|
Dizajn i konstrukcija studija Diskusije i pomoc oko svih aspekata dizajna i konstrukcije kucnog/pro studija, gluve ili kontrolne sobe, tretman zidova i materijala... |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#181 |
Pro Member
|
![]()
Hvala VERY MUCH!
![]() Last edited by Eomsy; 22-09-2010 at 08:15 PM. |
![]() |
![]() |
![]() |
#182 |
Pro Member
|
![]()
Imam jedno pitanjce!
Ovaj vikend sam imao kratko dru?enje sa frendom u mom nedovr?enom studiju (cca. sat vremena) i klupice su se pokazale sasvim solidne, s obzirom da on ima 140 kila i da ni?ta nije puklo niti se savinulo ![]() Stavio bih poprečnu dasku na same absorbere na zadnjem zidu, a cijela konstrukcija bi bila pričvr?čena za sami zid ... ![]() ... kako bi se netko mogao i nasloniti (opcionalno je da imam i kakav jastuk između leđa i daske) ... ![]() E, sad! Ono ?to me zanima, da li bi ta popreča daska bila kao nekakva membrana ispred absorbera ![]() I moram priznati da mi jo? koncept membranskog absorbera nije skroz jasan ![]() ![]() Unapred zahvaljujem! |
![]() |
![]() |
![]() |
#183 | |
Moderator
|
![]() Quote:
pozdrav bogi
![]() |
![]() |
#184 |
Pro Member
|
![]()
?to i takva debela daska (2,5 cm) se mo?e smatrati membranom!? A Jel koncept OK sa takvim naslonom?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#185 | |
Moderator
|
![]() Quote:
pozdrav bogi
![]() |
![]() |
#186 |
Pro Member
|
![]()
OK, znači ta daska nebi bila membrana, već samo reflektivna povr?ina, pa u tom slučaju perforacija, bu?enje rupa u njoj, će svakako pomoći!
Opet pitanje: Da li membrana mora biti preko cijele povr?ine absorbera ili mo?e biti manja - u?a? Jer ako imam dva absorbera istih dimenzija, imam u tom slučaju i dvije iste membrane koje isto rezoniraju?! Zar nije bolje ići sa dve različite membrane da se pokrije veći spektar frekvencija za rezoniranje? I da li mo?e membrana ići unutar samoga absorbera, nekako ovako ... ![]() I ako mo?e neki link od kakvog DIY membranskog absorbera, njegove izrade ... bio bi prezahvalan ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#187 | ||||
Moderator
|
![]() Quote:
valjalo bi da ima koja rupa... uticaj je prakticno zanemarljiv. Quote:
Ne pokriva se siri opseg jer nema gde da se to uradi.. imas na jednom mestu mesta za jednu membranu i kraj. Sirina "zahvata" bass trapa se radi smanjenjem Q-faktora tako nastalog akustickog filtra, a ne dodavanjem jos jedne frekvencije. Q faktor se smanjujemo povecanjem koeficijenta apsorpcije na tim frekvencijama... kao i kod svih filtera. Quote:
Quote:
pozdrav bogi
![]() |
![]() |
#188 |
Pro Member
|
![]()
Ma mo?e? reć i za one koje nebi preporučio
![]() ![]() Danke! |
![]() |
![]() |
![]() |
#189 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
![]() Ali to ne znači da nemogu vi?e membrana raditi u sobi, zar ne? Vi?e membrana, po jedna za jednu zadanu frekvenciju?! |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#190 |
Pro Member
|
![]()
Update zadnjeg zida ...
Po?to nemam glodalice, da bih mogao lijepo da izdubim mjesta za pregrade svog difuzora (u threadu OFF-a http://www.rumski.com/forum/showthread.php?t=35094 je rečeno da i nisu neophodne ![]() Jbga, počeo sam raditi postolje za svoj zami?ljeni N 71, pa sada moram da kombiniram sa zadanom du?inom. No, da ne duljim, u samom crte?u (a i fizički izmjereno u samoj prostoriji), taman bi odgovarao 1 x N 29, koji bi isto bio 15 cm dubine ... Ne?to ovako ... ![]() Se sla?ete s ovim? I jo? jedno pitanjce! Kako da izračunam (na?alost nemam mjerni mikrofon) koje su mi problematične frekvencije prostorije (radi bu?enja rupa u Helm. rezonatorima), s obzirom da mi je prostorija u dvije eta?e? Mislim, svi kalkulatori daju rezultate za jedinstvenu prostoriju ... Kaj, da izračunam frekve za jednu eta?u, pa za drugu, pa uzmem sredinu???? ![]() Hvala, kaj me trpite ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
control room, dizajn, pomoc, fokus: apsorberi low mid, hvala! | johnjogurt | Dizajn i konstrukcija studija | 7 | 29-10-2009 07:26 PM |
Color's Control room - sredjivanje prostora | Color | Dizajn i konstrukcija studija | 99 | 05-10-2008 02:16 PM |
kamena stijena u control room-u? | alhoholicar | Dizajn i konstrukcija studija | 24 | 26-03-2007 01:29 AM |
Vocal Booth sa broadband panelima od konoplje - zavrsen | clusterchord | Dizajn i konstrukcija studija | 17 | 04-01-2007 06:07 AM |