|
Audio Software VST, DX, AU.... plug-in instrumenti i efekti, modularni sintovi i dizajn modularne sinteze, semplovanje, semplovi i sample libraries diskusije, koje sekvencere, editore, plug-inse koristite. Da li je bolji Sonar ili Cubase? Sound Forge ili WaveLab?.. |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#25 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
Au ne bih se slozio...Svaka sprava kad se jako gurne da izoblicenje, ovde se govori o tesko kompresiranoj muzici gde se skoro svaki kanal na outbordu gurao u crveno, pa zatim na tape mashinama gurao u crveno. I ja redovno snimam u crveno, jer hvala Bogu imam dobar preamp i ne cujem anomalije, jasno mi je sta pricas... E sad, neka izoblicenja prijaju nekim signalima, recimo bas gitaru tesko kompresovanoj muzici cesto layer-uju sa istim signalom bass gitare provucenim kroz neki dist da bi se probijala kroz snimak, a sta je distorzija nego li na srpski prevedeno izoblicenje. Nije mi najjasnije sta hoces da kazes, ali nije dovoljno samo snimiti i ostaviti tako, treba pre svega sloziti frekvencije da to sve zvuci kompaktno (kao sto svi znamo) a nakon toga svako dodaje "zacine" kako hoce. Ovo o cemu ja pricam je efekat distorzija, a ne magicni zvuk, isto kao sto je reverb ili delay efekat. Recimo snimio sam glas, i zelim da krchi, ne zelim da zvuci super zelim da bude low fi kao da je snimljen na nekoj izlizanoj traci, a kako ce vokal da mi skripi i bude izoblicen ako sam ga samo snimio. Mislim da bez veze vodimo ovu raspravu, skini fajl koji sam okacio i poslusaj primere i bice ti jasno o cemu pricam, a ono nije snimljeno lose, nego je smiksano da tako zvuci... |
|
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
tape saturation plug in? | HeatMan | Audio Software | 10 | 21-04-2008 01:13 AM |
Ljubitelji sintija...konacno...2 | evgenije | Audio Software | 8 | 08-05-2004 10:10 PM |