![]() |
FMR RNC 1773 Povezivanje
Kupio sam svoj prvi kompresor i to FMR RNC 1773 i veoma sam iznenadjen kvalitetom te male kutijice :). Interesuje me kako da tu analognu spravu pove?em sa svojom karticom TC Impact twin, a da najmanje izgubim na kvalitetu snimljenog vokala. Nije mi ba? najjasnija ta putanja, nazad iz sekvencera u kompresor i karticu, jer tu dolazi do nove konverzije... Da li prvi snimak treba da bude preko 96000hz da se to novo konvertovanje ne bi tako osetilo ili to nema veze?
|
Re: FMR RNC 1773 Povezivanje
Quote:
Ukoliko ti je bas stalo da koristis taj compresor, ako izlaz 1/2 koristis za monitor, signal za kompresor saljes na 3/4 izlaze kartice, obradis na kompresoru i saljes na ulaz kartice, napr 3/4... dakle imas konverziju na izlazu i konverziju na ulazu , znaci 2x radi upotrebe kompresora... ali ako je na kraju rezultat dobar za tebe, to je to :) Svakako je dobro raditi sa sto vecom bitazom i freq... ali voditi racuna dA to unese najmanje problema kod finalne konverzije u CD format.. rekose 44,1/24 |
Hvala dru?e na odgovoru, pretpostavljao sam da to tako ide, jer je to i logično. Isprobao sam skoro sve soft kompresore, pa pretpostavljam da ih ne znam ba? najbolje koristiti, kad me je ova kutijica tako odu?evila :)
|
Quote:
Kada snimas vokal, moze biti koristan jer sa 3/1, nadjes treshold da ti kompresija bude oko 4-6db.. auto...i to smanuje rizik da ti pevac klipuje i sjebe dober take.. srecno :) |
All times are GMT +1. The time now is 08:04 PM. |