|
Audio Software VST, DX, AU.... plug-in instrumenti i efekti, modularni sintovi i dizajn modularne sinteze, semplovanje, semplovi i sample libraries diskusije, koje sekvencere, editore, plug-inse koristite. Da li je bolji Sonar ili Cubase? Sound Forge ili WaveLab?.. |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#32 | |
Member
|
![]()
Evo jos malo testova...
Na i7-3820 realno nije ni neophodan multi-threading u Spire-u. Prvo, povecao sam buffer na Audiophile 2496 da bude 1024 sempla. To mi je dovoljno, a kad sviram/snimam neki pipav MIDI samo ukljucim "Constrain Delay Compensation" u C5. Imam i brz hotkey za on/off. Sto se tice polifonije, u real-time-u je maksimum 8 glasova, sa 4x9 unisonih oscilatora PER INSTANCE. Medjutim, moguce je poterati 4 takva Spire-a bez ikakvih problema, i jos ostane prostora u buffer-u za sve ostalo. 16-voice pad sa 4x9 osc. moze da zatreba u smislu nekog efekta i sl. A ako bas zagusti, uvek je tu FREEZE VSTi. Inace, u ovom slucaju ASIO je bio oko 80%, CPU 15-18%, a temperatura jezgara oko 50C. Ako je jedan Jupiter-8 imao 8 glasova, ne vidim zasto bi to bio problem na Spire-u. Neverovatno koliko je C5 jos uvek dobar!!! Kupicu Cubase ako izdam nesto od ovog trance-a, ali iskreno, sad kad bih ga kupio ne bih ga ni instalirao jer mi sve sljaka k'o podmazano. Sa ovim duzim audio buffer-om cak mi ni Chrome, niti bilo koje druge aplikacije ne seckaju VST. Rock solid. Multi-tasking do kraja. Briljatno odradjeno, zahvalan sam Intel-u, Reveal Sound-u i naravno Steinberg-u ![]() Zasto SPIRE? Iz istog razloga zbog kojeg Access Virus. I jedna i druga kompanija su isporucile masinu sa kompletnim processing-om, tu je kompresor, tu su funkcije na Spire-u poput "Warm", "Soft", "Boost", tu je sjajni EQ. Stvar je u tome da su ti procesori pazljivo osmisljeni i prilagodjeni zvuku sintisajzera. Ako vi sad kacite skupe plugin-ove na jeftin, suv VSTi, postoje veoma male sanse da napravite potpuno nevidjen, originalan zvuk, i veoma velike sanse da ne napravite nista sto zvuci solidno. Da, mozda ako zakacite SSL ili Oxford comp. i ne znam koji UAD, ili outboard od 5000 evra, na Steinberg Model-E, zazvucace kao pravi Moog. A mozda i nece. Ovo je proverena stvar. Kompresor, svaki FX, i svaki procesor je napravljen specijalno za taj synth. Zato Virus izvlaci ogromnu lepezu farbi, i zato Spire moze da zvuci kao Oxygen 2, kao Kraftwerk, ili kao van Buuren. Zato moze da legne u svakom mix-u ako ga malo "procackate". Koliko god to bilo sumanuto, slacu mail-ove ljudima koji prodaju banke za Virus sa predlogom da ih rekonstruisu na Spire-u ![]() Sta kaze Reveal Sound? Quote:
Za kraj, evo jos jednog primera iz stvarnog sveta. Iako mi sad to nije zanimljivo kao pre, uzeo sam da radim onaj trance sa gomilom layer-a i stringova. Stavio sam sve sto mi je potrebno od glavnih elemenata, i ASIO je bio svega 50-60%. Tu je 8-voice pad, nekoliko synth-ova, lead. Ostalo mi je dovoljno prostora za ceo aranzman. Dodao sam i kompleksniju dinamiku, nekoliko sidechain-ova, kompresora, jer bas i nije jednostavno zategnuti mix sa sve "hypersaw" pad-om, i "hypersaw" lead-om. Napokon, cvrst warm bass i hypersaw na VST-u. U par poteza. U stvari, sa kick-om i basom sam se zezao od sinoc, na kraju je leglo ![]() Naravno, razne stvari tu mogu da se nastimuju kad je u pitanju dinamika. Last edited by frag; 08-04-2014 at 01:26 AM. |
|
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Reveal Sound SPIRE - snizena cena do 15.09. | frag | Audio Software | 8 | 29-12-2015 12:48 PM |
Moj najnoviji singl upravo izasao | Ilija Ilic | Promocija radova | 5 | 15-03-2014 11:41 AM |
Najnoviji hit ... | ProkDu | Pricaonica | 3 | 17-03-2011 09:49 PM |
Sound On Sound recenzija sE Electronics Voodoo serije ribbon mikrofona | lesha | Ostali muzički instrumenti i studijska oprema | 0 | 26-01-2011 11:38 AM |
Evo moj najnoviji singl pa uzivajte :) | Ilija Ilic | Promocija radova | 6 | 17-07-2009 07:11 PM |