Go Back   Rumski Forum > Studijska tehnika i instrumenti > Computer Hardware

Computer Hardware Razmenite iskustva o muzickim karticama i bilo kom drugom hardveru koji koristite uz PC, konfigurisanje i optimizacija kompjutera za DAW

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 02-11-2011, 02:27 PM   #1
malisha
Junior Member

Default Trilema oko izbora interfejsa ;)

U svojoj potrazi za interfejsom do 200e, izbor sam suzio na:

Line 6 POD Studio UX2

M audio Fast Track Pro

Prepun opcija, ?to je naravno plus, iako mi u su?tini jedino treba Mic in sa fantomom i instrumentalni in. Nisam ga probao, a na netu pričaju da ima slab gain i da za neke mikrofone gain mora? da otpanji? skoro do kraja.

Focusrite Saffire 6 USB

Trenutno mi se kao favorit čini Focusrite. Midi mi zapravo ne treba, ali je okej dodatak. Koji vam se čini kao najbolji i da li mislite da za 200e mogu jo? ne?to da pogledam?
malisha is offline   Reply With Quote
Old 02-11-2011, 02:38 PM   #2
Francuz
Member

Default Re: Trilema oko izbora interfejsa ;)

Moje misljenje Broj 3 od svih ponudjenih, mada u sustini sve je to isto nema tu razlike sta god da uzmes neces pogresiti .
Old 02-11-2011, 02:49 PM   #3
Bockie
Moderator

Bockie's Avatar

Focusrite ima IMHO najbolji preamp...

M-audio ima vrlo korektan preamp,odlicnu podrsku,stabilne i redovno updateovane drivere...a i najlakse se posle prodaje...

UX je sjajan za gitarose!

Sta ti najvise igra ulogu? Prvo sto pomislis - uradi tako i u pravu si.

Poz'

Bockie is offline   Reply With Quote
Old 02-11-2011, 04:28 PM   #4
tukoje
Member

Pogledaj i novi Focusrite Scarlett, ovako ne?to ja planiram da uzmem, konkretno 2i2, mada je bus powered a ?uo sam da to mo?e da ima neke mane. No o tome bi najbolje Diviner znao ne?to da ka?e. Ima mic, line i instrument ulaze, usb 2.0, ali nema midi. Ve?e Scarlett kartice imaju midi i dodatno napajanje.
Mo?da i Presonus AudioBox 22VSL ako ti ne treba line in. 2.0 usb bus powered, ima midi. Dobija se Studio One Artist
Ako se odlu?i? za Saffire 6 USB, proveri po forumima kakvo je stanje sa drajverima.
tukoje is offline   Reply With Quote
Old 02-11-2011, 04:43 PM   #5
malisha
Junior Member

Quote:
Originally Posted by tukoje View Post
Pogledaj i novi Focusrite Scarlett, ovako nešto ja planiram da uzmem, konkretno 2i2, mada je bus powered a ?uo sam da to može da ima neke mane. No o tome bi najbolje Diviner znao nešto da kaže. Ima mic, line i instrument ulaze, usb 2.0, ali nema midi. Ve?e Scarlett kartice imaju midi i dodatno napajanje.
Možda i Presonus AudioBox 22VSL ako ti ne treba line in. 2.0 usb bus powered, ima midi. Dobija se Studio One Artist
Ako se odlu?iš za Saffire 6 USB, proveri po forumima kakvo je stanje sa drajverima.
Hvala svima na savetima.
Njega sam video na Focusrite-ovom sajtu... Još nisam krenuo da se šetam po radnjama, ali na sajtu Artista ga nisam video. Deluje mi zanimljivo, jako. Da li se zna cena?

Uzgred, u Studio One-u i radim
Old 02-11-2011, 05:05 PM   #6
BlasterMaster
Senior Member

BlasterMaster's Avatar

+1 za focusrite... samo proveri podrsku drajvera na sajtu za tvoj sistem...

a nesto jos van tvog pitanja - moj savet ti je da skupis jos nesto preko i da uzmes maudio profire610 , vidjao sam polovne za odprilike 250 e, mozda najbolji bestbuy u toj nekoj budzet interfejs varijanti, stabilni drajveri, super preampi, midi, dsp, mixer, latencija... ali to sve ako si u mogucnosti
BlasterMaster is offline   Reply With Quote
Old 02-11-2011, 05:09 PM   #7
tukoje
Member

Quote:
Originally Posted by malisha View Post
Hvala svima na savetima.
Njega sam video na Focusrite-ovom sajtu... Jo? nisam krenuo da se ?etam po radnjama, ali na sajtu Artista ga nisam video. Deluje mi zanimljivo, jako. Da li se zna cena?

Uzgred, u Studio One-u i radim
Najbolje nazovi Artist. Verovatno ga nemaju, ali mo?da mo?e da se poru?i. Kontam da bi cena mogla biti nekih 170 ?. Pro?e?ljaj jo? net da li ima novih user reviewova ako su mo?da prona?li neke nedostatke u me?uvremenu, za svaki slu?aj.
tukoje is offline   Reply With Quote
Old 02-11-2011, 06:01 PM   #8
Geronimo
Member

Geronimo's Avatar

Quote:
Originally Posted by malisha View Post
U svojoj potrazi za interfejsom do 200e, izbor sam suzio na:

Line 6 POD Studio UX2

M audio Fast Track Pro

Prepun opcija, ?to je naravno plus, iako mi u su?tini jedino treba Mic in sa fantomom i instrumentalni in. Nisam ga probao, a na netu pričaju da ima slab gain i da za neke mikrofone gain mora? da otpanji? skoro do kraja.

Focusrite Saffire 6 USB

Trenutno mi se kao favorit čini Focusrite. Midi mi zapravo ne treba, ali je okej dodatak. Koji vam se čini kao najbolji i da li mislite da za 200e mogu jo? ne?to da pogledam?

Nisam siguran za koje namene je prilozena oprema ali pred postavljam da je za Kucni Studio. Ako zelis dobro ime i neki bolji pre-amp mozda opcija 3. ali kao sto je neko rekao ovde sve ti to dodje isto. Ako radis u kompjuteru sve onda nije bitno, ako ces da snimas nesto van kompjutera za komercionalne uslove onda tu pocinje neka druga prica (RME, Apogee, Lynx itd. i konvertori poput Ensemble, Rosetta starija itd itd). A onda opet sta ti vredi kupovanja dobrog pre-amp-a ako nemas dobre monitore ili slusalice ma mozemo ovako u krug do sutra lol
Geronimo is offline   Reply With Quote
Old 03-11-2011, 10:24 AM   #9
malisha
Junior Member

Da, za kućni studio. Snimaće se Vokali, eventualno ozvučiti neko pojačalo a vrlo često snimati direkt... Od opreme, izuzev Trace Elliot-a GP12 (bas preamp), nemam ništa što ne bi kvarilo lanac Ali, u planu je da se polako sve kupi / nabavi. U ovom "mahu", pokušavam da za 500e uzmem interfejs i monitore, i prođem što bolje pritom...
Old 03-11-2011, 10:25 AM   #10
malisha
Junior Member

(duplirala mi se poruka iz nekog razloga, nije namerno...)
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules