Go Back   Rumski Forum > Studijska tehnika i instrumenti > Sintesajzeri, Klavijature i Elektronika

Sintesajzeri, Klavijature i Elektronika Analogni i digitalni sintovi, ritam ma?ine, MPC sekvenceri, sempleri i ostali elektronski proizvođači zvuka.

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 17-03-2013, 07:28 PM   #31
nikolicdn
Member

Default Re: Roland Integra 7 synth module..?!

Cini mi se da je ovo jos jedna Roland-ova vrlo skupa reciklaza!

Sto se tice nekakvih resenja i samog zvuka pojedinih patch-eva (jel ima novih uopste?) Roland odavno kaska za nekim drugim proizvodjacima naravno oslanjajuci se na njihovu bogatu istoriju tj. staru slavu!

Nisam cak ni siguran da ova sprava moze da zazvuci kao JV1080 ili D50 i sl. Kad to kazem, mislim da tesko moze bolje!

Inace sam veliki fan Roland-a u periodu do 2000-te... kao i vlasnik XP-80 full expanded!
nikolicdn is offline   Reply With Quote
Old 17-03-2013, 07:33 PM   #32
nikolicdn
Member

Quote:
Originally Posted by fix3r View Post
XS Yamahu sam imao, Jupitera-80 sam svirao jedno popodne. Ja bih uzeo Integru bez razmisljanja (nije to ista klasa hardvera). Zvuk je subjektivan, i Roland i Yamaha imaju prilicno "svoj" zvuk koji se raspozna na kilometar (ja sam se trudio maksimalno da zavolim Yamahin zvuk, ali nikako nije islo). Tehnoloski je Jupiter dosta ispred XS-a (koji je obican sample-player sto se sinteze zvuka tice, modul cak i nema sampler koliko se secam). Vecina patcheva koje sam cuo iz Jupitera su zvucali mocno (narocito solo akustika).

Inace, polovni XS modul i XS6 klavijatura (5 oktava) su, makar ovde, oboreni na nekih efektivnih 700-800 evra tako da nisu losa investicija za Live. Ako kupujes novo - XS modul ili Integra za iste pare mislim da nema dileme.
Ali, recimo uzmimo patch "Vintage '74" rhodes i uporedimo ga sa bilo kojim rhodes-om sa bilo kog Roland-a i shvaticemo da i Yamaha ima sa chim da ponizi protivnika (bukvalno). Stvar je i licnih afiniteta... nisam siguran da je Integra toliko ozbiljnija u svojoj srzi od recimo Motif rack-a...
Old 17-03-2013, 07:39 PM   #33
STUDIOTON
Ivan Lekic

STUDIOTON's Avatar

Ja cekam da je probam .. inace nikad nisam imao nikakav modul, ovo mi je prvo iskustvo, iskljucivo za studio i arr .. ukoliko mi se svidi i pije vodu, ostavljam .. jedino sto mi je bitno je da ulazi u arr

VSTi su fantasticni pogotovu u danasnje vreme.. imam oko 2TB svega i svacega.. ali problem je sto ne mogu da se setim kada mi nesto treba gde je i sl ... Integra 7 bi mi super dosla kao brzinko resenje, samo ako pije vodu
Old 17-03-2013, 08:21 PM   #34
DaBear
VIP Member

DaBear's Avatar

Quote:
Originally Posted by Ivan View Post
Ja cekam da je probam .. inace nikad nisam imao nikakav modul, ovo mi je prvo iskustvo, iskljucivo za studio i arr .. ukoliko mi se svidi i pije vodu, ostavljam .. jedino sto mi je bitno je da ulazi u arr

VSTi su fantasticni pogotovu u danasnje vreme.. imam oko 2TB svega i svacega.. ali problem je sto ne mogu da se setim kada mi nesto treba gde je i sl ... Integra 7 bi mi super dosla kao brzinko resenje, samo ako pije vodu
pazi..Slowstar kaze da ima i soft synths koji zvuce podjednako dobro - ALI da je njemu bitan "playability" - kao dobrom sviracu a ne 'kucachu" nota na screenu.
Moze da se desi da ta 2TB soft sintova sto imas imaju vec sve to..

Takodje zavisi i od vrste muzike za koju se koristi.

Ja sam svojevremeno (kad se pojavio) uzeo Roland JV 2080, bio sam usred nekog aranzmana...prosao SVE patcheve i posto nisam nasao nijedan da mi sedne u tu pesmu tad - prodao ga odmah sutradan !!!

Sve zavisi zasta ti treba i koja je muzika...jako bitno !
DaBear is offline   Reply With Quote
Old 17-03-2013, 08:30 PM   #35
slowstar
Pro Member

Quote:
Originally Posted by nikolicdn View Post
Ali, recimo uzmimo patch "Vintage '74" rhodes i uporedimo ga sa bilo kojim rhodes-om sa bilo kog Roland-a i shvaticemo da i Yamaha ima sa chim da ponizi protivnika (bukvalno). Stvar je i licnih afiniteta... nisam siguran da je Integra toliko ozbiljnija u svojoj srzi od recimo Motif rack-a...
Mislim....Ovo je već ozbiljan poremećaj čula sluha, bar kako ja vidim...Ne mo?e Motif rack ni blizu da priđe INTEGRI, ne znam odakle ti hrabrost da izvali? tako ne?to, pa XS rack je običan "prdavac" u odnosu na Integru, ne mogu da verujem da si tako ne?to mogao da ka?e??????
Ti Motif-i sa svojim "njonjavim" klavirima, i gudačima koji vi?e liče na "Dallapu" ili "Guerini" su mi se stvarno popeli......Mada, svako ima pravo da misli ?ta hoće, ali nikako ne da to "Autoritativno" tvrdi!
Old 17-03-2013, 10:36 PM   #36
sRce
Pro Member

sRce's Avatar

Quote:
Originally Posted by nikolicdn View Post

Nisam cak ni siguran da ova sprava moze da zazvuci kao JV1080 ili D50 i sl. Kad to kazem, mislim da tesko moze bolje!
Sta tacno znaci ovo "bolje"? Da li se misli na cistocu zvuka (D/A konveror)? Punocu sound-a, odnosno sampling ili "svirljivost" istih ?

Verovatno nikad nisi radio A/B test JV1080, JD990 sa Fantom-om X, Fantom-om G, V-Synth GT... Ja jesam bas iz tog razloga, da cujemo da li ima napredka ili samo pakuju u novo odelo...

http://rumski.com/forum/showthread.php?t=22873
http://rumski.com/forum/showthread.php?t=25007

Kod svake novije Roland-ova sprave si dobijao cistiji zvuk od predhodnika zbog boljih D/A konvertora... ako na to mislis...

Pozz

T
urbo folk nije muzika, turbo folk je kakofonija svih mirisa i ukusa vezanih u jednu zvucnu promaju koja ima zadatak da zadovolji najsire ukuse i najnize strasti.
sRce is offline   Reply With Quote
Old 17-03-2013, 11:37 PM   #37
nikolicdn
Member

Quote:
Originally Posted by slowstar View Post
Mislim....Ovo je već ozbiljan poremećaj čula sluha, bar kako ja vidim...Ne mo?e Motif rack ni blizu da priđe INTEGRI, ne znam odakle ti hrabrost da izvali? tako ne?to, pa XS rack je običan "prdavac" u odnosu na Integru, ne mogu da verujem da si tako ne?to mogao da ka?e??????
Ti Motif-i sa svojim "njonjavim" klavirima, i gudačima koji vi?e liče na "Dallapu" ili "Guerini" su mi se stvarno popeli......Mada, svako ima pravo da misli ?ta hoće, ali nikako ne da to "Autoritativno" tvrdi!

S obzirom da sam upoznat sa vasim likom i delom, iz iskrenog postovanja, ne mogu da budem ostar koliko bih bio s obzirom da me smatrate za coveka sa ozbiljnim poremecajem cula sluha (mozda bi se i jos neki uvredili od Yamahinih fan-ova)! Mislim da ste bili pregrubi i prema Motif-u a i prema meni... no...

Mislim da klavire i gudace nisam pomenuo (radije ih koristim sa XP-80, mada nemam nista protiv s700 "njonjavog" klavira sa S90 recimo), i da sam bio jako precizan u svom opazanju i izrazavanju misljenja.

Cini mi se i da ste opcinjeni Roland-om jer sam i sam imao takvu fazu (koja za neke stvari i dalje traje), ali pokusavam da budem sto objektviniji i iskreniji a mislim da je u redu i da imam drugacije misljenje i ukus pa stoga mogu slobodno da kazem da izuzetno uzivam u "archenju" tog patch-a (Vintage '74) sa Yamahe i ne mogu ni priblizno tako da uzivam na Roland-ovim konkurentskim patch-evima te kategorije.

Isto tako mislim i da je to daleko od simulacije Fender Rhodes-a, cemu je recimo mnogo priblizniji Clavia Nord Stage 2 kome se takodje divim do imbecilnosti!
Old 17-03-2013, 11:51 PM   #38
nikolicdn
Member

Quote:
Originally Posted by sRce View Post
Sta tacno znaci ovo "bolje"? Da li se misli na cistocu zvuka (D/A konveror)? Punocu sound-a, odnosno sampling ili "svirljivost" istih ?

Verovatno nikad nisi radio A/B test JV1080, JD990 sa Fantom-om X, Fantom-om G, V-Synth GT... Ja jesam bas iz tog razloga, da cujemo da li ima napredka ili samo pakuju u novo odelo...

http://rumski.com/forum/showthread.php?t=22873
http://rumski.com/forum/showthread.php?t=25007

Kod svake novije Roland-ova sprave si dobijao cistiji zvuk od predhodnika zbog boljih D/A konvertora... ako na to mislis...

Pozz
Video sam u jednom trenutku raspored patch-eva klavira na Integri koji je identican sa XP-80 pa sam pomislio, zasto bih uopste davao znacajno razlicit novac (JV1080 kosta 150e) za po ko zna koji put iste farbe, kad i sa JV-a rade fenomenalno. A sto se tice testova, da radio sam ih (konkretno XP-80 vs. Fantom), naravno, ne bih se usudio da pricam napamet. Nisam primetio znacajan pomak u Roland-ovom poimanju novog i boljeg (svakako sve je to bilo oblije, i deblje, al' me nije impresioniralo upotrebljivoscu)... Ono bolje (ili novo, razlicito) sto mi fali ili za cim sam tragao nasao sam recimo u Yamahi i Nord-u!

Iskreno sam pobornik uzimanja najboljeg od svega i implementiranjem istog u muziku. Ne mogu da kazem da me Roland apsolutno zadovoljava ovim modul-om i uopste njihovom sadasnjom politikom! Ocekujem vise za soma i po evra...
Old 18-03-2013, 01:28 AM   #39
fix3r
Member

^ Ne bih bas tvrdio da stariji Rolandi nesto dobro zvuce za danasnje vreme.... taj XP80 je 2 decenije star, ima matore (lose) konvertere i radi na celih 32Khz. Jedno vreme sam imao sve tri generacije: JV-1080 (32khz), XV-5050 (44Khz, pre-fantom) i Fantom XR (fantom engine). Koliko je JV sound engine mator se cuje iz aviona. Kontam da je nostalgicno da se coveku vise dopada i da je XV ili Fantom "tanak" itd.

Ali kako god, brojke su jedno a subjektivan utisak zvuka drugo.
Ja mislim da bi Rolandova kombinacija V-Synth XT + Integra 7 bukvalno proterala sve digitalce iz studija. Ne treba ti nista vise pored te dve sprave za bilo koji pravac ili stil. (OK, dodas jedan Slim Phatty i jedan Prophet 08 sa analogne strane za stadijum nirvane).
fix3r is offline   Reply With Quote
Old 18-03-2013, 01:40 AM   #40
nikolicdn
Member

Quote:
Originally Posted by fix3r View Post
^ Ne bih bas tvrdio da stariji Rolandi nesto dobro zvuce za danasnje vreme.... taj XP80 je 2 decenije star, ima matore (lose) konvertere i radi na celih 32Khz. Jedno vreme sam imao sve tri generacije: JV-1080 (32khz), XV-5050 (44Khz, pre-fantom) i Fantom XR (fantom engine). Koliko je JV sound engine mator se cuje iz aviona. Kontam da je nostalgicno da se coveku vise dopada i da je XV ili Fantom "tanak" itd.

Ali kako god, brojke su jedno a subjektivan utisak zvuka drugo.
Ja mislim da bi Rolandova kombinacija V-Synth XT + Integra 7 bukvalno proterala sve digitalce iz studija. Ne treba ti nista vise pored te dve sprave za bilo koji pravac ili stil. (OK, dodas jedan Slim Phatty i jedan Prophet 08 sa analogne strane za stadijum nirvane).
Zvuci originalno sa svim tadasnjim tehnickim (ne)dostignucima! To je zazivelo (i odzivelo) neki svoj zivot u proslom veku! Ne svidja mi se njihova politika recikliranja, i ne delim misljenje da pored Integre i V-a ne treba ti nista... meni treba! Ne pravim DEMO-e za Roland...
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules