|
Audio Software VST, DX, AU.... plug-in instrumenti i efekti, modularni sintovi i dizajn modularne sinteze, semplovanje, semplovi i sample libraries diskusije, koje sekvencere, editore, plug-inse koristite. Da li je bolji Sonar ili Cubase? Sound Forge ili WaveLab?.. |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
|
![]() |
#1 | ||
VIP Member
|
![]() Quote:
Null testovi su možda OK kao nekakav forenzički dokazni materijal, ali nemaju mnogo smisla u realnom procenjivanju upotrebljivosti nekog plugina, pogotovo ako se radi o tim "emulacijama analogije". U analogno doba nisi mogao ni da sanjaš da dobiješ "pravu nulu" između dva kanala na istom miks pultu, pošto je svaki kanal radio malo drugačije, svaki kontakt se ponašao malo drugačije itd. A sumnjam i da bi se LA-2A iz Pinka i LA-2A iz CLA studija "anulirali" međusobno. Quote:
Zašto bi uopšte trebalo da me boli uvo što je neko emulirao neku konkretnu spravu koja je nekad bila "zakon za glas, doboš, kick, bas"? Najmanje je važno da li se emulacija ponaša isto kao original, ni svi originali se ne ponašaju isto. Ako je do saturacije, ko može da spreči nekoga da saturiše glas kroz Marshall JCM 800 ili Fender Bassman umesto kroz nešto što se zove "saturator" ili "limiter sa odličnom saturacijom"? Uostalom, odavno je poznato da bejzbol palicom možeš da udariš lopticu, a možeš i nekom da razbiješ glavu. Baš kao što u Leslie amp možeš da pošalješ Hammond B3, gitaru ili Lennonov glas... Da naglasim - ne obraćam se nikome konkretno, samo podsećam na to da svi imamo gomilu haljina u ormanu, ali ponekad ne umemo da ih prepoznamo. Pozdrav, Vasa
TEHNIKA NARODU! Last edited by awacs; 24-11-2012 at 03:11 PM. |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
Bas zbog toga sto kazes da nije bitno da li je emulirano to ili ne, i da mozes da uzmes signal i provuces posle toga kroz saturator ili marshala kao sto kazes, ja kazem da bih pre platio 200$ za Fabfilter Pro-C koji me ne laze da radi nesto sto ne radi, nego li za 200$ Waves CLA-2A koji me laze da emulira output saturaciju srazmerno dodatom gain-u itd... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
VIP Member
|
![]() Quote:
Pozdrav, Vasa
![]() |
![]() |
#4 |
Pro Member
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
NI Vintage Compressors | milos | Audio Software | 6 | 10-06-2011 11:43 PM |
Waves CLA Classic Compressors? | Elf | Audio Software | 4 | 04-01-2010 06:06 PM |
Raindirk Pre's & compressors | DaBear | Ostali muzički instrumenti i studijska oprema | 5 | 26-06-2009 01:42 AM |
Comparing Compressors on Drums | Mika Technika | Audio Software | 4 | 28-11-2008 03:00 PM |
:: URS Classic Console Compressors v1.0 (VST) :: | lesha | Audio Software | 10 | 24-01-2006 01:47 AM |