|
Audio Produkcija - Tehnike Audio in?enjering, usnimavanje, tehnike mixa. Mesto za razmenu iskustva vezanih za DAW produkciju. Imate pitanje? Potreban vam je stručan odgovor? Podelite sa nama tajne produkcije i recording/editing tehnike |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#1 |
Junior Member
|
![]()
9 godina sviram klasicnu i akusticnu gitaru, i nikad nisam radio/snimao u studiju. Nedavno mi se pruzila prilika da vidim kako to izgleda, i pomalo sam zbunjen.
Zasto se zvuk ne snima live... tipa u gluvoj sobi muzicari sviraju, mikrofon je povezan sa kompjuterom koji zvuk belezi, i onda to snimljeno bude gotova pesma/demo, nego je sve komplikovano? Ostao sam vrlo zbunjen nekim stvarima u studiju, pa bih voleo da mi pojasnite njihovu ulogu. Pojacala, predpojacala, ekvilajzeri, procesori, kompresori, plugin-ovi? Cemu to sluzi? Znam sta je osnovni mix zvuka, ali sta se tacno radi u produkciji, a sta u post-produkciji? Sta je mastering? Meni je sve to vrlo slicno, i kapiram ga kao "sredjivanje" zvuka, ali sta se tacno radi u svakoj od ovih faza? Mozda je pitanja mnogo, ali bih konacno voleo da naucim o cemu se radi. Hvala. |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Najbolji Daw i po cemu se razlikuju ?? | ugljesa | Audio Software | 37 | 28-11-2009 03:29 AM |
Cemu firewire ulaz na Audigy 2 sb0240 ? | vasko | Computer Hardware | 7 | 11-08-2009 08:00 AM |
Midi signal nestao - u cemu je problem? | ANITA | Ostali muzički instrumenti i studijska oprema | 18 | 09-12-2006 02:46 PM |
cemu sluze ove klavijature | nixylive | Sintesajzeri, Klavijature i Elektronika | 16 | 01-09-2003 10:43 AM |