Moguce...
Ali cekaj, koji ti CPU imas ndv? Vidim da te ova situacija bas iritira.
Spire kosta otprilike kao Diva, koja ima slican problem, a ne verujem da U-he mozemo da optuzimo da stedi na assembler-ima.
Ja mislim da je stvar u slozenijim algoritmima, npr. to sto mi cujemo kao jedan filter je, u stvari, da lupim, 500 filtera koji "poliraju" zvuk do savrsenstva. Mislim da "rekurzije", odnosno nekakva ponavljanja, tu igraju veoma bitnu ulogu, i kod oscilatora, i kod filtera, EQ-a. Ali ne znam, nisam programer. Za razliku u kvalitetu zvuka vec mogu da garantujem.
Jedina stvar za koju sam do sad otkrio da Diva ima prednost u odnosu na Spire je, na primer, high resonance setting. Na Divi to zvuci mekse, toplije, analognije, ali opet ne sa svakim filterom. Prosto se topi zvuk u usima. Medjutim, cisto produkcijski gledano, Spire je mnogo bolji, pruza ROCK SOLID zvuk sa modernim presetima. Diva je vise kao analogno cudoviste koje vam stoji u studiju i svi ga probaju kad dodju, ali kad se radi mix vi ipak upalite onaj pouzdani JP-8080. Uostalom, sve zavisi sta je cilj.
Da citiram nesto s Reveal Sound-a:
Quote:
We are using Spire in EVERY track we make, it?s absolutely mind blowing synth of 21st century!
|
Meni se nekako slozilo da Spire otkrijem mesec nakon kupovine i7, tako da sam skroz happy