Quote:
Originally Posted by quake
Problem je samo sto kod nas na balkanu vise nigde ne postoji MINIMUM....sve moze da bude STUDIO,sa emu1212m i kompom se rade festivali,u studio se donose gitare jolane sa starim zicama,slusa se na aktivnom alesisu kecu,jedina kompresija je ona sa krekovanih native plug inova......i to sve zato sto imamo na milione Mandusic Vukova koji sve znaju i odlicno cuju pa im nikakvi uslovi nisu ni potrebni da bi odradili svoja remek dela.....a retko ko cuje da je 99% domace produkcije samo go demo snimak.......i to uglavnom los.
|
Donekle se slažem s tobom, no isto tako moraš znat da project studija si nemogu priuštiti skoro nikakav pristojan analog kompresor, doli krekovanih native plug-inovam, a kamo li pro-acustic studio .... Al, tu bi čovjek trebao bit skroman i reć koliko vrijedi, a ne se uzdizati do neba.
Kaj se tiče plug-inova, mislim da cijela stvar u rukama korisnika kako ih on koristi, jer se i samo s njima može da dobi sasvim pristojan zvuk (ne osporavam analogiju, štoviše, mislim da bi krajan cilj svima trebao bit upravo analogni zvuk).... E sad, što neki ljudi nisu svijesni prostora u kojem rade (ne mislim na te, Shot) i misle da im Alesis pruža sveophodno u totalnoj kutiji za slušanje, jbga. to je na njima (našao na netu oglas gdje čovjek nudi mixing, arranging i MASTERING USLUGE na Alesis MKII?????). Ja nikako ne mislim da Alesis i "kartonska kutija" zadovoljavaju moje potrebe, pa stoga mogu jedino štedidi novce za Adamovce i za koliko-toliko pristojan prostor za slušanje, mixanje, itd .... Sumo summarum, to je Hrvatska, rijetko tko ima pristojan zvuk, sve se samo vrti oko para, da se zaradi lako i nabrzinu ("easy money" princip), a sad koliko i zaradi ... to je druga priča ....