Go Back   Rumski Forum > Audio produkcija > Audio Produkcija - Tehnike

Audio Produkcija - Tehnike Audio in?enjering, usnimavanje, tehnike mixa. Mesto za razmenu iskustva vezanih za DAW produkciju. Imate pitanje? Potreban vam je stručan odgovor? Podelite sa nama tajne produkcije i recording/editing tehnike

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 14-10-2015, 11:11 AM   #1
Mogli
Stara Rumski Elita 2003.

Mogli's Avatar

Default FMR RNC 1773 Povezivanje

Kupio sam svoj prvi kompresor i to FMR RNC 1773 i veoma sam iznenadjen kvalitetom te male kutijice . Interesuje me kako da tu analognu spravu pove?em sa svojom karticom TC Impact twin, a da najmanje izgubim na kvalitetu snimljenog vokala. Nije mi ba? najjasnija ta putanja, nazad iz sekvencera u kompresor i karticu, jer tu dolazi do nove konverzije... Da li prvi snimak treba da bude preko 96000hz da se to novo konvertovanje ne bi tako osetilo ili to nema veze?
Mogli is offline   Reply With Quote
Old 14-10-2015, 10:17 PM   #2
nikolaivanic
Senior Member

Default Re: FMR RNC 1773 Povezivanje

Quote:
Originally Posted by Mogli View Post
Kupio sam svoj prvi kompresor i to FMR RNC 1773 i veoma sam iznenadjen kvalitetom te male kutijice . Interesuje me kako da tu analognu spravu povežem sa svojom karticom TC Impact twin, a da najmanje izgubim na kvalitetu snimljenog vokala. Nije mi baš najjasnija ta putanja, nazad iz sekvencera u kompresor i karticu, jer tu dolazi do nove konverzije... Da li prvi snimak treba da bude preko 96000hz da se to novo konvertovanje ne bi tako osetilo ili to nema veze?
Kompresor ima samo analogne ulaze/izlaze.. tako da moras njih upotrebiti..
Ukoliko ti je bas stalo da koristis taj compresor, ako izlaz 1/2 koristis za monitor, signal za kompresor saljes na 3/4 izlaze kartice, obradis na kompresoru i saljes na ulaz kartice, napr 3/4...
dakle imas konverziju na izlazu i konverziju na ulazu , znaci 2x radi upotrebe kompresora... ali ako je na kraju rezultat dobar za tebe, to je to
Svakako je dobro raditi sa sto vecom bitazom i freq... ali voditi racuna dA to unese najmanje problema kod finalne konverzije u CD format.. rekose 44,1/24
nikolaivanic is offline   Reply With Quote
Old 14-10-2015, 11:14 PM   #3
Mogli
Stara Rumski Elita 2003.

Mogli's Avatar

Hvala dru?e na odgovoru, pretpostavljao sam da to tako ide, jer je to i logično. Isprobao sam skoro sve soft kompresore, pa pretpostavljam da ih ne znam ba? najbolje koristiti, kad me je ova kutijica tako odu?evila
Mogli is offline   Reply With Quote
Old 14-10-2015, 11:18 PM   #4
nikolaivanic
Senior Member

Quote:
Originally Posted by Mogli View Post
Hvala dru?e na odgovoru, pretpostavljao sam da to tako ide, jer je to i logično. Isprobao sam skoro sve soft kompresore, pa pretpostavljam da ih ne znam ba? najbolje koristiti, kad me je ova kutijica tako odu?evila
slicno se podesavaju, soft simuliraju ove realne..
Kada snimas vokal, moze biti koristan jer sa 3/1, nadjes treshold da ti kompresija bude oko 4-6db.. auto...i to smanuje rizik da ti pevac klipuje i sjebe dober take..

srecno
nikolaivanic is offline   Reply With Quote
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules