![]() |
Efekat prije snimanja U Cubase-u?
Imam jedno pitanje.
Radim sa Cubase SX2 i imam RME Fireface 800. Zelim da kad snimam npr. gitaru cujem efekat koji zelim u real timeu, dakle prije snimanja. Ne znam kako da setup-ujem inpute i inserte da to postignem. Npr, neki Guitar Rig sound na gitari dok sviram za vrijeme snimanja. Mislim da sam objasnio. Pomoc? |
1. Napravis audio kanal i podesis mu odgovarajuci ulaz
2. Ukljucis record enable i monitor dugme (crveno i ono zuto okruglo pored njega) 3. Postavis Guitar Rig kao insert na taj audio kanal |
i jos u devices/device setup/VST multirack/ ukljuci direct monitoring da bi mutirao ulaz a cuo samo signal koji je prosao kroz guitar rig.
|
Quote:
Napravi novi kanal i na njemu za pocetak ne radi nista.Samo mu dodjeli INPUT koji koristis. U taj input u kojem je recimo gitara,na insert stavi guitar rig i odaberi sound,ukljuci audio monitor i pici. kakav direct monitiring sa ovom kartom.Ona se sprda sa latencijom koja je ionako premala da bi direct mon padao mu na pamet. Probaj ovako. |
opet se nista ne mijenja...zvuk mi je isti kao i prije. samo clean gitara
|
Quote:
Quote:
Quote:
|
Quote:
Probaj stavit neki drug plug in,al to nema veze.Nesto ti nije dobro.......mora radit bez greske.Naci cemo rjesenje |
Ad Fines:Mislim da tad nece cut plug in na insertu nego samo clean s kojim je usao
Quote:
@enzomat Rekao si da koristis fireface 800?Svaka cast! Ovako;pokreni cubase,odredi folder,F4 i ucitaj postavke zvucne kartice koje trebas,ako ih nisi kreirao,kreiraj,dodaj audio mono kanal,F3 i nadji koji ti INPUT kanal prima signal.Ne ukljucuj "zuti krug" na kanalu kojeg si ti postavio u projekt.Kad si nasao kanal kojem level nije miran,otvori njegov insert i ucitaj u njega plug in.Na kanalu kojeg si kreirao odaberi input sa onoga na kome imas sinal,stisni "zuto dugme" i nema teorije da ne radi. Ajd pa javi ima li promjene. ...................................hm..........dir ect monitoring a covjek bi sa plug inom svirao u real timeu..............kako kad je ulazni kanal u by pasu........hm.... |
Da i proveri kako ti je izrutiran signal u samom RME-ovom mixeru da nisi mozda namestio da ti signal ide direktno na out gde su ti monitori pa zaobilazi Cubase ili prolazi i kroz njega al je jacina signala pojedena prvim
|
Radi, napravio sam. Hvala svima na brzim odgovorima. :wink:
|
All times are GMT +1. The time now is 08:13 AM. |