|
Sintesajzeri, Klavijature i Elektronika Analogni i digitalni sintovi, ritam ma?ine, MPC sekvenceri, sempleri i ostali elektronski proizvođači zvuka. |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#31 |
Member
|
![]()
Cini mi se da je ovo jos jedna Roland-ova vrlo skupa reciklaza!
Sto se tice nekakvih resenja i samog zvuka pojedinih patch-eva (jel ima novih uopste?) Roland odavno kaska za nekim drugim proizvodjacima naravno oslanjajuci se na njihovu bogatu istoriju tj. staru slavu! Nisam cak ni siguran da ova sprava moze da zazvuci kao JV1080 ili D50 i sl. Kad to kazem, mislim da tesko moze bolje! Inace sam veliki fan Roland-a u periodu do 2000-te... kao i vlasnik XP-80 full expanded! |
![]() |
![]() |
![]() |
#32 | |
Member
|
![]() Quote:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#33 |
Ivan Lekic
|
![]()
Ja cekam da je probam .. inace nikad nisam imao nikakav modul, ovo mi je prvo iskustvo, iskljucivo za studio i arr .. ukoliko mi se svidi i pije vodu, ostavljam .. jedino sto mi je bitno je da ulazi u arr
![]() VSTi su fantasticni pogotovu u danasnje vreme.. imam oko 2TB svega i svacega.. ali problem je sto ne mogu da se setim kada mi nesto treba gde je i sl ... Integra 7 bi mi super dosla kao brzinko resenje, samo ako pije vodu |
![]() |
![]() |
![]() |
#34 | |
VIP Member
|
![]() Quote:
Moze da se desi da ta 2TB soft sintova sto imas imaju vec sve to.. Takodje zavisi i od vrste muzike za koju se koristi. Ja sam svojevremeno (kad se pojavio) uzeo Roland JV 2080, bio sam usred nekog aranzmana...prosao SVE patcheve i posto nisam nasao nijedan da mi sedne u tu pesmu tad - prodao ga odmah sutradan !!! Sve zavisi zasta ti treba i koja je muzika...jako bitno !
![]() |
![]() |
#35 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
Ti Motif-i sa svojim "njonjavim" klavirima, i gudačima koji vi?e liče na "Dallapu" ili "Guerini" su mi se stvarno popeli......Mada, svako ima pravo da misli ?ta hoće, ali nikako ne da to "Autoritativno" tvrdi!
![]() |
![]() |
#36 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
Verovatno nikad nisi radio A/B test JV1080, JD990 sa Fantom-om X, Fantom-om G, V-Synth GT... Ja jesam bas iz tog razloga, da cujemo da li ima napredka ili samo pakuju u novo odelo... http://rumski.com/forum/showthread.php?t=22873 http://rumski.com/forum/showthread.php?t=25007 Kod svake novije Roland-ova sprave si dobijao cistiji zvuk od predhodnika zbog boljih D/A konvertora... ako na to mislis... Pozz
![]() |
![]() |
#37 | |
Member
|
![]() Quote:
S obzirom da sam upoznat sa vasim likom i delom, iz iskrenog postovanja, ne mogu da budem ostar koliko bih bio s obzirom da me smatrate za coveka sa ozbiljnim poremecajem cula sluha (mozda bi se i jos neki uvredili od Yamahinih fan-ova)! Mislim da ste bili pregrubi i prema Motif-u a i prema meni... ![]() Mislim da klavire i gudace nisam pomenuo (radije ih koristim sa XP-80, mada nemam nista protiv s700 "njonjavog" klavira sa S90 recimo), i da sam bio jako precizan u svom opazanju i izrazavanju misljenja. Cini mi se i da ste opcinjeni Roland-om jer sam i sam imao takvu fazu (koja za neke stvari i dalje traje), ali pokusavam da budem sto objektviniji i iskreniji a mislim da je u redu i da imam drugacije misljenje i ukus pa stoga mogu slobodno da kazem da izuzetno uzivam u "archenju" tog patch-a (Vintage '74) sa Yamahe i ne mogu ni priblizno tako da uzivam na Roland-ovim konkurentskim patch-evima te kategorije. Isto tako mislim i da je to daleko od simulacije Fender Rhodes-a, cemu je recimo mnogo priblizniji Clavia Nord Stage 2 kome se takodje divim do imbecilnosti! ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#38 | |
Member
|
![]() Quote:
Iskreno sam pobornik uzimanja najboljeg od svega i implementiranjem istog u muziku. Ne mogu da kazem da me Roland apsolutno zadovoljava ovim modul-om i uopste njihovom sadasnjom politikom! Ocekujem vise za soma i po evra... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#39 |
Member
|
![]()
^ Ne bih bas tvrdio da stariji Rolandi nesto dobro zvuce za danasnje vreme.... taj XP80 je 2 decenije star, ima matore (lose) konvertere i radi na celih 32Khz. Jedno vreme sam imao sve tri generacije: JV-1080 (32khz), XV-5050 (44Khz, pre-fantom) i Fantom XR (fantom engine). Koliko je JV sound engine mator se cuje iz aviona. Kontam da je nostalgicno da se coveku vise dopada i da je XV ili Fantom "tanak" itd.
Ali kako god, brojke su jedno a subjektivan utisak zvuka drugo. Ja mislim da bi Rolandova kombinacija V-Synth XT + Integra 7 bukvalno proterala sve digitalce iz studija. Ne treba ti nista vise pored te dve sprave za bilo koji pravac ili stil. (OK, dodas jedan Slim Phatty i jedan Prophet 08 sa analogne strane za stadijum nirvane). |
![]() |
![]() |
![]() |
#40 | |
Member
|
![]() Quote:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Roland V-Synth XT | Mika Technika | Sintesajzeri, Klavijature i Elektronika | 9 | 27-11-2008 09:51 PM |
Roland V-Synth GT | sRce | Sintesajzeri, Klavijature i Elektronika | 3 | 06-11-2008 03:04 PM |