|
Audio Software VST, DX, AU.... plug-in instrumenti i efekti, modularni sintovi i dizajn modularne sinteze, semplovanje, semplovi i sample libraries diskusije, koje sekvencere, editore, plug-inse koristite. Da li je bolji Sonar ili Cubase? Sound Forge ili WaveLab?.. |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
|
![]() |
#1 |
Member
|
![]()
Šta znam za FL Studio .... možda ti se i svidi.
Inače, Geist i nije baš nešto mnogo intuitivan (ono, tipa da skapiraš njegovu suštinu i 50% forme, odmah i nesposredno pri prvom susretu, kao što ima programa). Meni je recimo kombinacija Drum Editora iz CB-a i Batterz-ja (ili čega već), jako lepa kombinacija. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
Geis, Diva, Spire ... su mi osnovna oru?ja u arsenalu, makar niti jedan nije ba? cpu friendly ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Member
|
![]()
kada sam prije vise godina instalirao Nuendo 2 ,naspram Frutija 2 on je bio svemirski bod,vanzemaljska tehnologija,medjutim danas je Fl nesto potpuno drugo! Imas u njega Slicex plug-in odlican da u njega ubacis i wav i rex ili mp3 ,sve ce da isjecka, ponekad moras napravit neka podesavalja u njega ako je velika razlika u tempu.
I danas se nadje po neki shklempo glupi da tvrdi da fruti nije dobar,ali za elektronsku muziku ako neces da usnimavas neko pojanje ili nesto od van ,on je neprikosnoven!!! ![]() Jes da je offtopic ali nije na oodmet malo informacija,evo jedna kompilacija koja izlazi uskoro a svaka traka je radjena u Fl studio: http://www.psyshop.com/shop/CDs/ovn/ovn1cd079.html Last edited by Mrgud; 29-03-2014 at 09:07 AM. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Member
|
![]()
^^ Ma, nije mi teško i ne trebaju mi tutorijali, a pre svega, ono što sam napisao je odgovor na Fragovu konstataciju da mu treba neki alat koji je brz i intuitivan. Geist ne deluje komplikovano ni izdaleka, ali ne deluje ni bog zna kako intuitivno.
Što se mene lično tiče, gledam da pojednostavim stvari i da se usmerim na muziku, a ne softver. Objektivno mi sasvim lepo ide savladavanje novog softvera, ali jednostavno, nema prave potrebe da se bacim na nešto novo, u ovom trenutku. U CB-u mogu lepo da zapisujem note stvari preko drum editora, a budući da koristim Battery, ni sempler mi drugi objektivno ne treba. E, sad, ako i pored toga kažeš da postoje razlozi da se bacim na Geist, onda već slušam (onda ću da uzmem i naučim, nije problem). ![]() Edit: Evo, da javim. pre pet minuta sam ipak počeo da proučavam Geist, i već sam naučio sve što mi treba za početak. Šta je meni pravilo problem (ok, jeste malo ružno da čovek ovako piše svoj tok svesti, ali šta da se radi)? Nađem neki sempl u Geist-ovom browser-u, kliknem na njega, i dotični se odmah otvara u nečem za šta ja u ovom trenutku (dok nisam još pohvatao terminologiju programa), pretpostavljam da je nekakav sample/loop editor, i nikako ne mogu semplove da bacam na padove. Skapirao sam da ima layer-a i svih ostalih divota, kapiram širu sliku, ali ono najosnovnije neće i neće. Gledam tako i zapazim dugme slice. A-ha .... to li je u pitanju! Dakle, menjam mišljenje .... Geist je skroz intuitivan! ![]() Last edited by Ghost Dog; 29-03-2014 at 10:36 AM. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Member
|
![]()
Odosmo off topic al' nema veze...
Phatmatik je najjednostavniji i najbrzi, ali je tako mali na ekranu i nudi premalo opcija. Geist opet nudi previse. Ja hocu da mi svaki slice bude poseban key, pocev od C1, zasto sam ogranicen na 16 pad-ova? Moze li to da se prevazidje? Da li ima neka funkcija tipa "remove clicks", zato sto ne sece uvek kako valja? Da li ima LFO ako vec ima solidne filtere? Kako da zumiram envelope i dodajem tacke na njima? Kako da iskljucim pattern mode - ne treba mi nikakav pattern, a jos manje song? A mozda je za mene bas IL Slicex. Deo FL koji mi je potreban u C5. Evo sad cackam Slicex stvarno je super. Ali sta koji k. pocinju semplovi od C3!? Kako da stavim da bude od C1 kao i obicno? Envelopu lepo vidim ali nije mi jasno, promenim attack nema promene u zvuku, iako sam bacio AMP na odgovarajuci "articulator". Menja se sve osim onog sto hocu. I najvaznije, kako da podesim "sensitivity", izgleda da mi secka po kvantizaciji a ne po tranzijentima uopste ne vidim gde se to podesava a to je elementarna stvar. Pa bre za SPIRE (a i Battery 4!) NIJEDNOM uputstvo otvorio nisam a ovo k'o da je rocket science. Samo strpljivo ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Member
|
![]()
pa imas opciju na slicex da ti isjecka jos sitnije ako ti to ne odgovara . A sto ima veze sto krece sa c1 kad zvuci isto? Imas pitch slajder pa mijenjaj visinu!Obicno je na Patern tranzijent a ako nedje nije ti isjeckaj jos sitnije i potrefit ce rez na tranzijent!Sve moze samo ga malo cackaj !Mozes i iz njega da exportujes to isjeckano kao posebne semplove ,da koristis posle odvojeno..
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Member
|
![]()
Ma nista ja nemam od toga.
Phatmatik je i dalje ZAKON. http://www.izotope.com/products/audio/phatmatik/ A inace nisam jedini koji tako misli... Cim ga upalis, odmah radis, a filteri i efekti se lako dodaju na DAW kanalu. To sto je sitan, i sto cak ne radi ni mouse scroll u browser-u, uopste nije bitno. Sve je tu, forward, reverse, kakva-takva envelopa, pitch, itd. Za svaki slice poseban setting, za svaki slice poseban key u jednoj sekundi. Ako nije dovoljno 4 izlaza, samo kopiras preko C5 preseta u novi Phatmatik i nastavis da radis. Ja sam do prosle godine koristio stari LinPlug RMIV, tek kad sam video Battery 4 modernizovao sam se ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Member
|
![]()
svasta je moguce,jedino mi je cudno to sto se phatmatik vise ne proizvodi a tako je dobar?Ja ga nikad nisam probao,cak ni slicex ne koristim mnogo,ali znam da ima sve to sto ti govoris da ima phatmatik!Te stvari su mi fine da napravim neku foru ponekad inace skoro sve sto mi treba napravim rucno
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Reveal Sound SPIRE - snizena cena do 15.09. | frag | Audio Software | 8 | 29-12-2015 12:48 PM |
Moj najnoviji singl upravo izasao | Ilija Ilic | Promocija radova | 5 | 15-03-2014 11:41 AM |
Najnoviji hit ... | ProkDu | Pricaonica | 3 | 17-03-2011 09:49 PM |
Sound On Sound recenzija sE Electronics Voodoo serije ribbon mikrofona | lesha | Ostali muzički instrumenti i studijska oprema | 0 | 26-01-2011 11:38 AM |
Evo moj najnoviji singl pa uzivajte :) | Ilija Ilic | Promocija radova | 6 | 17-07-2009 07:11 PM |