|
Kupujem/trazim Kupovina audio interfejsa, instrumenata, pretpojacala, miksera, ili bilo cega sto spada u audio tehniku. |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
|
![]() |
#1 |
Moderator
|
![]()
Ne leži problem u naciji, svi smo zatečeni (veštački izazvanom) krizom, a ljudi se ovde možda sporije prilagođavaju, što je odlika inertnih i sporih tržišta bilo gde. Otpusti 40% engleza, još njih 20% nek radi bez plate, ostalima smanji platu (inflatornim naletom) i za po' godine će biti isti takvi!
Ali, evo, čika Da Bear je dao dobar primer, čovek istražio, sve lepo oglasio i ovde i u UK, postigao optimum i prodao... Bravo! ![]() Dakle kad se nešto prodaje, istražite cene i novih i polovnih uređaja sličnih karakteristika! Ne vidim smisao početi sa npr 1200€ i onda mesec dana kasnije moliti ljude za 800... Takav komad robe neće postići ni 500-600... Umesto da je odmah stavljen na 850 i prodat za par posto niže... ![]() Ne daj Bože neke nevolje, pa nekog muka natera da mora da proda pošto-po-to, ali mislim da je retko baš to slučaj, a vidim da se stalno frlja... P.S. prebaciću thread u "kupujem", da ipak "ne kvarimo prodaju", potražnja je manje frekventna...
![]() |
#2 |
Pro Member
|
![]()
Sve si u pravu, ali je trziste katastrofa....
Ja sam npr. oglasio jedan software, koji koste 400e za 200e....znaci upola cene (a ne treba reci da je kao nov ![]()
![]() |
#3 |
Moderator
|
![]()
Softver je problem kako god!
Ograničenje vremenom (jer za mesec-dva izlazi novi), nema navike da se softver "plaća"... Mada sam i napolju znao za to da isto kupe jedan-dva op.sis i sve ostalo drže krekove... Jedan prijatelj na nekom švapskom institutu, laboratoriji, šta li je, kaže da imaju dva kompa na recepciji sa orig. XP i sve ostalo "ljuti krekovi"... ![]() Pitanje je koliko upotrebno vredi, a ne koliko je bio nov... Tržište?! Koje tržište?! ![]() Ali sa druge strane, nikad više shopova, tako da "nije posao mrtav", ne bi oni gubili na radnjama duže od mesec-dva... A ne vidim da se masovno zatvaraju...još uvek... Logika trgovine je da "u kriznim vremenima" ljudi radije sebe "počaste" nekom igračkom, ako već nema za veći stan, auto ili bar more... ![]() Tako da ipak ima "prostora", pa opet kažem, treba dobro promisliti prvo: -Da li se uopšte isplati nešto prodavati, -Kolika je upotrebna vrednost -Pa tek onda koliko košta "nov" alat slične namene -Kome i gde se obratiti oglasom i na koji način... -Koliko su spremni da izdvoje za to... i na kraju - Koju cenu staviti? A na ovim pitanjima "padnu" i trgovci koji se decenijama bave time, a ne ko drugi, pa onda postoji i elemenat "sreće"...eto... Ali to nije razlog da se ne promisli dobro i izanalizira stanje. Ja samo napominjem da mi deluje da se u velikom broju slučajeva totalno ne razmišlja i nepotrebno gubi i još gore - i ostalima čini šteta! Ovo je, svestan sam, "kap u moru", ali nije "na izmet" pomenuti, možda nekome pomognem, pa forum je, za to i služi... ![]() poz'
![]() |
#4 |
Moderator
|
![]()
I evo sad gledam jedan oglas, skoro u pola cene, od aprila se vucara, niti slike, niti "čvrstog ubeđenja" da je stvarno totalno novo ,a par reči je dovoljno... ...samo spuštanje cene...
![]() Ne kažem, ne znam "koja je muka", ali dajte "okitite to" malo, nikad dosta informacija...! Pogledajte bilo koje novije pakovanje, 70% neke cool fotke pokrivaju relativno nevažne informacije, ali ljudi vole da "potvrde" ono što uglavnom već znaju! Kao u WC, sediš i čitaš "Ariel", iako te ne zanimaju anjonske kiseline...! ![]()
![]() |
#5 |
Pro Member
|
![]()
ja molim da pojedinci procitaju dobro od pocetka do kraja ovaj post.necu nikog da imenujem ali stvarno bedak..
|
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Skrivena kamera, ali dobra... | idekius | Pricaonica | 9 | 12-02-2009 10:48 PM |
Dobra pozicija za monitore | AcaHari | Tutorijali | 4 | 19-12-2007 02:20 PM |
Je li ovo dobra ideja? | Tomislav | Computer Hardware | 2 | 12-04-2007 08:42 PM |
Dobra Analogija | balthazaar | Razno | 38 | 19-10-2006 12:54 PM |