|
Computer Hardware Razmenite iskustva o muzickim karticama i bilo kom drugom hardveru koji koristite uz PC, konfigurisanje i optimizacija kompjutera za DAW |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#1 |
Junior Member
|
![]()
U svojoj potrazi za interfejsom do 200e, izbor sam suzio na:
Line 6 POD Studio UX2 ![]() M audio Fast Track Pro ![]() Prepun opcija, ?to je naravno plus, iako mi u su?tini jedino treba Mic in sa fantomom i instrumentalni in. Nisam ga probao, a na netu pričaju da ima slab gain i da za neke mikrofone gain mora? da otpanji? skoro do kraja. Focusrite Saffire 6 USB ![]() Trenutno mi se kao favorit čini Focusrite. Midi mi zapravo ne treba, ali je okej dodatak. Koji vam se čini kao najbolji i da li mislite da za 200e mogu jo? ne?to da pogledam? |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Member
|
![]()
Moje misljenje Broj 3 od svih ponudjenih, mada u sustini sve je to isto nema tu razlike sta god da uzmes neces pogresiti .
![]()
![]() |
![]() |
#3 |
Moderator
|
![]()
Focusrite ima IMHO najbolji preamp...
M-audio ima vrlo korektan preamp,odlicnu podrsku,stabilne i redovno updateovane drivere...a i najlakse se posle prodaje... UX je sjajan za gitarose! Sta ti najvise igra ulogu? Prvo sto pomislis - uradi tako i u pravu si. ![]() Poz'
![]() |
#4 |
Member
|
![]()
Pogledaj i novi Focusrite Scarlett, ovako ne?to ja planiram da uzmem, konkretno 2i2, mada je bus powered a ?uo sam da to mo?e da ima neke mane. No o tome bi najbolje Diviner znao ne?to da ka?e. Ima mic, line i instrument ulaze, usb 2.0, ali nema midi. Ve?e Scarlett kartice imaju midi i dodatno napajanje.
Mo?da i Presonus AudioBox 22VSL ako ti ne treba line in. 2.0 usb bus powered, ima midi. Dobija se Studio One Artist ![]() Ako se odlu?i? za Saffire 6 USB, proveri po forumima kakvo je stanje sa drajverima. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Junior Member
|
![]() Quote:
Njega sam video na Focusrite-ovom sajtu... Još nisam krenuo da se šetam po radnjama, ali na sajtu Artista ga nisam video. Deluje mi zanimljivo, jako. Da li se zna cena? Uzgred, u Studio One-u i radim ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Senior Member
|
![]()
+1 za focusrite... samo proveri podrsku drajvera na sajtu za tvoj sistem...
a nesto jos van tvog pitanja - moj savet ti je da skupis jos nesto preko i da uzmes maudio profire610 , vidjao sam polovne za odprilike 250 e, mozda najbolji bestbuy u toj nekoj budzet interfejs varijanti, stabilni drajveri, super preampi, midi, dsp, mixer, latencija... ali to sve ako si u mogucnosti ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Member
|
![]()
Najbolje nazovi Artist. Verovatno ga nemaju, ali mo?da mo?e da se poru?i. Kontam da bi cena mogla biti nekih 170 ?. Pro?e?ljaj jo? net da li ima novih user reviewova ako su mo?da prona?li neke nedostatke u me?uvremenu, za svaki slu?aj.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
Member
|
![]() Quote:
Nisam siguran za koje namene je prilozena oprema ali pred postavljam da je za Kucni Studio. Ako zelis dobro ime i neki bolji pre-amp mozda opcija 3. ali kao sto je neko rekao ovde sve ti to dodje isto. Ako radis u kompjuteru sve onda nije bitno, ako ces da snimas nesto van kompjutera za komercionalne uslove onda tu pocinje neka druga prica (RME, Apogee, Lynx itd. i konvertori poput Ensemble, Rosetta starija itd itd). A onda opet sta ti vredi kupovanja dobrog pre-amp-a ako nemas dobre monitore ili slusalice ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Junior Member
|
![]()
Da, za kućni studio. Snimaće se Vokali, eventualno ozvučiti neko pojačalo a vrlo često snimati direkt... Od opreme, izuzev Trace Elliot-a GP12 (bas preamp), nemam ništa što ne bi kvarilo lanac
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Junior Member
|
![]()
(duplirala mi se poruka iz nekog razloga, nije namerno...)
|
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Najava novih presonus VSL interfejsa | alen | Ostali muzički instrumenti i studijska oprema | 5 | 26-07-2011 05:18 PM |
Pomoć oko izbora programa | Hadgy | Audio Produkcija - Osnove | 27 | 06-07-2011 06:06 PM |
Pomoc oko izbora klavijature. | lisac | Sintesajzeri, Klavijature i Elektronika | 0 | 28-09-2010 10:45 PM |
Dilema u vezi audio interfejsa :S | Jan | Computer Hardware | 19 | 19-09-2010 04:28 PM |
Pomoc oko izbora klavijature. | Milanche_show | Sintesajzeri, Klavijature i Elektronika | 12 | 02-03-2008 07:52 PM |