|
Dizajn i konstrukcija studija Diskusije i pomoc oko svih aspekata dizajna i konstrukcije kucnog/pro studija, gluve ili kontrolne sobe, tretman zidova i materijala... |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
|
![]() |
#1 | |
Moderator
|
![]() Quote:
Drvena gradja ne dolazi u obzir za konstrukciju... mora metalna... s nadom (opet) da nece sasvim zardjati (ok.. pocinkovana je pa ce izdrzati neko vreme) nada... nada... ne volim natezanje... rizik i ostalo pozdrav bogi p.s. takodje nije pametno drzati elektricne uredjaje tamo gde ima vlage... a ako se vec mora onda mora ozbiljna ventilacija... vlaga iz vazduha mora da se izbaci napolje!
![]() |
![]() |
#2 |
Pro Member
|
![]()
[quote=boggy;253479]Hmm... svejedno.. ja tu pamucni apsorptivni materijal svakako ne bih stavljao... jedino kamenu ili staklenu vunu i nadao se da u tom prostoru nece kernuti da zaudara na vlagu i memlu posle godinu dana...
quote] Da, da, samo kamena i staklena vuna su u pitanju .... Još ću ja koja mjerenja vlažnosti da bacim kada počnu kiše, pa ću onda sa sigurošću znat ... Jedan test ne govori ništa, zar ne!? ... Između ostalog, podrum je bio pretrpan stvarima, pa svejedno ne zaudara na vlagu i poslije tolikog vremena ... Last edited by Eomsy; 20-08-2009 at 03:01 PM. |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
Moderator
|
![]()
[quote=Eomsy;253482]
Quote:
da... izmeri jos i raspitaj se jos negde... imam nesto iskustva sa takvim stvarima... ali daleko od toga da sam strucnjak. pozdrav bogi
![]() |
![]() |
#4 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
Ugnjavio sam ja svoje primjenske tehničare na polju građevine ovdje na poslu sa sto i jednim pitanjem u vezi toga, pa sam do?ao do ovoga ... Nego, moje prvo pitanje stoji, da li bi se ovakav pod mogao smatrati "plivajućim"??? Mogao bih da zapunim čepove prvo kvarcnim pijeskom, pa onda nivelirom (glazurom - estrihom, kako god vam je po volji), pa Armaflex gumom??? |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Moderator
|
![]() Quote:
pozdrav bogi
![]() |
![]() |
#6 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
Pa i stvarno mi se ne trese oko mene dolje ... Znači da se plivajući podovi ustvari rade kako bi spriječili vanjske vibracije od ulaska u studio, odnosno iz studia da izlaze van??? Pa s time hoće? reći da je moja prednost ta ?to sam ukopan u zemlju, jel?! Ili sam krivo shvatio? ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Moderator
|
![]()
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
control room, dizajn, pomoc, fokus: apsorberi low mid, hvala! | johnjogurt | Dizajn i konstrukcija studija | 7 | 29-10-2009 07:26 PM |
Color's Control room - sredjivanje prostora | Color | Dizajn i konstrukcija studija | 99 | 05-10-2008 02:16 PM |
kamena stijena u control room-u? | alhoholicar | Dizajn i konstrukcija studija | 24 | 26-03-2007 01:29 AM |
Vocal Booth sa broadband panelima od konoplje - zavrsen | clusterchord | Dizajn i konstrukcija studija | 17 | 04-01-2007 06:07 AM |