|
Audio Software VST, DX, AU.... plug-in instrumenti i efekti, modularni sintovi i dizajn modularne sinteze, semplovanje, semplovi i sample libraries diskusije, koje sekvencere, editore, plug-inse koristite. Da li je bolji Sonar ili Cubase? Sound Forge ili WaveLab?.. |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#21 |
Member
|
![]()
Najavili su oni za leto v1.1, koja bi trebalo da bude bolje optimizovana.
A za tebe je i Absynth... Svakako ne Spire ![]() Odlican ti je onaj blues. Malo da odmorim usi od Spire-a. Taj 3770K je malo bolji od mog 3820 tako da nemas razloga za brigu! Nego, zna li neko dobre tutorijale - pre nego sto pocnem da guglam - za programiranje perkusija, ritmike, tu sam bas nesto slab a i lenj. Glavni razlog zbog kojeg mi vecina ideja ostane nerazvijena u ceo track jeste zato sto mi ritmika uvek nekako ispadne "jeftina", efekti takodje, valjda me mrzi da radim na tim detaljima a s druge strane sam opsednut synth-ovima i melodijom. Bas bih sad, uz pomoc Battery 4 da ovladam tim delom price, a imam i vise nego dovoljno raznovrsnih semplova. Last edited by frag; 27-03-2014 at 05:05 PM. |
![]() |
![]() |
![]() |
#22 | |
Member
|
![]() Quote:
![]() Hahaha! Nije. ![]() Ako bude toliko dobar kako beta testeri pričaju (i pri tom, sa punom polifonijom, u vrrrrr glave 1.5x zahtevniji od sadašnje verzije), za mene će biti DUNE 2. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Member
|
![]()
ne znam kako vama pravi probleme Spire,ja ga imam u neke projekte po 3-4 puta i ne krcka mi zvuk a pri tom imam upaljeno jos 7-8 sintova.Verzija je sad 1.0.1.0,procesor je i7 2600.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
Member
|
![]()
Ja nemam nikakve probleme
![]() Yeah, ima i odlican Accordion u Factory Bank 1. Evo i sredjene ideje od juce (Frag - Scorpio), s onim mojim ludackim lead-om koji koristi scorpio filter. Sad je to zategnuto, jasno, glasno. SC comp. tu obicno ima presudnu ulogu. Ono je bilo na brzaka s raspadnutim low-end-om i cudnim kick-om. E sad, synth-ove, melodije, baslinije koje cujem u glavi, dosta brzo napravim. Pa i mix mi ide odlicno. Cesto i aranziranje. Medjutim, ritmiku koju cujem u glavi nemam pojma kako da napravim. Pada mi svasta na pamet dok slusam glavnu temu ali ne znam odakle da pocnem. Obicno ispadne nekako "sirovo". Naravno da mnogi koriste gotove loop-ove, a i recycle je odlicna stvar, samo sto NEKO JE PRVO MORAO DA NAPRAVI TE LOOP-OVE KOJI ZVUCE DO J. Kako bre!? Barem mogu da kazem da sam miran po pitanju synth-a - uvek mi je nesto nedostajalo i "nije to bilo to" ali sad nema vise tog osecaja. To jeste to... U sledecih deset godina cu nauciti da odradim i ritam ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Member
|
![]()
Jesi razmišljao da uzmeš Fruity (da, da, znam kako se zove, ja ga i dalje zovem Fruity
![]() Naučićeš ga veoma brzo. BTW, koji DAW inače koristiš? |
![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Member
|
![]()
C5... Mislis da pravim loopse u Frutiju?
Sad sam instalirao neki Phatmatik, od Izotopa (iz 2007). Secka loop-ove, ono kao Recycle stari itd. Malo je cudan, neudoban, ali brzo sam ga izvalio. Znaci potreban mi je tako neki alat, VSTi, brz i intuitivan, kao sto je Spire medju synth-ovima. Pa onda da se zezam. Imam milion loop-ova za seckanje i muckanje. Kad uzmes neobradjen loop retko kad ce da se uklopi u tvoj groove, bas kao i synth preset. Nije uopste los ovaj Phatmatik. Vidim ima Fxpansion Geist na slicnu foru. Probacu. Znaci, Battery 4 + dobar slicer. Inace, veceras sam malo sredio C5, gusio ga Database, stalno je nesto skenirao pri zatvaranju a onda se setim da iskljucim skeniranje posto je sve u vec bazi. Hehe. Evo u prilogu na sta mislim. Ovde sam uzeo neki deseti loop koji veze nema s ovim sto se cuje, i "propustio" ga kroz Phatmatik (na kraju su tri slice-a upotrebljena), ali da sam krenuo ja sam od suvih ONE SHOT semplova pa ne bih nikad stigao cak ni do ovako jednostavne ritmike. Zvucalo bi sirovo i nikako. Naravno svi synth zvuci su Spire ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Member
|
![]()
Šta znam za FL Studio .... možda ti se i svidi.
Inače, Geist i nije baš nešto mnogo intuitivan (ono, tipa da skapiraš njegovu suštinu i 50% forme, odmah i nesposredno pri prvom susretu, kao što ima programa). Meni je recimo kombinacija Drum Editora iz CB-a i Batterz-ja (ili čega već), jako lepa kombinacija. |
![]() |
![]() |
![]() |
#28 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
Geis, Diva, Spire ... su mi osnovna oru?ja u arsenalu, makar niti jedan nije ba? cpu friendly ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Member
|
![]()
kada sam prije vise godina instalirao Nuendo 2 ,naspram Frutija 2 on je bio svemirski bod,vanzemaljska tehnologija,medjutim danas je Fl nesto potpuno drugo! Imas u njega Slicex plug-in odlican da u njega ubacis i wav i rex ili mp3 ,sve ce da isjecka, ponekad moras napravit neka podesavalja u njega ako je velika razlika u tempu.
I danas se nadje po neki shklempo glupi da tvrdi da fruti nije dobar,ali za elektronsku muziku ako neces da usnimavas neko pojanje ili nesto od van ,on je neprikosnoven!!! ![]() Jes da je offtopic ali nije na oodmet malo informacija,evo jedna kompilacija koja izlazi uskoro a svaka traka je radjena u Fl studio: http://www.psyshop.com/shop/CDs/ovn/ovn1cd079.html Last edited by Mrgud; 29-03-2014 at 09:07 AM. |
![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
Member
|
![]()
^^ Ma, nije mi teško i ne trebaju mi tutorijali, a pre svega, ono što sam napisao je odgovor na Fragovu konstataciju da mu treba neki alat koji je brz i intuitivan. Geist ne deluje komplikovano ni izdaleka, ali ne deluje ni bog zna kako intuitivno.
Što se mene lično tiče, gledam da pojednostavim stvari i da se usmerim na muziku, a ne softver. Objektivno mi sasvim lepo ide savladavanje novog softvera, ali jednostavno, nema prave potrebe da se bacim na nešto novo, u ovom trenutku. U CB-u mogu lepo da zapisujem note stvari preko drum editora, a budući da koristim Battery, ni sempler mi drugi objektivno ne treba. E, sad, ako i pored toga kažeš da postoje razlozi da se bacim na Geist, onda već slušam (onda ću da uzmem i naučim, nije problem). ![]() Edit: Evo, da javim. pre pet minuta sam ipak počeo da proučavam Geist, i već sam naučio sve što mi treba za početak. Šta je meni pravilo problem (ok, jeste malo ružno da čovek ovako piše svoj tok svesti, ali šta da se radi)? Nađem neki sempl u Geist-ovom browser-u, kliknem na njega, i dotični se odmah otvara u nečem za šta ja u ovom trenutku (dok nisam još pohvatao terminologiju programa), pretpostavljam da je nekakav sample/loop editor, i nikako ne mogu semplove da bacam na padove. Skapirao sam da ima layer-a i svih ostalih divota, kapiram širu sliku, ali ono najosnovnije neće i neće. Gledam tako i zapazim dugme slice. A-ha .... to li je u pitanju! Dakle, menjam mišljenje .... Geist je skroz intuitivan! ![]() Last edited by Ghost Dog; 29-03-2014 at 10:36 AM. |
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Reveal Sound SPIRE - snizena cena do 15.09. | frag | Audio Software | 8 | 29-12-2015 12:48 PM |
Moj najnoviji singl upravo izasao | Ilija Ilic | Promocija radova | 5 | 15-03-2014 11:41 AM |
Najnoviji hit ... | ProkDu | Pricaonica | 3 | 17-03-2011 09:49 PM |
Sound On Sound recenzija sE Electronics Voodoo serije ribbon mikrofona | lesha | Ostali muzički instrumenti i studijska oprema | 0 | 26-01-2011 11:38 AM |
Evo moj najnoviji singl pa uzivajte :) | Ilija Ilic | Promocija radova | 6 | 17-07-2009 07:11 PM |