|
Dizajn i konstrukcija studija Diskusije i pomoc oko svih aspekata dizajna i konstrukcije kucnog/pro studija, gluve ili kontrolne sobe, tretman zidova i materijala... |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#1 |
Member
|
![]()
Posto moje poznavanje akustike i nije na nekom zavidnom nivou,a odlucio sam se da pokusam napraviti difuzore,imam jedno malo pitanje za ljude koji se razumiju u tu materiju.
Naime,surfajuci sam naletio na ovaj dizain,a posto mi se cini da je od svih kombinacija koje sam vidio najlaksi za napraviti zanima me da li je ucinkovit,tj da li ga se isplati raditi. pozz.... |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
Osobno mišljenje je da se isplati raditi bilo kakav difuzor,a što je on teži za izraditi, to je učinkovitiji ![]() Last edited by Eomsy; 30-03-2013 at 08:35 AM. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Pro Member
|
![]()
+1 Sjecam se dok sam radio moje skyline da mi je mnogo, mnogo truda trebalo.. U jednom trenutku totalnog umora sam pomisljao i da odustanem..
Drago mi je da nisam ![]()
![]() |
#4 |
Member
|
![]()
varijable za izra?un difuzora se unose u odnosu njegove pozicije u prostoriji ili samo za frekvencijski raspon na kojem bi trebao djelovati ? dali ustvari ima veze kad ra?unamo difuzor dali ce on biti na zadnjem zidu ili na stropu ili na bo?nim zidovima ?
![]() |
#5 |
Pro Member
|
![]()
Ako se dobro sjećam, da bi difuzor pravilno radio treba biti minimalno tri valne duljine frekvencije koju želiš raspršiti (difuzija) - od uha (sweet spot) do samoga difuzora, pa se stoga ne rade difuzori koji idu od recimo 600 Hz-a u malim prostorijama, jer 3x 600 Hz-a premašuju potrebnu duljinu od slušanja do difuzora, te on neće raditi kako spada ....
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Member
|
![]() Quote:
![]() |
![]() |
#7 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Pitanje u vezi Motif ES i XS | nikolicdn | Sintesajzeri, Klavijature i Elektronika | 1 | 27-08-2010 12:01 PM |
Pitanje u vezi SansAmp PSA-1 | vly | Ostali muzički instrumenti i studijska oprema | 15 | 09-10-2009 10:31 PM |
Pitanje u vezi laptopa | MHz | Computer Hardware | 9 | 22-03-2009 04:42 PM |
Pitanje u vezi UAD-a..... | alektom | DSP forum | 25 | 15-09-2005 10:25 AM |
pitanje vezi pluginovi | saki | Audio Software | 8 | 16-05-2005 11:47 AM |