Quote:
Originally Posted by psionic
Probao sam istu kombinaciju sa VC2A by Native Instruments...
Malo me je iznenadilo to sto je zvuk u gornjem primeru ostao skoro isti kao DRY kanal. Kao da nisu uopste ubacili emulaciju te saturacije kada se preoptereti ulaz
NI VC2A, totalno druga prica. Isti primer - evo sta sam dobio :
|
To sam ti hteo reci sto se tice Waves-a ! Oni uopste nisu modelovali tu output saturaciju kao sto tvrde da jesu a i ljudi i na GS-u su ih provalili, da ono cuveno dugme analog na njihovim SSL-ovim emulacijama samo dodaje shum, a pricali su da dodaje harmonike, saturaciju blabla... Takodje su pricali da ako se optereti output da ce on da saturira, saturira my ass, saturira ali kao digitalni klip ako ga ne utisate...
Takodje secam se da je awacs okacio pre 5-6 godina neki test sa sa Waves SSL channel stripom u crveno na outputu i channel stripom koji ne ide u crveno, pa kad su se kompenzovali kanali rezultat se nulirao, tako da Waves-ova prica oko emuliranja te output saturacije je cista glupost. Moram da se ogradim, nakon sto sam to probao sa SSL paketom, nisam probao sa drugim paketima, ali da se proveriti... Ocigledno je da je NI emulirao nesto :S, po meni bi oni trebali tu saturaciju ili kolorizaciju da uvedu vec od -18dbfs digitalno pa da se sto se blize gura digitalnoj nuli bude sve glasnija, naravno ja bi to stavio kao opciju, neko mozda voli da panji kanale preko 0dbfs a da stisava na master fader-u