|
Audio Software VST, DX, AU.... plug-in instrumenti i efekti, modularni sintovi i dizajn modularne sinteze, semplovanje, semplovi i sample libraries diskusije, koje sekvencere, editore, plug-inse koristite. Da li je bolji Sonar ili Cubase? Sound Forge ili WaveLab?.. |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#1 |
Member
|
![]()
Imam jedno pitanje.
Radim sa Cubase SX2 i imam RME Fireface 800. Zelim da kad snimam npr. gitaru cujem efekat koji zelim u real timeu, dakle prije snimanja. Ne znam kako da setup-ujem inpute i inserte da to postignem. Npr, neki Guitar Rig sound na gitari dok sviram za vrijeme snimanja. Mislim da sam objasnio. Pomoc? |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Administrator
|
![]()
1. Napravis audio kanal i podesis mu odgovarajuci ulaz
2. Ukljucis record enable i monitor dugme (crveno i ono zuto okruglo pored njega) 3. Postavis Guitar Rig kao insert na taj audio kanal |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Member
|
![]()
i jos u devices/device setup/VST multirack/ ukljuci direct monitoring da bi mutirao ulaz a cuo samo signal koji je prosao kroz guitar rig.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Stara Rumski Elita 2003.
|
![]() Quote:
Napravi novi kanal i na njemu za pocetak ne radi nista.Samo mu dodjeli INPUT koji koristis. U taj input u kojem je recimo gitara,na insert stavi guitar rig i odaberi sound,ukljuci audio monitor i pici. kakav direct monitiring sa ovom kartom.Ona se sprda sa latencijom koja je ionako premala da bi direct mon padao mu na pamet. Probaj ovako. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Member
|
![]()
opet se nista ne mijenja...zvuk mi je isti kao i prije. samo clean gitara
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |||
Member
|
![]() Quote:
Quote:
Quote:
|
|||
![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Stara Rumski Elita 2003.
|
![]() Quote:
![]() Probaj stavit neki drug plug in,al to nema veze.Nesto ti nije dobro.......mora radit bez greske.Naci cemo rjesenje |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
Stara Rumski Elita 2003.
|
![]()
Ad Fines:Mislim da tad nece cut plug in na insertu nego samo clean s kojim je usao
Quote:
@enzomat Rekao si da koristis fireface 800?Svaka cast! Ovako;pokreni cubase,odredi folder,F4 i ucitaj postavke zvucne kartice koje trebas,ako ih nisi kreirao,kreiraj,dodaj audio mono kanal,F3 i nadji koji ti INPUT kanal prima signal.Ne ukljucuj "zuti krug" na kanalu kojeg si ti postavio u projekt.Kad si nasao kanal kojem level nije miran,otvori njegov insert i ucitaj u njega plug in.Na kanalu kojeg si kreirao odaberi input sa onoga na kome imas sinal,stisni "zuto dugme" i nema teorije da ne radi. Ajd pa javi ima li promjene. ...................................hm..........dir ect monitoring a covjek bi sa plug inom svirao u real timeu..............kako kad je ulazni kanal u by pasu........hm.... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Stara Rumski Elita 2003.
|
![]()
Da i proveri kako ti je izrutiran signal u samom RME-ovom mixeru da nisi mozda namestio da ti signal ide direktno na out gde su ti monitori pa zaobilazi Cubase ili prolazi i kroz njega al je jacina signala pojedena prvim
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Member
|
![]()
Radi, napravio sam. Hvala svima na brzim odgovorima.
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
?to prije pi?ete glazbu ili tekst ili ... ? | Tonko | Kutak za glazbenike. kompozitore, tekstopisce, aran?ere... | 3 | 02-07-2009 04:11 AM |
Va?no Prije Davanja Kritike | ANITA | Promocija radova | 14 | 02-10-2008 01:55 AM |
evo kako je prije 12 godina zvucao moj prvi uradak | roginator | Promocija radova | 15 | 02-03-2008 09:51 AM |
Sta bi vi prije kupili | SIMKES2 | Ostali muzički instrumenti i studijska oprema | 16 | 03-02-2008 03:35 PM |
INSTRUMENTACIJA (prije orkestracije) | ANITA | Tutorijali | 15 | 19-09-2005 02:21 PM |