Go Back   Rumski Forum > Aktivnosti > Promocija radova

Promocija radova Marketing u muzici...... pricajte o tome koji je najbolji nacin da promovisete svoj rad? Na ovo mesto saljite vase radove, komentare.....

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 02-01-2015, 10:32 PM   #11
disco violence
Pro Member

disco violence's Avatar

Default Re: Enormna Blajsna : Ona i mi

Ime benda nije u duhu muzike koju sviraju.
Čuo sam svašta i to odlično zvuči,ali ništa konkretno.Muzika im je poput nekog Loungea koji svira u pozadini nekog pariskog lokala u koju se niko neće udubiti,ako je to cilj onda su uspeli.Čini se da je bend "Ničim Izazvan" pokrenuo lavinu i svi bi hteli da budu neki sličan fazon,ali to baš tako ne ide,to je prvi utisak mene kao lajika.
disco violence is offline   Reply With Quote
Old 02-01-2015, 11:03 PM   #12
Bitch
SuperModerator

Bitch's Avatar

Meni ovo super. Sveze, iskreno, bas cool gde bi nasem Srbistanu bio kraj da ima vise ovakvih bendova....

tehnicki nemam neke zamerke, steta samo sto je limiter na masteru poj'o kick (bar tako zvuci, sumnjam da neko nije znao da ekvalizuje kick) ...

samo napred i veliki thumbs up
Bitch is offline   Reply With Quote
Old 03-01-2015, 06:55 PM   #13
Ogi
Senior Member

Ogi's Avatar

"Pritisnuh" Vuka da pi?e, a ne mogu da nastavim - dajte mi tri dana fore, da se vratim u Bgd, pa da idemo dalje...
Ogi is offline   Reply With Quote
Old 03-01-2015, 08:00 PM   #14
awacs
VIP Member

awacs's Avatar

Čuo sam ovu pesmu i jednu prethodnu (Sami, čisto da bih imao malo ?iri uvid). Nemam pojma kako bend funkcioni?e, ali slu?ajući pesme i čitajući credits list imam neodoljiv utisak da gitarista smisli harmonske promene i ritmički okvir, otpeva neku ne ba? jasno definisanu melodiju (ne?to ?to se ?sla?e s harmonijama?) na koju onda bubnjar napi?e tekst, pa onda pevač to nekako poku?ava da ispegla koliko je moguće. Mo?da sam pogre?no protumačio ono ?to sam čuo, ali ipak... Ja ovde ne čujem pesmu. Ne radi se o tome da je pesma lo?a, nego je uop?te nema. Postoje nekakve proizvoljne melodije i tekst koji se trudi da bude dublji, pametniji i emotivniji nego ?to jeste.

Jedna stvar mi se mota po glavi slu?ajući razne bendove koji gaje (opravdano) po?tovanje prema EKV: mo?emo da debatujemo o tome koliko su Milanovi tekstovi ?pametni?, ?duboki?, ?emotivni? ili ne... Lično te tekstove smatram... ma nema veze ?ta mislim o njima, ali svi njegovi tekstovi su pre svega muzikalni i njegovi. I da ih je izvorno otpevao bilo ko drugi osim njega... ko zna, mo?da se tih pesama se danas niko ne bi ni sećao. Jebi ga, kad troje ljudi poku?a da simulira nečiji ličan/kantautorski rad obično ispadne ne?to ovakvo. Dobro, i retko se de?ava da neko ima Magi i Bojana pored sebe, naravno.

Da se vratim na ovu pesmu (a u stvari na bend) i produkciju/aran?man: nema te produkcije i tog aran?mana koji od ovakve ne-pesme mo?e da napravi pesmu. I sad ću naprasno da počnem da kritikujem Vuka ?to je uop?te poku?ao da izvede nemoguću misiju. Sve te gudačke partiture, lončići i ezoterične zvrčke a la Dejvid Silvijan, Rijiči Sakamoto i slično ? d?aba posao. Sve to mo?e da se turi bilo gde, ali mislim da je prvenstveni posao producenta/aran?era da natera autora (tj. autore) da naprave pesmu koja ima smisla samo uz metronom, gitaru i glas. I da navede bend da ne slu?a svoju pesmu kao SVOJU nego kao TUĐU pesmu koju je zatekao na radiju u kolima putujući od Brčkog ka Bajinoj Ba?ti. I da ne poklekne pred svojom sujetom misleći da mo?e da d? smisao tuđim nasumičnim tripovima. BEND mora da se trudi da napravi muziku, to nije posao producenta/aran?era. Ovde čujem potpuno suprotno ? jedino čega se sećam su gudači i lončići, nemam pojma kako ide pesma. U slučaju one prethodne pesme (Sami) ne sećam se pak ničega. Jbg, jedini pomak je u tome ?to se ovde aran?er vi?e potrudio, ali kakve to ima veze sa bendom?

Elem, em sam odu?io priču, em trujem, ali uop?te ne bih reagovao na ovaj rad kada mi se ne bi činilo da je ekipa u su?tini muzikalna. I lenja. Producent bi trebalo da ih probudi, a ne da ih te?i i u?u?kava u jorgan.

Pozdrav,

Vasa

Last edited by awacs; 03-01-2015 at 08:21 PM. Reason: bold
awacs is offline   Reply With Quote
Old 03-01-2015, 10:53 PM   #15
VukP
Moderator

VukP's Avatar

Quote:
Originally Posted by awacs View Post
I sad ću naprasno da počnem da kritikujem Vuka što je uopšte pokušao da izvede nemoguću misiju. Sve te gudačke partiture, lončići i ezoterične zvrčke a la Dejvid Silvijan, Rijiči Sakamoto i slično — džaba posao. Sve to može da se turi bilo gde, ali mislim da je prvenstveni posao producenta/aranžera da natera autora (tj. autore) da naprave pesmu koja ima smisla samo uz metronom, gitaru i glas. I da navede bend da ne sluša svoju pesmu kao SVOJU nego kao TUĐU pesmu koju je zatekao na radiju u kolima putujući od Brčkog ka Bajinoj Bašti. I da ne poklekne pred svojom sujetom misleći da može da d? smisao tuđim nasumičnim tripovima. BEND mora da se trudi da napravi muziku, to nije posao producenta/aranžera. Ovde čujem potpuno suprotno — jedino čega se sećam su gudači i lončići, nemam pojma kako ide pesma. U slučaju one prethodne pesme (Sami) ne sećam se pak ničega. Jbg, jedini pomak je u tome što se ovde aranžer više potrudio, ali kakve to ima veze sa bendom?
Da živimo u nekom drugom vremenu, ne bih imao izbora sem da se složim sa tobom. Ali na kraju prošle godine i početkom ove, mogu samo da citiram Sašu Habića i kažem da je bend koji sam plaća troškove produkcije u sukobu interesa. I još bih dopisao da je dodatni problem kada je u pitanju prvi ozbiljan snimak koji prave. E sad, kako izdavači/finansijeri ne postoje više a uloga donosioca odluke je pala na leđa onoga ko je najmanje u poziciji da to uradi na racionalan način, možemo da konstatujemo da su se pravila igre malo promenila. Bar sam ja pošao od te pretpostavke. Takođe pamtim i Đorđa Petrovića koji je mene vrlo uspešno ubedio u to da, ako je već neko tu sa pesmom, gitarom ili mikrofonom a priori pretpostavimo da mu je tu mesto i da ne pokušavamo da napravimo od njega nešto što nije. U ovom slučaju bi to bilo "a da vi napišete neku pesmu kao _ _ _ _ _ _ _ _(dopisati po želji)". Neko bi pomislio da se upravo to desilo sa ovim aranžmanom, ali u pitanju je bila vrlo jasna želja benda da se ode u tom pravcu. Uostalom, zato su i angažovali mene, a uz moju toplu preporuku i Ogija, jer nije baš kao da miks inžinjeri sa njegovim - pre svega muzičkim - (pred)znanjem rastu na svakom drvetu. Da li bismo imali rezultat sa većim komercijalnijim potencijalom da smo umesto ove pesme imali "Staying alive", "Kreni prema meni" ili "Miljacku"? Verovatno. Ali je nezahvalno da ja to komentarišem jer sam direktno bio uključen u realizaciju svega ovoga o čemu pričamo a i nisam marketinški savetnik benda. Ono što skoro sa sigurnošću mogu da tvrdim je da ljudi koje ja poštujem kao autore pišu, pre svega, vođeni sopstvenom unutrašnjom logikom. Ako je to na neki način oštetilo bend, onda je njihova greška to što su angažovali mene umesto nekog drugog. Ali, onda se postavlja pitanje da li bi im bilo isporučeno to što su želeli da im se isporuči ili bi dobili glorifikovani demo snimak? Posmatrajući situaciju iz tog ugla, stekao sam utisak da sam opravdao poverenje onoga ko je napravio porudžbinu.

Quote:
Originally Posted by Arthur View Post
Plus: odličan mix, kristalno jasan sound, i prilično ubedljiv. Čak prilično dobro skrivene neke mane samog snimka (ovo će ti Paja potvrditi da sam i njemu rekao )
Kad smo već tu, možeš slobodno i da ih navedeš. Mislim da se niko neće uvrediti.

Quote:
Sama pesma mi ič nije jasna, text je previše hiperboličan,i van opravdanja patetičan.
Nije na meni da branim tekst ali jasno nam je valjda da to što mi lično ne razumemo nešto ne uklanja smisao iz toga? U suprotnom bi autor numere "All along the watchtower" imao ozbiljan problem u životu.

Quote:
Uzgred, tu je jedan od relativno lošijih sviračkih momenata na gitari, ako se ostavlja tako samom, mora da bude potpuna pobeda tejk.
Već smo utvrdili da se niko ne vređa, pa i ovde budi slobodan da daš preciznu zamerku. Nisu nam svima isti parametri pobedničkog tejka ali je uvek korisno znati šta neko drugi misli.

Quote:
Što bi Awacs rekao, formalni plan pesme niđe veze, zbrda zdola, neretko presvirano. Jako dobro svirane klasične deonice, i solidno osmišljene, al opet mi dosta štrče iz aranžmana, kao da su isforsirane, što važi i za haos od pratećih vokala. Daleko od toga da ne razumem ovakvu muziku, samo ako se poseže za tim haosom, mora se imati dublje opravdanje u samoj ideji pesme, a ovo mi ni tamo ni ovamo - nit je komercijalno (previše haotičnosti), nit je art-y (previše komercijalno pevanje i emotivnost) i sl.
Ne bih voleo da me pogrešno shvatiš ali mislim da je tema formalnih planova blago izvan tvog polja ekspertize a obojica bismo gubili vreme ozbiljnijom obradom problematike, jer niti tebe to zanima da čuješ niti sam ja posebno euforičan kada pomislim na taj razgovor. Posebno kada je forma, što je upravo ovde slučaj, uočljiva iz aviona. Generalno, imam utisak da si imao neku posebnu želju da bljuneš vatru na bend, sa sve demagoškim zidom dobrih namera. A mislim da su i oni to tako shvatili. Nemam nameru da ulazim detaljnije u to, jer je to između tebe i njih ali kada je već tako, onda je tako i trebalo da im se kaže a ne prefarbano drugarskim komentarisanjem pesme i "rekao sam Paji". Ako si rekao Paji. nema nikakvog razloga da copy/pastuješ vaš privatni razgovor ovde.

Ako misliš na gudače kada kažeš "klasične deonice" - valjda bi trebalo da ti se zahvalim, mada sam svestan širine značenja reči "solidno" u domaćoj upotrebi. Komentar pratećih vokala opet nisam baš razumeo. Takođe, nisam baš siguran da bih se složio sa tobom kada kažeš da između haotičnosti i arty-ja(šta god to bilo) stoji znak jednakosti. A još manje kada ga staviš između komercijalnosti i emotivnosti.

E sad, sve ovo ne znači da ne uvažavam tvoje mišljenje, jer sam i sam pokušao da približim bendu sve šarolikosti eventualnog tumačenje pesme potencijalne publike. Upravo je to razlog postavljanja pesme ovde.
VukP is offline   Reply With Quote
Old 03-01-2015, 11:14 PM   #16
Znak
Pro Member

Znak's Avatar

Quote:
Originally Posted by VukP View Post
mogu samo da citiram Sa?u Habića i ka?em da je bend koji sam plaća tro?kove produkcije u sukobu interesa.
Genijalno.
Old 03-01-2015, 11:17 PM   #17
VukP
Moderator

VukP's Avatar

Quote:
Originally Posted by Znak View Post
Genijalno.
Apsolutno. Kao i on sam.
Old 03-01-2015, 11:39 PM   #18
Bockie
Moderator

Bockie's Avatar

Doduše, ne znam koja je tvoja uloga, vidim da je debelo ima, vidim da si "angažovan", a nigde ne piše za šta, a nisi sam naveo...ili mi je promaklo...kriv sam...a opet ne vidim da si autor pesme...u svakom slučaju sve što, kako ja vidim, biva veoma uslovno rečeno "labavo" - nije do tebe!

Kvalitetan mjuz...možda "usko stručan" za tržište...
...ali kao da ponudiš "pesto genovese" u Etiopiji gde je tražen "but pacova" i onda se žališ na poslovnu klimu...!

Zvuk je odličan, sve je generalno veoma dobro, zaboga, ovo je odličan rad!

Vuče, braniš se a nisi napadnut!

Bockie is offline   Reply With Quote
Old 04-01-2015, 12:11 AM   #19
awacs
VIP Member

awacs's Avatar

Quote:
Da živimo u nekom drugom vremenu, ne bih imao izbora sem da se složim sa tobom. Ali na kraju prošle godine i početkom ove, mogu samo da citiram Sašu Habića i kažem da je bend koji sam plaća troškove produkcije u sukobu interesa. I još bih dopisao da je dodatni problem kada je u pitanju prvi ozbiljan snimak koji prave. E sad, kako izdavači/finansijeri ne postoje više a uloga donosioca odluke je pala na leđa onoga ko je najmanje u poziciji da to uradi na racionalan način, možemo da konstatujemo da su se pravila igre malo promenila. Bar sam ja pošao od te pretpostavke. Takođe pamtim i Đorđa Petrovića koji je mene vrlo uspešno ubedio u to da, ako je već neko tu sa pesmom, gitarom ili mikrofonom a priori pretpostavimo da mu je tu mesto i da ne pokušavamo da napravimo od njega nešto što nije. U ovom slučaju bi to bilo "a da vi napišete neku pesmu kao _ _ _ _ _ _ _ _(dopisati po želji)". Neko bi pomislio da se upravo to desilo sa ovim aranžmanom, ali u pitanju je bila vrlo jasna želja benda da se ode u tom pravcu.
Drago mi je da si pomenuo i Habića i Petrovića, jer sam bio pacijent i kod jednog i kod drugog. Đorđe Petrović je najbolji producent kog je moguće zamisliti. Uopšte. Igde.

Petrovićev metod je užasno pošten: ako prepozna da bend hoće da napravi nešto čemu nije dorastao ubediće ga da ipak bude ono što jeste, a ne ono šta bi hteo da bude. Habić će pak da polomi kičmu i sebi i bendu da bi dokazao celom svetu da ume od trešnje da napravi višnju.

Summa summarum, Petrović je bolji psiholog i pedagog, Habić je bolji svodnik/makro/pimp. Kao Šoov Pigmalion, Habić te zapravo potpuno izobliči pokušavajući da napravi ono šta je ON protumačio da TI hoćeš. E, mislim da si u ovoj akciji bliži tom Habićevom konceptu. Pokazao si šta umeš, ali bend nije postao ništa bolji. Možda oni misle da su napredovali, ali zapravo si im učinio medveđu uslugu. To nisu oni, to je tvoja Schauma

Quote:
Ne bih voleo da me pogrešno shvatiš ali mislim je tema formalnih planova blago izvan tvog polja ekspertize a obojica bismo gubili vreme ozbiljnijom obradom problematike, jer niti tebe to zanima da čuješ niti sam ja posebno euforičan kada pomislim na taj razgovor.
Znam da ovo nije upućeno meni, ali pošto se Arthur pozvao na moje tumačenje formalnog plana osećam obavezu da nešto razjasnim: ja pod formalnim planom pesme podrazumevam raspored delova (Intro, A, B, A... taj rad...), dramaturgiju pesme. I mislim da svako ko je čuo hiljadu pesama, a poneku i snimio i smiksao ima pravo da sudi o smislenosti te dramaturgije.

Pozdrav,

Vasa

Last edited by awacs; 04-01-2015 at 12:21 AM. Reason: dramaturgija
awacs is offline   Reply With Quote
Old 04-01-2015, 01:22 AM   #20
VukP
Moderator

VukP's Avatar

Quote:
Originally Posted by Bockie View Post
Dodu?e, ne znam koja je tvoja uloga, vidim da je debelo ima, vidim da si "anga?ovan", a nigde ne pi?e za ?ta, a nisi sam naveo...ili mi je promaklo...kriv sam...a opet ne vidim da si autor pesme...u svakom slučaju sve ?to, kako ja vidim, biva veoma uslovno rečeno "labavo" - nije do tebe!

Kvalitetan mjuz...mo?da "usko stručan" za tr?i?te...
...ali kao da ponudi? "pesto genovese" u Etiopiji gde je tra?en "but pacova" i onda se ?ali? na poslovnu klimu...!

Zvuk je odličan, sve je generalno veoma dobro, zaboga, ovo je odličan rad!

Vuče, brani? se a nisi napadnut!

Promaklo ti je. Sve pi?e ispod videa na yt.

Kada je napad u pitanju - branim odluku benda da uradi neke stvari po sopstvenoj ?elji. Po cenu toga da naprave marketin?ku gre?ku i time dobiju jedno lepo i instruktivno iskustvo koje sledeći put neće ponoviti. Ili ba? namerno hoće. Stalno zaboravljamo da su to neki mladi ljudi koji ?ele da se izraze na neki način koji smatraju ispravnim i kao ?to je Artur već rekao, gore od ?elje.

Quote:
Znam da ovo nije upućeno meni, ali po?to se Arthur pozvao na moje tumačenje formalnog plana osećam obavezu da ne?to razjasnim: ja pod formalnim planom pesme podrazumevam raspored delova (Intro, A, B, A... taj rad...), dramaturgiju pesme. I mislim da svako ko je čuo hiljadu pesama, a poneku i snimio i smiksao ima pravo da sudi o smislenosti te dramaturgije.
Sla?em se. Ali ako taj neko ne shvati vrlo jednostavan raspored slovnih oznaka u ovoj pesmi onda je sam sebe diskvalifikovao kao sudiju.

Quote:
Petrovićev metod je u?asno po?ten: ako prepozna da bend hoće da napravi ne?to čemu nije dorastao ubediće ga da ipak bude ono ?to jeste, a ne ono ?ta bi hteo da bude. Habić će pak da polomi kičmu i sebi i bendu da bi dokazao celom svetu da ume od tre?nje da napravi vi?nju.

Summa summarum, Petrović je bolji psiholog i pedagog, Habić je bolji svodnik/makro/pimp. Kao ?oov Pigmalion, Habić te zapravo potpuno izobliči poku?avajući da napravi ono ?ta je ON protumačio da TI hoće?. E, mislim da si u ovoj akciji bli?i tom Habićevom konceptu. Pokazao si ?ta ume?, ali bend nije postao ni?ta bolji. Mo?da oni misle da su napredovali, ali zapravo si im učinio medveđu uslugu. To nisu oni, to je tvoja Schauma
Potpuno si u pravu. Ja ulogu producenta - u Srbiji ili Ne?vilu - vidim kao dodatnog člana benda koji popunjava ono ?to u tom trenutku bend nema a ?eli da ima - kao kad basista napusti Metallicu i Bob Rock snimi bas na albumu ili grupa Yes odluči da vi?e ne budu ni King Crimson ni Kansas i Trevor Horn im to omogući. Desmond Child je praktično koautor svega ?to je producirao - verujem da ga Bon Jovi ne bi menjali za nekog ko im ne čini te "medveđe ulsuge". Daniel Lenoa i Brajan Eno sa U2? Ovde je bend doneo odluku ?ta će pisati na dresu koji će nositi dodatni član i to je to. Sve ostalo ja - privatno - do?ivljavam kao tehničko osoblje prisutno na snimanju dok bend sam sebe producira. Pretpostavljam da grupa Toto mo?e tako da funkcioni?e - i deluju kao potpuno osposobljeni za takav poduhvat.

Osetio sam potrebu da pro?irim ovo iznad : i grupa Toto unajmljuje profesionalce kada im je potreban poseban zahvat.

Su?tinski, nismo planirali pedago?ko iskustvo nego arhitektonsko - ali na zadatu temu.

Last edited by VukP; 04-01-2015 at 01:03 PM. Reason: Potpuno nebitno & tako sam u mogućnosti a takođe i Toto
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules