Quote:
Originally Posted by google
Ja imam isto dobar preamp, probao sam... Opet isto- ako je dobro snimljeno, nema potrebe provlaciti, ako nije dobro snimljeno, nece zvucati kao da jeste.
Zvuci malo drugacije, nista specijalno.
|
Google, ne znam da li kapiras o polemisemo, ne dovodim kvalitet snimka i cistocu ni u jednom trenutku, ako si skinuo rar fajl koji sam postavio, govori se o "misicima" kako rece Kravadinka i distorziji/izoblicenju (pa samim tim i kompresijom, jer i kad se na stolu gurne kanal u crveno javlja se neka vrsta kompresije) prva dva primera i kako dobiti takav efekat ITB, konkretno ja za to koristim URS saturaciju.
Ni u jednom trenutku ne dovodim u pitanje kvalitet snimka i nezadovoljstvo istim, nego mi cisto zanima efekat. Kao kad bi recimo gitaru provukao kroz dist, ili kao recimo kad biras koji ces reverb i kakav staviti na snimak akusticne gitare ili vokala...Radi se o efektu zvuka kao da je nesto gurano u crveno (na stolu, na tape masini, na preampu) i pri tom to izoblicenje zvuci prijatno...
Inace slazem se da provlacenje kroz preamp zvuci samo malo drugacije, a sta ako ga ekstremno gurnes u izoblicenje, da li imas takve potrebe u muzici koju radis?