![]() |
sinhronizacija MIDI traka
Da malo pojasnim. Radio sam neki arr u MIDI formi. Pjesma je lagana. Brzina 65. E sad malo sam klikao u Addictive D da vidim kako to sviraju one gotove forme. I nasao jedni koja je super pasala. Ali ona je duplo brza. I sad kad taj fajl odvucem u daw to vise ne valja jer je projekt duplo sporiji. Moze li se na neki nacin podesiti da istovremeno sviraju ali razl. Brzinama.
|
Re: sinhronizacija MIDI traka
midi yoke na primer da iz daw-a saljes midi clock u/preko midi yoke-a a u addictive drums da mu saljes midi clock in iz midi yoke-a lako se setuje ...
|
Jbga. Msm da nisam skontao. A usput moze li se, ajmo reci konvertirati, tako da bi svirala istom brzinom ali da....jbga ne znam kako da pojasnim. Da se mozda prebaci u neku drugu mjeru ili stajaznam. Dakle da u finali imam MIDI koji ce u plajeru svirati kako treba a ne samo u daw-u.
|
Alavuk je ti je to sasvim lepo objasnio, ali ako ti to izgleda komplikovano, postoje i drugi načini koje možeš lakše razumeti. Bitno je koji sekvencer koristiš. Ako je u pitanju Cubase - MIDI/Logical Presets/Standard Set1/Double Tempo... Medjutim to što želiš možeš u startu napraviti u samom programu odakle si i slao midi.....Ili nabavi izvanredan midi program GNMidi koji rešava sve probleme.
|
Quote:
|
Quote:
|
1 Attachment(s)
A da duplo ubrzaš tempo pesme, pa onda izmeniš već postojeće trake u Logical Editoru? Izabereš sve trake i partove osim bubnja i LE podesiš kao na slici (time praktično vratiš trake u originalni duplo sporiji tempo). Ako imaš kontrolere na trakama (pitch bend itd.) i sa njima uradiš isto. Samo dodaš Pitchbend ili koji god već kontroler u Filter Target, a Action Target ostaviš na ovim postavkama.
Pozdrav, Vasa |
Sad tek vidim koliko sam glup i slep. Ti i nisi rekao u kom DAW-u radiš, nego sam se ja bez veze nadovezao na Moglijev post. Zaboravi šta sam napisao, a potom reci o kom DAW-u se uopšte radi.
Uzgred, kako si uspeo da ustanoviš da ti taj pattern iz AD paše ako ne možeš da ga sinhronizuješ? Pozdrav, Vasa P.S. I koji AD imaš? |
Quote:
|
Aha, pa onda i nisam bio predaleko. Probaj ono što sam prvo napisao (da prilagodiš tempo pesme tempu AD paterna, a ne onako kako si probao). Ili sam još uvek glup :)
Pozdrav, Vasa |
All times are GMT +1. The time now is 09:00 PM. |