|
Computer Hardware Razmenite iskustva o muzickim karticama i bilo kom drugom hardveru koji koristite uz PC, konfigurisanje i optimizacija kompjutera za DAW |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
|
![]() |
#1 | |
Moderator
|
![]() Quote:
Iskreno, ne znam ni da li će taj problem (krckanje itd) biti rešen kupovinom karte, jer po svoj prilici je to zbog 2 stvari: Prva je laptop, brzina procesora,kolicina RAMa itd... To - jbg... Nema nekih pametnih rešenja... Kupiš bolji... Druga i najverovatnija instanca je to da treba da povećaš latenciju do max vrednosti, ako nemaš potrebu za sinhronim snimanjem. To se radi (obično) u samoj aplikaciji koju koristiš, ja sad za fruity ne znam, ali options-nešto pa nadji "audio driver latency" ili nešto na tu temu pa povećaj (stavi na NAJVEĆU vrednost). Proveri SADA krckanje i zapinjanje!
![]() |
![]() |
#2 |
Junior Member
|
![]()
Kad latency ode na gore,onda se pojavi kasnjenje sa ulaza, bilo da je klavijatura,bilo da je tastatura i to kasnjenje od skoro 2 sekunde... ja mogu to da resim upisivanjem nota po editoru, ali neke stvari mi je jednostavno lakse da odsviram, pa eventualno napravim po koju korekciju u editoru... u tome je trik... inace kad je latency na max tada je sam zvuka iz fruity loops-a ok i kristalno jasan ( skoro uvek)... ono sto me dalje brine je to sto lap top nije krsina...( 4GB rama, Dual Core E5200 2x 2.5 Ghz, ostalo nije ni bitno...)
|
![]() |
![]() |
![]() |
Tags |
zvucna kartica pocetnik |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
spajanje monitora (početnik) | matija | Computer Hardware | 4 | 08-04-2009 01:12 PM |
ReWire sa USB zvučnom karticom | dragan7 | Computer Hardware | 1 | 05-12-2008 10:30 AM |
u potrazi za kompresorom... | Joyba | DSP forum | 21 | 20-09-2007 05:01 PM |