|
Audio Software VST, DX, AU.... plug-in instrumenti i efekti, modularni sintovi i dizajn modularne sinteze, semplovanje, semplovi i sample libraries diskusije, koje sekvencere, editore, plug-inse koristite. Da li je bolji Sonar ili Cubase? Sound Forge ili WaveLab?.. |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#1 |
Member
|
![]()
Da malo pojasnim. Radio sam neki arr u MIDI formi. Pjesma je lagana. Brzina 65. E sad malo sam klikao u Addictive D da vidim kako to sviraju one gotove forme. I nasao jedni koja je super pasala. Ali ona je duplo brza. I sad kad taj fajl odvucem u daw to vise ne valja jer je projekt duplo sporiji. Moze li se na neki nacin podesiti da istovremeno sviraju ali razl. Brzinama.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Pro Member
|
![]()
midi yoke na primer da iz daw-a saljes midi clock u/preko midi yoke-a a u addictive drums da mu saljes midi clock in iz midi yoke-a lako se setuje ...
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Member
|
![]()
Jbga. Msm da nisam skontao. A usput moze li se, ajmo reci konvertirati, tako da bi svirala istom brzinom ali da....jbga ne znam kako da pojasnim. Da se mozda prebaci u neku drugu mjeru ili stajaznam. Dakle da u finali imam MIDI koji ce u plajeru svirati kako treba a ne samo u daw-u.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Stara Rumski Elita 2003.
|
![]()
Alavuk je ti je to sasvim lepo objasnio, ali ako ti to izgleda komplikovano, postoje i drugi načini koje možeš lakše razumeti. Bitno je koji sekvencer koristiš. Ako je u pitanju Cubase - MIDI/Logical Presets/Standard Set1/Double Tempo... Medjutim to što želiš možeš u startu napraviti u samom programu odakle si i slao midi.....Ili nabavi izvanredan midi program GNMidi koji rešava sve probleme.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Senior Member
|
![]() Quote:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Member
|
![]()
Probo al mi bas neide ono sto trebam. AD je bio primjer i to klapa. Problem je kad uzmem neki drugi midi trak bubnja. Automatski ga baca u brzinu koja je Defaultna. A ovo o midi iz AD. Ne. Ima tako EZ ali AD ima neke svoje fajlove koji nisu mifi. Ali moze se jednostavno odvuci iz samog sucelja u midi traku.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
VIP Member
|
![]()
A da duplo ubrzaš tempo pesme, pa onda izmeniš već postojeće trake u Logical Editoru? Izabereš sve trake i partove osim bubnja i LE podesiš kao na slici (time praktično vratiš trake u originalni duplo sporiji tempo). Ako imaš kontrolere na trakama (pitch bend itd.) i sa njima uradiš isto. Samo dodaš Pitchbend ili koji god već kontroler u Filter Target, a Action Target ostaviš na ovim postavkama.
Pozdrav, Vasa
TEHNIKA NARODU! Last edited by awacs; 24-03-2016 at 12:42 PM. |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
VIP Member
|
![]()
Sad tek vidim koliko sam glup i slep. Ti i nisi rekao u kom DAW-u radiš, nego sam se ja bez veze nadovezao na Moglijev post. Zaboravi šta sam napisao, a potom reci o kom DAW-u se uopšte radi.
Uzgred, kako si uspeo da ustanoviš da ti taj pattern iz AD paše ako ne možeš da ga sinhronizuješ? Pozdrav, Vasa P.S. I koji AD imaš?
TEHNIKA NARODU! Last edited by awacs; 24-03-2016 at 02:34 PM. Reason: P.S. |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Member
|
![]()
Ajbga imao sam prebaceno u audio. Mixcraft je u pitanju. Nesto sam isprobavao i ostalo je u duplo brzem tempu. I to je odgovaralo. Spremio sam taj midi i pokusao spojiti s onim s ostatkom arrr. Ali nije klapalo. Vec sama duzina trake nije bila ni priblizna.. Poslije sam ubacio midi projekat, u defaultnoj brzini a u AD sam stavio duplu brzinu (citaj otkrio ameriku) takvu odvukao u midi traku. Ovo sam probao s cubaseom .. Naime probao sam kombinirati dvije verzije jednog te istog projekta ali u sporoj i brzoj varijanti. I funkcionira. Ali kad sve exportiram u Midi da bude jedan eh... Onda na kljavi ispadne ludnica.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
VIP Member
|
![]()
Aha, pa onda i nisam bio predaleko. Probaj ono što sam prvo napisao (da prilagodiš tempo pesme tempu AD paterna, a ne onako kako si probao). Ili sam još uvek glup
![]() Pozdrav, Vasa
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Audio traka+midi | Korg78 | Audio Produkcija - Tehnike | 3 | 20-10-2011 07:52 PM |
MIDI sinhronizacija | hofmann | Sintesajzeri, Klavijature i Elektronika | 9 | 18-06-2011 03:23 PM |
Sinhronizacija magnetofona i PC-a | igormink | Analogija | 19 | 14-03-2011 06:45 AM |
Midi sinhronizacija | MilTon | Audio Software | 3 | 01-11-2010 09:01 AM |
Pitanje za majstore - MIDI sinhronizacija | Arthur | Audio Produkcija - Tehnike | 22 | 01-04-2004 10:00 AM |