Rumski Forum

Rumski Forum (http://www.rumski.com/forum/index.php)
-   Dizajn i konstrukcija studija (http://www.rumski.com/forum/forumdisplay.php?f=93)
-   -   pitanje u vezi difuzora (http://www.rumski.com/forum/showthread.php?t=43816)

percival 29-03-2013 08:00 AM

pitanje u vezi difuzora

1 Attachment(s)
Posto moje poznavanje akustike i nije na nekom zavidnom nivou,a odlucio sam se da pokusam napraviti difuzore,imam jedno malo pitanje za ljude koji se razumiju u tu materiju.

Naime,surfajuci sam naletio na ovaj dizain,a posto mi se cini da je od svih kombinacija koje sam vidio najlaksi za napraviti zanima me da li je ucinkovit,tj da li ga se isplati raditi.

pozz....

Eomsy 30-03-2013 08:28 AM

Re: pitanje u vezi difuzora

Quote:

Originally Posted by percival (Post 344586)
Posto moje poznavanje akustike i nije na nekom zavidnom nivou,a odlucio sam se da pokusam napraviti difuzore,imam jedno malo pitanje za ljude koji se razumiju u tu materiju.

Naime,surfajuci sam naletio na ovaj dizain,a posto mi se cini da je od svih kombinacija koje sam vidio najlaksi za napraviti zanima me da li je ucinkovit,tj da li ga se isplati raditi.

pozz....

Pozdrav.

Osobno mišljenje je da se isplati raditi bilo kakav difuzor,a što je on teži za izraditi, to je učinkovitiji :D ..... Skini si OVO .... Upiši u rubriku "number of wells" 7 (ili ti N7. Dobiješ izgled kakav bi on trebao izgledati, ali ne razumijem po čemu je to lakše za napraviti nego OVO ????? I vjeruj, s difuzorom ima dosta posla dok se izradi ...

Rhino 30-03-2013 01:08 PM

+1 Sjecam se dok sam radio moje skyline da mi je mnogo, mnogo truda trebalo.. U jednom trenutku totalnog umora sam pomisljao i da odustanem..

Drago mi je da nisam :)

Anthony 30-03-2013 08:44 PM

varijable za izra?un difuzora se unose u odnosu njegove pozicije u prostoriji ili samo za frekvencijski raspon na kojem bi trebao djelovati ? dali ustvari ima veze kad ra?unamo difuzor dali ce on biti na zadnjem zidu ili na stropu ili na bo?nim zidovima ?

Eomsy 31-03-2013 03:29 PM

Quote:

Originally Posted by Anthony (Post 344672)
varijable za izra?un difuzora se unose u odnosu njegove pozicije u prostoriji ili samo za frekvencijski raspon na kojem bi trebao djelovati ? dali ustvari ima veze kad ra?unamo difuzor dali ce on biti na zadnjem zidu ili na stropu ili na bo?nim zidovima ?

Ako se dobro sjećam, da bi difuzor pravilno radio treba biti minimalno tri valne duljine frekvencije koju želiš raspršiti (difuzija) - od uha (sweet spot) do samoga difuzora, pa se stoga ne rade difuzori koji idu od recimo 600 Hz-a u malim prostorijama, jer 3x 600 Hz-a premašuju potrebnu duljinu od slušanja do difuzora, te on neće raditi kako spada ....

Anthony 31-03-2013 05:48 PM

Quote:

Originally Posted by Eomsy (Post 344692)
Ako se dobro sje?am, da bi difuzor pravilno radio treba biti minimalno tri valne duljine frekvencije koju ?eli? raspr?iti (difuzija) - od uha (sweet spot) do samoga difuzora, pa se stoga ne rade difuzori koji idu od recimo 600 Hz-a u malim prostorijama, jer 3x 600 Hz-a prema?uju potrebnu duljinu od slu?anja do difuzora, te on ne?e raditi kako spada ....

nisam bas shvatio,mozes li mi na primjeru objasnit npr.sjedi? u sweetspotu koji je 4 metra to?no ispred zadnjeg zida prema kojem su okrenuti zvu?nici ? kako bi se tu izra?unao potreban difuzor ? to sam dao bezveze primjer samo da pobli?e shvatim...

Eomsy 31-03-2013 07:27 PM

Quote:

Originally Posted by Anthony (Post 344698)
nisam bas shvatio,mozes li mi na primjeru objasnit npr.sjedi? u sweetspotu koji je 4 metra to?no ispred zadnjeg zida prema kojem su okrenuti zvu?nici ? kako bi se tu izra?unao potreban difuzor ? to sam dao bezveze primjer samo da pobli?e shvatim...

Od OVE stranice na dalje se priča o difuzorima, a ima? i http://www.rumski.com/forum/showthread.php?t=33893 ne?to o tome, pa WIKI .... Čitati, čitati .... :wink:

All times are GMT +1. The time now is 08:54 AM.