Go Back   Rumski Forum > Studijska tehnika i instrumenti > Audio Software

Audio Software VST, DX, AU.... plug-in instrumenti i efekti, modularni sintovi i dizajn modularne sinteze, semplovanje, semplovi i sample libraries diskusije, koje sekvencere, editore, plug-inse koristite. Da li je bolji Sonar ili Cubase? Sound Forge ili WaveLab?..

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 24-11-2012, 04:53 PM   #61
Jan
Pro Member

Jan's Avatar

Default Re: NI Classic compressors (da, jos jedan!)

Quote:
Originally Posted by Everbeatz View Post
Mogu oni da pricaju sta zele, realno je da to ne radi to...mislim, nismo ti i ja jedini primeri toga koji cuju ili ne cuju..

Pricao sam i sa Paul Frindle na FB i bas sam ga pitao za to o cemu ovde raspravljamo....da ti ne kazem sta mi je covek rekao, bas i vezi SSL-a(cije kanale Waves modeluje) u cijem je dizajniranju bio ukljucen - nema tu nikakve magije itd. U principu kad preteras (na realnoj spravi) dobijes obican hard clip koji mozes cuti na gomili hiphop albuma
Pa realno da, da ne produbljujem pricu vise Paul je neverovatan lik, citao sam ga puno sta pise po GS-u
Jan is offline   Reply With Quote
Old 24-11-2012, 04:56 PM   #62
psionic
Superoperater

psionic's Avatar

Samo da se nadovezem na gosn. Awacsa...

Bitno je da kompresor radi posao. Ako hoces da ga bojis, stavis nesto pre ili posle njega i to je to. Ja sam licno uvek bio za ovu varijantu. Nego, ako su rekli da su potpuno emulirali uredjaj, da su se "specijalno" potrudili da prenesu karakter jednog od analognih uredjaja na dobrom glasu i ako su to masno naplatili, zasto onda nismo dobili paket sa sve tim overdrajvom kad ga otpanjis ? Nije da treba, ali pustite onda pricu LA2A software klon... (hah, pa i zove se CLA2A, nije kao original - Reabok )
Old 24-11-2012, 05:09 PM   #63
Everbeatz
Moderator

Everbeatz's Avatar

Quote:
Originally Posted by psionic View Post
zasto onda nismo dobili paket sa sve tim overdrajvom kad ga otpanjis ?
Zato jer aliasing i dalje veliki i, za sad, neresiv problem ITB

Pored toga i dalje vrte jednu te istu pricu kad su u pitanju non-linear procesi i ne bi se cudio da je gomila Waves kompresora u stvari isti algoritam drugacije 'obucen'
Everbeatz is offline   Reply With Quote
Old 24-11-2012, 11:43 PM   #64
MUzzY
Pro Member

MUzzY's Avatar

Quote:
Originally Posted by Jan View Post
Definitivno ne rade, ali jel je to tvoj licni utisak ili si negde video zvanican info za to ? Posto nasuprot tome, ja sam video njihove zvanicne infoe i prezentacije na njihovom yt kanalu na kojima oni tvrde da jesu emulirali output saturaciju i da guranjem njihovih plaginova u crveno dobijate "magiju" koja se desava na pravim spravama
Gde si video da kazu da kad se upali crveni LED krece "magija"?
Pa prvi put kad se upalio cuo sam krcanje i nikad mi vise nije palo na pamet da to dozvolim da se desi i sasvim lepo radi.
Takodje se zaista jasno cuje da svaki ot CLA plugova ima neku svoju boju (bez "analog" shum opcije, naravno).
Poenta je samo da li ti se to dopada i da li ti sluzi. Sve ostale price su besmislene.

Mnogi, recimo, NLS okarakterisu kao glupost a onda kad ih pitam kako ga koristis kazu pa stavim nls kanal i eto, nema razlike...
MUzzY is offline   Reply With Quote
Old 25-11-2012, 12:52 AM   #65
Jan
Pro Member

Jan's Avatar

Quote:
Originally Posted by MUzzY View Post
Pa prvi put kad se upalio cuo sam krcanje i nikad mi vise nije palo na pamet da to dozvolim da se desi i sasvim lepo radi.
Takodje se zaista jasno cuje da svaki ot CLA plugova ima neku svoju boju (bez "analog" shum opcije, naravno).
Poenta je samo da li ti se to dopada i da li ti sluzi. Sve ostale price su besmislene.

Mnogi, recimo, NLS okarakterisu kao glupost a onda kad ih pitam kako ga koristis kazu pa stavim nls kanal i eto, nema razlike...
Govorili su to za crveno kad se pojavila njihova SSL emulacija. Pokazacu ti, samo da iskopam youtube link, pa su odustali od tog marketinga kad su ih ljudi provalili

EDIT: Izvolte

http://www.youtube.com/watch?feature...X2C5lB4#t=117s

odvesce te konkretno kad njihov prezenter prica o tome, mada odgledaj ceo klip, koliko tu gomilu gluposti ima... Jedino sto je istina je da ako iskljucis analog ostaje sve isto samo nestaje shum... A evo sta kazu oni za analogue dugme u svojim manual-ima:

"Analog Switch ........ The harmonic distortion and
noise of the original device help shape V-Comp’s color and personality. If
you want to defeat these characteristics, turn the switch to the OFF position...."

Zapravo svuda gde imaju analogue tvrde da to imitira i harmonic distortion i noise, sto je samo parcijalno istina

A sto se ovoga tice

Quote:
Originally Posted by Everbeatz View Post
ne bi se cudio da je gomila Waves kompresora u stvari isti algoritam drugacije 'obucen'
Ja verujem da jeste, malo modifikovan algoritam sa neznatno drugacijim spectrum response-om od plugin-a do plugin-a.

Last edited by Jan; 25-11-2012 at 01:34 AM.
Old 25-11-2012, 01:26 AM   #66
psionic
Superoperater

psionic's Avatar

Quote:
Originally Posted by MUzzY View Post
Pa prvi put kad se upalio cuo sam krcanje i nikad mi vise nije palo na pamet da to dozvolim da se desi i sasvim lepo radi
Cudno... Meni ne daje takve simptome kad se upali crvena lampica. Mozda se vratis malo unazad i pogledas moje predhodne postove ? Ili promenis zvucnu, mozda je ona pocela da krcka, ko zna...

Trebali bi ljudi malo da se informisu kako to sve radi na 32bita, interni gain staging, racun sa pokretnim zarezom, export u 16bita... Sve lepo ima na netu da se nadje, ko voli da cita...
Old 25-11-2012, 01:35 AM   #67
Jan
Pro Member

Jan's Avatar

Quote:
Cudno... Meni ne daje takve simptome kad se upali crvena lampica. Mozda se vratis malo unazad i pogledas moje predhodne postove ? Ili promenis zvucnu, mozda je ona pocela da krcka, ko zna...
Predpostavljam da nije atenuirao nakon toga pa stoga i jeste cuo digitalni klip
Old 25-11-2012, 01:40 AM   #68
psionic
Superoperater

psionic's Avatar

Quote:
Predpostavljam da nije atenuirao nakon toga pa stoga i jeste cuo digitalni klip
Pa cak i onda ne cujes klip cim se upali lampica. Moras da ga pojacas bas dosta... Sem ako ne radi u nekom cudnom DAWu sa 16bit arhitekturom... Ili PT - koji ne radi sa pokretnim zarezom...

EDIT:

Dosta ljudi ovde zapravo NE ZNA kako to DAW radi i rukovodi se nacinom rada u analognom svetu - sto je pogresno. Jednom kada budem imao vremena, pronaci cu sve linkove, postavicu primere, traziti da potpise neki profa sa SAEa i staviti na sticky, pa ce me valjda neko udostojiti da procita i ne pise gluposti vise...
Old 25-11-2012, 01:50 AM   #69
Jan
Pro Member

Jan's Avatar

Quote:

Dosta ljudi ovde zapravo NE ZNA kako to DAW radi i rukovodi se nacinom rada u analognom svetu - sto je pogresno. Jednom kada budem imao vremena, pronaci cu sve linkove, postavicu primere, traziti da potpise neki profa sa SAEa i staviti na sticky, pa ce me valjda neko udostojiti da procita i ne pise gluposti vise...
Pa napisi sta god mislis, mene zanima da procitam... Ja nisam nesto potkovan o tome kako softver funkcionise, ali ono sto znam je da ne zelim da mi nista na master fader-u ode preko 0 dbFS i to mi je dovoljno da mi nista ne krci i zvrci
Old 25-11-2012, 02:56 AM   #70
psionic
Superoperater

psionic's Avatar

Quote:
Pa napisi sta god mislis, mene zanima da procitam... Ja nisam nesto potkovan o tome kako softver funkcionise, ali ono sto znam je da ne zelim da mi nista na master fader-u ode preko 0 dbFS i to mi je dovoljno da mi nista ne krci i zvrci
Mislio sam konkretno na to unutrasnje klipovanje. Master je najbolje da ne predje 0db jer to je rezultat konacnog obracuna svih kanala i vise nije u 32 floating point formatu, vec je uglavnom to konacna 16bitna slika. Mada i tu mozes da eksportujes na 32bita ili 24bita, pa onda opet, u tom slucaju pik na vumetru nije bespovratno odsecanje pikova... Sve se to da probati i proveriti...

Na analognom mikseru npr, ako napumpas kanal sa dovoljno jakim signalom, on ce da klipuje, jel tako ? E sad, mozes ti da smanjujes ili pojacavas master, neces se resiti klipa, jer je unutar samog kanala prekoracen limit. Sijace famozna crvena lampica i to je to.

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules