|
Sintesajzeri, Klavijature i Elektronika Analogni i digitalni sintovi, ritam ma?ine, MPC sekvenceri, sempleri i ostali elektronski proizvođači zvuka. |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#11 |
Junior Member
|
![]()
imam klavijaturu ,tj dvje
![]() jednu midi a druga je sinth pa sad u potrazi za modulom i na thomanu oba integra 1500 i xs su iste cjene novi samo koliko god slusao i slusao nemogu se odluciti ovaj ima ono nesto sto mi se svidja aovaj dugi opet nesto drugo a nijedan nemaju bas hamonda tu su jednaki ![]() zato iako malo ot pitam za savjet a tu je i nas mentalitet ,da je sve i jos malo a za malo love a opet da neide pod nisam siromasan da kupujem jeftino principu ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Pro Member
|
![]()
nadji polovan motif es rack, ubaci neku PLG u njega (an, dx, VL).....
to ce da bude oko 500-600e...... nikako ne vredi razlika od 1000e u odnosu na XS.... a onda kad malo padne cena mazni rolanda ![]() Ja samo ne mogu da verujem, da vec 15 godina ne mogu (Roland) da naprave normalnu spravu..... Ne vidim sta je danas problem da sprava ima bar 2x128 usera..... pa jeb.... triton le i svaki korg vrvi od user mesta...... ne kontam, ni to ucitavanje SRX-a... a taman sam se nalozio.... ![]()
![]() |
#13 |
Junior Member
|
![]()
oki budem ipak tako nekako
opet slusao neke poljske revjue integre joj sto dobro ide : )( |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 | |
Member
|
![]() Quote:
Inace, polovni XS modul i XS6 klavijatura (5 oktava) su, makar ovde, oboreni na nekih efektivnih 700-800 evra tako da nisu losa investicija za Live. Ako kupujes novo - XS modul ili Integra za iste pare mislim da nema dileme. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Moderator
|
![]()
Pre 6-7 nedelja sparava je stigla kod mog "kolege iz prizemlja" (Radetic) na probu pa smo se par dana "igrali"... Zoki je (naravno) zadrzao, a ja jos nisam nacisto da li da uzmem ovo ili pojacam live setup sa JP80, posto od novog Fantoma ocigledno nema nista, bar u skorije vreme...
![]() Uz svu (poslovicnu) tvrdoglavost u nekim stvarima o kojima je i off pisao vezano za organizaciju user memorije (zasticeni patch-evi, malo user lokacija, ekspanzije koje svaki put morju da se preload-uju u RAM,...), sprava je veoma upotrebljiva iako SuperNatural nije nista peterano novo. Ipak za Roland poklonike i one kojima su Roland legacy zvukovi nerazdvojni deo produkcije i setup-a, ovo je resenje na koje se dugo cekalo. Uz TD30 zvukove i modele, ipad editor, poboljsam EFX ruting, uvecane DSP resurse koji podrzavaju EFX jedinicu i 5.1 surround/spatial mogucnosti sprava je vise od obicnog ROMpler sound modula i vec joj vidim dobru buducnost u filmskoj produkciji. ![]() Za ono sto nudi, mislim da ni cena nije previsoka, uprkos tome sto "ispod haube" ima dosta "reciklirane snage". ![]() "Na prvu loptu" su mi i klasicni XV5080 preseti zvucali ok, mada bi mozda bio zanimljiv i neki A/B test, jer se moj utisak zasnivao samo na poredjenju po secanju...
![]() |
#16 |
Pro Member
|
![]()
da se nadovezem na moj komenar o XV5080....
Pre par dana sam raidio A/B xv5050 i fantoma XR (jbg, sprave stare 10 godina, ali mi u provinciji uvek kasnimo).... mislio sam da menjam uz doplatu svoj XV za XR......i pored toga sto je fantom u nekim farbama svirljiviji, modernije zvuci, generalni zvuk XV5050 mi se vise dopao.... mozda je to stvar godina druzenja sa JV/XP/XV...... zato sam se na prvu oduevio idejom sa Integrom...5080, sa 12 srx-a i super natural.....meni od rolanda dosta ![]() ![]()
![]() |
#17 |
Junior Member
|
![]()
Ortodox Roland legacy digital Sound period:
1986(D50) - 1994(JV90,S760) Sve kasnije se bazira na njemu i potice od njega. Slava mu. |
![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Senior Member
|
![]()
Super ovo radi i ima mnogo više user preseta od 64.
Konkretno: 256 za SuperNatural Acoustic 512 za SuperNatural Synths 64 za SuperNatural Drums 256 za PCM Synth (odnosno, SRX proširenja, synth zvukove) 32 za PCM Drums (odnosno, SRX proširenja, drums zvukove) Kada promeniš vrstu part view za svaki preset piše i MSB i LSB i PC broj, što je jako zgodno s obzirom da je modul u pitanju. Jedino što ostaje kao prava šteta jeste što je potreban neki izuzetan MIDI kontroler kojim bi na svakom kanalu slao CC0 i CC32 brojev + PC da bi uživo funkcionisao kao workstation. I opet dolazimo do ideje da neki stariji workstation kao kontroler vredi više nego bilo koji moderni i još jedan dokaz kako je oprema u rackovima sve slabije zastupljena. Za studio, sasvim druga priča. Pomisao na elektronac i njegove drum zvukove mi deluje kao sjajno rešenje pošto svaka komponenta bubnja ima svoj efekat i fine tune u okviru preseta. |
![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Pro Member
|
![]()
Slava mu.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#20 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
![]()
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Roland V-Synth XT | Mika Technika | Sintesajzeri, Klavijature i Elektronika | 9 | 27-11-2008 09:51 PM |
Roland V-Synth GT | sRce | Sintesajzeri, Klavijature i Elektronika | 3 | 06-11-2008 03:04 PM |