Go Back   Rumski Forum > Aktivnosti > Razno

Razno pricajte o svemu ostalom vezano za muziku i PC produkciju, predstavite sebe, svoj band, also speak in english about pro audio production...

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 23-07-2012, 11:06 PM   #31
Ngino
Senior Member

Ngino's Avatar

Default Re: Kvazi muzicari/pevaci ...

Steta ako se POPularna muzika dozivljava tako sturo!
Cijeneci misljenja nekih dokazanih faca i citajuci nekoliko intervjua sa istim, preformulisacu sta kazu. Misljenja su kako je granica pop muzike dosta labava i da kada se muzika pocne izrazavati tirazima (jos uvijek mjerilo iako se svijet mijenja) i punim stadionima, postaje se pop izvodjac, de facto, svidjalo vam se ili ne!
POPularni izvodjac, iako su mu pjesme u disko,rock,funk,hip hop ili bilo kojem drugom aranzmanu,ZANRU i atmosferi, ali to je valjda jasno!

Quote:
Originally Posted by DaBear View Post
Opet poredjenja ..Tina Turner I Bijonsa... I jedna I druga ce se dugo pamtiti,, ne sumnjam!
Pa poredjenje jer pricamo o pop izvodjacima i zasto da se ne poredi? Nisam uporedio Ronaldinja i Beyonce? I pricam o pjevacima/prozivodima, u komercijalnoj muzici, nebitno koliko saradnika imali, ali oni su na kraju ti koji aktivno ucestvuju u stvaranju i pravcu svoje karijere,ili bi barem trebali!

U istoriji muzike se pamte plodonosni periodi,najistaknutiji predstavnici i njihova djela itd.
Uci se o velikim majstorima i zna se vrlo dobro kojim ih redoslijedom i znacajem posmatrati a po cemu je onda pop muzika izuzetak?

U ovom slucaju, postoje mnogobrojni kvalitetni izvodjaci koji strijeme statusu velikih zvijezda, imas pop ikone koji su taj status vec zasluzili!
Ne zato sto ja to mislim vec zato sto su prodali veci broj albuma i dokazali se!

Eh, pamtice se...pamtice se i Karleusa pa koja je to onda kategorija?
"Pop ikona" u sjecanju? Pricamo o realnim brojevima!

Quote:
Originally Posted by wladymeer View Post
Naravno da ne zvuči produhovljenije, jer se i ne radi o pesmi koja je prvi singl sa tog albuma - ali makar vidiš da nije "grupa" ljudi pisala stih od 5 reči. I što je najtužnije, trebao je neko da ti napiše tekst ne bi li proverio o čemu se radi. I sutra treba neko argumentovano da ulazi u raspravu?
Aaa, znaci samo prvi singlovi trebaju biti ok jer su prvi a ostali mogu biti smece? Ma daaaj!
A, ne znam jesi li vidio da za ovu stvar postoji video? Bice da je i ovo singl!
Provjeri dvaput ubuduce prije nego odbrusis!

I dalje ne mislim da je Beyonce nesto sto bih trebao bezuslovno poznavati i pamtiti njene pjesme. Mnogo je kvalitetnijih autora pored MTV-ja i Pinka!
Izvini, ali eto, obecavam da cu se potruditi da malo vise vremena odvojim za Beyonce pa da mozemo onda nekad polemisati o muzici?!

Pretpostavljam da joj je i ovo HIT singl?
http://www.youtube.com/watch?v=4m1EFMoRFvY

Quote:
Originally Posted by wladymeer View Post
Ništa gore od sujetnih matoraca ili wannabe matoraca ili klinaca koji se ulizuju matorcima i kukaju kako je nekada bilo bolje i kako se "nekad pravila muzika a danas..." - ko da 80tih nije bilo svakojakog djubreta na sve strane.
Zar je Beyonce stvarno najbolje sto se moze cuti danas?
Ako slucajno nisi bio u prilici da cujes,vjeruj mi, muzika u zadnjih 10ak,15 godina nije pretjerano progresivna ni originalna!

I na kraju, Mikelandjelo i nj. tim je oslikao Sikstinsku kapelu prije 500 godina i jos uvijek je standard koji ljudi izgibose da vide i dostignu, zato pustire tu pricu vremena se mijenjaju!
Mijenjaju se vremena, ali ne zato da bi se prodavalo svakojako njesra kako bi neki htjeli, pod etiketom modernizma!

Last edited by Ngino; 23-07-2012 at 11:08 PM.
Ngino is offline   Reply With Quote
Old 24-07-2012, 01:58 AM   #32
Mogli
Stara Rumski Elita 2003.

Mogli's Avatar

Sva ova prica je uzaludno trosenje vremena. Ja se licno zgrazavam nad Azrom, a ljudi masovno pate za tim rastimovanim gitarama i polupijanim pevanjem. Odrastao sam uz Toto, Bend Company, Queen, i nisam mogao da razumem kako neko moze da pati za takvim uzasom. Onda kad su prosle godine, shvatio sam da su ukusi razliciti, da postojii daljinski sa vise kanala i da svako sebi bira muziku po svom ukusu. U zelji da dodje do sve vece originalnosti i veceg nivao, popularna muzika je dosla do svoje negacije, prvo sa new wave talasom, pa sa pankom i na taj nacin oterali masovno publiku u ethno vode.
Mogli is offline   Reply With Quote
Old 24-07-2012, 01:59 AM   #33
Granata
Member

Quote:
Originally Posted by Ngino View Post
I na kraju, Mikelandjelo i nj. tim je oslikao Sikstinsku kapelu prije 500 godina i jos uvijek je standard koji ljudi izgibose da vide i dostignu, zato pustire tu pricu vremena se mijenjaju!
Mijenjaju se vremena, ali ne zato da bi se prodavalo svakojako njesra kako bi neki htjeli, pod etiketom modernizma!
Mikelandjelo nije odavno standard, njegova vrednost je sada vishe istorijska nego umetnichka, umetnost se menja sa vremenom, a vremena se ne menjaju s razlogom vec se razlozi menjaju sa vremenom.
Tina Turner ce pasti u zaborav kad izumru oni koji je se secaju a danashnje generacije ce pamtiti Beyonce, Tinu ce spominjati u knjigama, a Beyonce ce biti zabelezena na internetu koji ce postati glavni referentni medij umesto knjiga...
Teshko je skapirati da se tvoje gledishte i kriterijumi vishe ne poklapaju sa onima koji su danas aktuelni, jbg.
Granata is offline   Reply With Quote
Old 24-07-2012, 11:12 AM   #34
wladymeer
Senior Member

wladymeer's Avatar

Quote:
U istoriji muzike se pamte plodonosni periodi,najistaknutiji predstavnici i njihova djela itd.
Onda mi je drago što živim u vreme kada velikani iz 80tih još mogu da zablistaju na nekoj povratničkoj turneji a u isto vreme "rastem zajedno" sa izvodjačima poput Adele, Alicie Keys, Cee Lo Greena, Lady Gage (da, baš nje), Muse i mnogih drugih.

I zašto muzika treba da bude stalno "progresivna"? Jel ti to više ne jedeš hleb pošto godinama tu nema ničeg ništa progresivno?

Probaj da se setiš ovoga: F-G-Am koristi i Iron Maiden i David Guetta i Jamiroquai (doduše u sedmicama ) i Adele pa i Karleuša.

Ništa grdje od usiljene "progresije".

Last edited by wladymeer; 24-07-2012 at 12:28 PM.
wladymeer is offline   Reply With Quote
Old 24-07-2012, 07:59 PM   #35
Ngino
Senior Member

Ngino's Avatar

Da se ne trosimo previse...
@Granata:
Vjeruj mi,Mikelandj. je umjetnicki standard kojem se strijemi u ranom pa i kasnijem akademizmu prije svega, pa onda i istorijska atrakcija!
Tina Turner je davno svoj tiraz upisala kao jedan od najvecih ikada a Beyonce je cini mi se jos daleko!
Pretpostavljam da bi i Majkl Dzekson trebalo da bude zaboravljen? Sumnjam!
Lako se zaboravljaju korijeni(muzicki naravno) i danas klince ne mozes ni po vodu poslati a da te ne opsuju i nikada prije kao danas materijalizam nije toliko bio bitan!
Eto to se promijenilo!

@wladymeer:
Bas volis da zakljucujes slobodnim stilom.
Pa, ne mora bolan nuzno ni da bude progresivna ali bar ne smije da bude ni gora od postojece!
Jedan dobronamjeran savjet! Pokusaj odvojiti vremena i poslusaj malo stariju popularnu muziku (rock,soul,funk,disco,rnb pa i jazz), npr.od 60ih pa na ovamo.
Iznenadices se koliko je ustvari ovovremena i svjeza cak i 30,40 god. poslije i koliko je ustvari bila temelj i inspiracija svega ovoga sto cujemo danas, u velikoj mjeri!
Valjda iz 80ih ne pamtis samo Eurpoe i Alice Coopera?

Jamiroquai je totalno po mojoj mjeri kao "noviji" bend, ako uzmes u obzir da su i oni skoro pa bend 80ih, s obzirom da rade vec 20 i kusur godina!
Funk je izuzetak,besmrtan je!
Mnogo je i danas fantasticnih izvodjaca i bendova koji su mi omiljeni ali ti ni jedan nisi nabrojao jer vidim da si obozavalac savremene MTV programske seme!

Kad pjevaci/izvodjaci svoju karijeru pjevaca grade i na paparacku fotografijama,na amaterskim ulogama u losim filmovima,na parfemima, onda je publika koja sve to pusi stvarno kriticna!
I sve to jer nekoliko izdavackih kuca kazu da je to najmodernije sto treba da se cuje?! I to ti nije usiljeno?

Kad zanemarimo licnu sklonost ka muzici kroz omiljene nam zanrove i bendove, ako posmatramo muziku samo kao umjetnicku formu koja sigurno treba da se stvara da traje duze od dvije sezone,sigurno da je jasno o cemu pricam!
Ne tako davno se tezilo kvalitetu koji traje. Izgleda da su Kinezi i muziku poceti stancati samo meni niko nije rekao!
Toliko ja,inemojte sta zamjeriti.

Last edited by Ngino; 24-07-2012 at 08:02 PM.
Old 24-07-2012, 08:55 PM   #36
Granata
Member

Quote:
Originally Posted by Ngino View Post

Kad zanemarimo licnu sklonost ka muzici kroz omiljene nam zanrove i bendove, ako posmatramo muziku samo kao umjetnicku formu koja sigurno treba da se stvara da traje duze od dvije sezone,sigurno da je jasno o cemu pricam!
Ne tako davno se tezilo kvalitetu koji traje. Izgleda da su Kinezi i muziku poceti stancati samo meni niko nije rekao!
pa ako je tako, ti si u pravu, al to nije tako, umetnost ne mora da traje da bi bila umetnost, a i ne traje, traju fizichki tragovi i uticaji te umetnosti.
Kriterijumi se menjaju, okolnosti se menjaju, ljudi se menjaju...
I ja smatram da je vecina danashnje muzike smece, al po mojim kriterijumima, objektivna stvarnost je neshto drugo.
Granata is offline   Reply With Quote
Old 25-07-2012, 12:14 AM   #37
wladymeer
Senior Member

wladymeer's Avatar

Quote:
Mnogo je i danas fantasticnih izvodjaca i bendova koji su mi omiljeni ali ti ni jedan nisi nabrojao jer vidim da si obozavalac savremene MTV programske seme!
Ne pričamo o mojim muzičkim ukusima (koji si usput totalno promašio), već o mainstream izvodjačima. Danas postoje pesme koje će postati vanvremenski klasici. A biće i onih koji se zaborave kroz godinu-dve. Baš kao i u svakoj muzičkoj deceniji. Samo što živiš danas pa si više izložen prosečnoj muzici nego dok gledaš "presek" 60/70/80tih. A uz sve to - i manje se sviralo.

A karijeru svako gradi onako kako društvo od njega to očekuje. Ako misliš da Tina Turner ili Tom Jones ne bi tweetovali živiš u velikoj zabludi ili imaš veliku potrebu da veličaš već velike ljude. Nije Tina bila ništa manje show biznis nego moderne "zvezde".

Last edited by wladymeer; 25-07-2012 at 12:20 AM.
wladymeer is offline   Reply With Quote
Old 25-07-2012, 12:38 AM   #38
Ngino
Senior Member

Ngino's Avatar

Ajde slozicu se samo malim dijelom jer cemo oboriti server ako nastavimo!
Prica je suplja koliko je i beskrajna a neko ce na kraju morati i biti u pravu!

Na 08:02 slijedi super recenica kao zakljucak, zvijezde hip hopa ali odlicno za ovu pricu, i potpuno isti princip je svuda! Prodati se pod bilo koju cijenu ili ne?

Last edited by Ngino; 25-07-2012 at 12:49 AM.
Old 26-07-2012, 05:48 PM   #39
fix3r
Member

It's official...

"Pop muzika suvise glasna, sve zvuci istovetno". Rojters i naucnici, nije trol

http://www.reuters.com/article/2012/...86P0R820120726

Quote:
"We found evidence of a progressive homogenization of the musical discourse," Serra told Reuters. "In particular, we obtained numerical indicators that the diversity of transitions between note combinations - roughly speaking chords plus melodies - has consistently diminished in the last 50 years."

They also found the so-called timbre palette has become poorer. The same note played at the same volume on, say, a piano and a guitar is said to have a different timbre, so the researchers found modern pop has a more limited variety of sounds.
fix3r is offline   Reply With Quote
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules