|
Audio Produkcija - Tehnike Audio in?enjering, usnimavanje, tehnike mixa. Mesto za razmenu iskustva vezanih za DAW produkciju. Imate pitanje? Potreban vam je stručan odgovor? Podelite sa nama tajne produkcije i recording/editing tehnike |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#1 |
Member
|
![]()
Naletio sam i ovdje a i na drugim forumima kako treba instrument-trake eksportirati u audio i tek onda krenuti sa miksom. No postoje i zagovornici da se do kraja ostaje u midi formi radi lak?eg editiranja. Ja sam probao eksportirati jedan svoj rad i sve mi sad zvući či?će. Da li zbog gore navedenog pravila, da li zbog rasterećenja računala ili pak je to samo u mojoj glavi. Naravno ovo posljednja isto mo?e biti budući da ja slu?am na hardver koji sam prilagodio svom nedostatku sluha prema nekim songovima koji su mi odprije ostali u memoriji kako zvuče. Va?e mi?ljenje.... Ima li ili nema smisla. (interesira me iskljućivo za svoj domaći rad koji nikad neće postati ne?to vi?e...)
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Member
|
![]()
mene obicno mrzi da to radim, jedino ako bas moram tipa da ocistim projekat da komp lakse gura ili ako neki kanal opasno baguje.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Pro Member
|
![]()
Nema smisla....projekti u kojima se koriste VSTi umesto zivih sviraca su sami po sebi nezahtevni sa stanovista finalnog zvuka, tako da te akademske razlike, ako i postoje izmedju renderovanog i nerenderovanog u tim slucajevima nisu bitne
![]() |
#4 | |
VIP Member
|
![]() Quote:
![]() Manje-vi?e razlike između samog renderovanog i nerenderovanog zvuka, ali sevap je ma?inu (kakva god ?zver? bila) rasteretiti u miksu. Ili makar rasteretiti sopstveni mozak od rada u hibridnom okru?enju ![]() Pozdrav, Vasa
TEHNIKA NARODU! Last edited by awacs; 22-10-2015 at 12:10 AM. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Member
|
![]()
Da se i ja nadove?em na ovu temu.
- Pre od prilike mesec dana u Sonar-u sam radio na jednom miks projektu. Igraju?i se sa vokalom pritisnuo sam opciju "freeze" (to je kao eksport u drugoj formi) i vokal je po?eo da zvu?i iznena?uju?e dobro. Mnogo ?istije. - Imao sam utisak da sam otkrio ne?to jako bitno u vezi sa vokalima. Me?utim kada sam posle masteringa slu?ao obe verzije vokala (freeze on/off) ipak u "wave" formatu je osetno bolje zvu?ao vokal koji nije bio friziran. Last edited by Uro?_86; 21-10-2015 at 04:11 PM. |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Member
|
![]()
Ono sto sam ja skapirao je da mi export miksa u Vsti zvući zeru drugaćije nego dok ga slu?am u daw-u. Dok ekportirane audio trake ne čujem razlike. No. Logićno je da bi to sve trebalo bit isto. Ali.
Naravno i rasterećenje kompa vjerojatno ima udjela. Osobito onog koji nije zadnji krir tehnologije. Stavljanje svih plagina u EZD, iste trake a potro?nja ohoho razlika No ono ?to mene interesira je ima li ili nema razlike. Ne mislim sad na nekakvih 0.00 necega % |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 | ||
Pro Member
|
![]() Quote:
Quote:
![]() |
![]() |
#8 |
Pro Member
|
![]()
Ako pri recimo kick drum kanalu koristis neki sempler koji putem MIDI "informacija" povlaci odgovarajuci sample, definitvno ces kasnijim eksportom u audio i seckanjem "repova" (tamo gde je "prazan prostor" na kanalu) dobiti na "cistoti" kanala. To vazi i za mnoge druge kanale na mestima gde zjape u prazno
![]()
![]() |
#9 |
Pro Member
|
![]()
Hteo sam da kazem, pricha ima previshe promenljivih... koji daw, koji vsti? Mozda nisu svi isto odradjeni...
Onda je Dushan (u medjuvremenu) objasnio za Cubase... ![]() Znachi zakljuchak bi bio: ipak je bolje sve prebaciti u audio! (bar kada je cubase u pitanju) |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Pro Member
|
![]()
Ja čak i originalni audio jo? jednom prebacim u audio, za svaki slučaj, imam utisak da dobije malo definicije u visokima.
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Sirina zvuka u miksu? | nikolaivanic | Audio Software | 28 | 21-05-2013 07:44 PM |
Početničko pitanje o miksu | disco violence | Audio Produkcija - Tehnike | 20 | 15-08-2012 06:58 PM |
Koji Eq za gitaru koristite u miksu? | disco violence | Gitarska Produkcija | 28 | 05-08-2009 04:24 PM |
Problem u miksu | nESbo | Audio Produkcija - Tehnike | 44 | 18-10-2006 08:47 AM |
Cubase::: [za pocetnike] kako snimiti VSTi output kao audio | dr.Ru | Tutorijali | 0 | 19-06-2003 09:59 PM |