Go Back   Rumski Forum > Audio produkcija > Audio Produkcija - Tehnike

Audio Produkcija - Tehnike Audio in?enjering, usnimavanje, tehnike mixa. Mesto za razmenu iskustva vezanih za DAW produkciju. Imate pitanje? Potreban vam je stručan odgovor? Podelite sa nama tajne produkcije i recording/editing tehnike

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 12-09-2011, 10:38 PM   #1
Korg78
Member

Default Audio traka+midi

Ja sam snimio matricu bubnja od cele pesme sa klavijature u nuendo 4 u jedan stereo kanal.E sad hocu da nasnimam bas u midiu ili pratnju gitare,kako da uklopim to sa bubnjem posto je on u audio traci.Stavio sam istu metronomsku brzinu pre snimanja bubnja,al nemogu nikako uklopiti da bude tacno sa bubnjem.Kako se to radi i mozeli uopste to?
Korg78 is offline   Reply With Quote
Old 12-09-2011, 11:28 PM   #2
nikolaivanic
Senior Member

Default Re: Audio traka+midi

pitanje?
jel to klavijatura radila u sequencer modu?
ako jeste, treba radi sinhronizacije da si je spojio midi kablom sa compom, i stavio jednu da bude master(comp?), druga slave... + send midi clock, smpt, itd...
jedino tada imas sinhronizaciju.
Ako si stavio samo istu brzinu bez sinhronizacije midijem... tesko da se slazu
nikolaivanic is offline   Reply With Quote
Old 13-09-2011, 12:09 AM   #3
Korg78
Member

Quote:
Originally Posted by nikolaivanic View Post
pitanje?
jel to klavijatura radila u sequencer modu?
ako jeste, treba radi sinhronizacije da si je spojio midi kablom sa compom, i stavio jednu da bude master(comp?), druga slave... + send midi clock, smpt, itd...
jedino tada imas sinhronizaciju.
Ako si stavio samo istu brzinu bez sinhronizacije midijem... tesko da se slazu
Ja sam to samo pustio kao midi fajl i snimio kao audio jer hocu taj bibajn sa klavijature da mi svira.Ili obican ritam nap.120 bmp kako uklopiti posle sa midi
Korg78 is offline   Reply With Quote
Old 20-10-2011, 07:52 PM   #4
Geronimo
Member

Geronimo's Avatar

Quote:
Originally Posted by Korg78 View Post
Ja sam snimio matricu bubnja od cele pesme sa klavijature u nuendo 4 u jedan stereo kanal.E sad hocu da nasnimam bas u midiu ili pratnju gitare,kako da uklopim to sa bubnjem posto je on u audio traci.Stavio sam istu metronomsku brzinu pre snimanja bubnja,al nemogu nikako uklopiti da bude tacno sa bubnjem.Kako se to radi i mozeli uopste to?
Jedno pitanje ... zasto si snimao sve bubnjeve u jedan audio kanal to nije dobro. Odvoji sve elemente bubnjeva u svaki pojedinacni kanal da mozes da miksujes i da imas kontrolu. Druga stvar je da povezes midi kablom klavijaturu sa kompjuterom i da napravis onoliko midi kanala bubnja koliko ti sam set ima. Znaci svaki element iz bubnja ce dolaziti iz odredjenog patch-a ili kanala. Cela poenta je da ces master clock-om iz kompjutera odredjivati master tempo svoje kompozicije. Onda lepo ukljuci metronom i snimaj dalje sta god zelis
Geronimo is offline   Reply With Quote
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules