :rotfl::rotfl::rotfl:
Ajmo sad malo o diteringu, i imamo jos jedan zgoditak (al ne u gostima) :rotfl::rotfl::rotfl::cry::cry::cry: |
Quote:
Quote:
Ono - izađeš iz kluba, nisi smuvao ribu, ideš kući sav "nezadovoljan i zbunjen" i sve se misliš: "Ma je..ću kevu onom DJ-u, garantovano je puštao trackove miksane u FL... ili Cubaseu... Smrad. Sa'ću da se vratim da tražim da mi vrati pare". Šta ga znam, pričali mi ljudi da u Švedskoj svašta može :rotfl: Pozdrav, Vasa |
Vaso, vec su poceli da te citiraju u potpisu na forumu....Mudri Vasa mudro zbori !! :grin::grin:
A da se vratim na pitanje..sve je to isto, samo neki software radi bolje, moze vise i brze nego drugi...ali u principu je sve isto....i bitno je sta radis sa njim... Da li prckas kuci u spavacoj sobi ili radis nesto ozbiljno itd...ali u principu sve je isto...samo ima malo razlike...he he..ne znam ni sam...blah blah.. a nije ni nebitna stvar kakav kompjuter se koristi.... Nekome ni Pro Tools HD nemoze da pomogne !! A neko prodaje platinaste albume sa LE software-om...znaci sve mu dodje na isto...da? Ne ? |
All times are GMT +1. The time now is 01:37 AM. |