|
Audio Software VST, DX, AU.... plug-in instrumenti i efekti, modularni sintovi i dizajn modularne sinteze, semplovanje, semplovi i sample libraries diskusije, koje sekvencere, editore, plug-inse koristite. Da li je bolji Sonar ili Cubase? Sound Forge ili WaveLab?.. |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#3 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
Ukljucio sam jedan rar fajl sa tri kratka primera. Prva dva primera su pesme Gangstarr-a, miksane od strane Eddie Sancho-a i legendarnog DJ Premiera koliko se secam tada na MCI konzoli, i sve je saturirano do zla boga, na ivici neprijatnosti ali opet slatko, ako me razumes ![]() Treci primer u rar-u je delic pesme kojeg sam ja miksao za jednog od clanova Wu Tang Familije kome miksam album, primetices da i tu ima svakakvih "gresaka" i saturacije, ali nema saturacije ko u prethodna dva primera (a nisam ni gadjao da tako zvuci), e o tome pricam, kad zelim da izvucem ekstremnu saturaciju iz necega (konkretno ovde URS, ovo moje je radjeno njime) moram da input guram blizu nule do -3 do -5 dbFS recimo. Dok recimo na (da se ogradim nemam iskustva sa analognim stolovima i tape rekorderima) stolu ili tape rekorderu dovoljno je da gurnemo signal u + 3 4 dbVU i vec cemo da imamo chujno izoblicenje, pa ako uzmemo u obzir da koliko sam video -18dbFS je ekvivalentno 0 dbVU i navodno je vecina pluginova napravljeno da emulira rad u dbVu rezimu, ulaskom sa -18 dbFS pa sve do nekih -10 dbFS u URS saturator se sa 100% drive-om jedva cuje izoblicenje a ja zelim da ga nagazim, i to uradim ulaskom sa nekih -3,4 dbFS u saturator (sto bi kapiram vec bilo mnogo +dbVU) tako da mi ta sva racunica nije jasna ![]() Nadam se da nisam bio previse konfuzan. Evo i primera: http://www.sendspace.com/file/a6q398 |
|
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
tape saturation plug in? | HeatMan | Audio Software | 10 | 21-04-2008 01:13 AM |
Ljubitelji sintija...konacno...2 | evgenije | Audio Software | 8 | 08-05-2004 10:10 PM |