|
Audio Produkcija - Tehnike Audio in?enjering, usnimavanje, tehnike mixa. Mesto za razmenu iskustva vezanih za DAW produkciju. Imate pitanje? Potreban vam je stručan odgovor? Podelite sa nama tajne produkcije i recording/editing tehnike |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
|
![]() |
#1 |
Pro Member
|
![]()
Hteo sam da kazem, pricha ima previshe promenljivih... koji daw, koji vsti? Mozda nisu svi isto odradjeni...
Onda je Dushan (u medjuvremenu) objasnio za Cubase... ![]() Znachi zakljuchak bi bio: ipak je bolje sve prebaciti u audio! (bar kada je cubase u pitanju) |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Pro Member
|
![]()
Ja čak i originalni audio jo? jednom prebacim u audio, za svaki slučaj, imam utisak da dobije malo definicije u visokima.
![]() |
#3 |
Pro Member
|
![]()
Da se ukljucim ,ja mislim da je najbitnije kad optimizujesh sistem i nema potrebe za bilo cim sve ti je live i sve shljaka,bar u mom slucaju.Prvenstveno zbog toga da nastavish sa projektom za par meseci godina imash midi traku sa instrumentom i celim lancem fx i josh potpunu kontrolu nad samim instrumentom.Ako izrendam traku dobijem audio ,a sta ako hocu da na tom izrendanom audio trakom podignem josh 3 oscilatora dosviram josh neshto polako da pocnem da odmotavam masivov lfo..uh..umoran sam i kasno je..
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 | ||
Pro Member
|
![]()
Malo, ustvari samo malkice me zabrinjavaju tvoje emocije (smajlici) sve ostalo je ok
![]() (shalim se...) Lagano, prebacivanje radish na kraju. Kada je sve gotovo... naravno midi i vsti ostavish u projektu al izgashene... pa ako se predomislish posle 5 dana mozesh da izmenish neshto pa opet bounce ![]() Ovde optimizacija nema nikakve veze sa ovim: Quote:
neka sasvim druga tema... Quote:
![]() ![]() nego kad to vec pomenuh, jesi sluchajno probao na vsti vs bounce? |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Member
|
![]() Quote:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Member
|
![]()
Dakle ima svrhe. E sad nađoh podatak kako je vazno na koliko exportira? pa se onda natezu na-3, -5 ali nista konkretno. Ista je stvar sa normalizacijom exp.traka. Jedni bi,drugi ne. Koji level . Opet nista konkretno. Dakako znam da u najvise slucajeva nema pravila no ima mozda iskustva.
I na koncu kaze Filip kako plagini nekad stvaraju sum i sl. smeće. Znaci li to da bi prije eksporta trebalo kompletni tretman kanala da u audiu ostane samo niveliranje i neke manje finoce? Inace radim u mixcraftu 7 32 bit, 64 winsi Mikskraft iskljucivo zbog instrumenata koji su vec unutar dawa a meni zadovoljavaju. Soft je demo ali sve klapa, sve se moze raditi sem exporta a kad dođem do tog dijela jednostavno pobrisem sve u registru i imam opet full daw narednih 15 dana. Jedino sto mi radi problem sto ne znam dal moze i ako da kako bubanj prasnuti na vise kanala |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |||
Pro Member
|
![]() Quote:
Quote:
Apsolutno. Ja sam probao čak i da prebacim ceo projekat sa Seagate-a na Western Digital black, čudo jedno koliko samo to ?to je bolji hard disk učini da zvuk bude definisaniji! Quote:
![]() |
![]() |
#8 |
Pro Member
|
![]()
A kad se samo setim da su me ismevali ovda kad sam rekao da cu instalirati Windiws 95 jer mi fali taj vintadje sound u mixu.
Citao sam tu pricu oko Ricardsona i after partija. Kolaju price da se Ricardson navukao na nesto jace od shnapsa ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
VIP Member
|
![]()
Ponekad, kad se setim da su nekada oni koji i?ta znaju svraćali na ovaj forum da bi rekli ?ta su saznali, a ne samo da bi se sprdali sa onima koji bi ne?to da saznaju... shvatim koliko sam mator.
Pozdrav, Vasa
![]() |
#10 |
Stara Rumski Elita 2003.
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Sirina zvuka u miksu? | nikolaivanic | Audio Software | 28 | 21-05-2013 07:44 PM |
Početničko pitanje o miksu | disco violence | Audio Produkcija - Tehnike | 20 | 15-08-2012 06:58 PM |
Koji Eq za gitaru koristite u miksu? | disco violence | Gitarska Produkcija | 28 | 05-08-2009 04:24 PM |
Problem u miksu | nESbo | Audio Produkcija - Tehnike | 44 | 18-10-2006 08:47 AM |
Cubase::: [za pocetnike] kako snimiti VSTi output kao audio | dr.Ru | Tutorijali | 0 | 19-06-2003 09:59 PM |