![]() |
Trilema oko izbora interfejsa ;)
U svojoj potrazi za interfejsom do 200e, izbor sam suzio na:
Line 6 POD Studio UX2 http://en.audiofanzine.com/tests_v3/...dioux2/ux2.jpg M audio Fast Track Pro http://www.m-audio.com/images/global...in_pic_FTP.jpg Prepun opcija, ?to je naravno plus, iako mi u su?tini jedino treba Mic in sa fantomom i instrumentalni in. Nisam ga probao, a na netu pričaju da ima slab gain i da za neke mikrofone gain mora? da otpanji? skoro do kraja. Focusrite Saffire 6 USB http://www.artistsystems.net/images/...SB_photo_1.jpg Trenutno mi se kao favorit čini Focusrite. Midi mi zapravo ne treba, ali je okej dodatak. Koji vam se čini kao najbolji i da li mislite da za 200e mogu jo? ne?to da pogledam? |
Re: Trilema oko izbora interfejsa ;)
Moje misljenje Broj 3 od svih ponudjenih, mada u sustini sve je to isto nema tu razlike sta god da uzmes neces pogresiti .8-)
|
Focusrite ima IMHO najbolji preamp...
M-audio ima vrlo korektan preamp,odlicnu podrsku,stabilne i redovno updateovane drivere...a i najlakse se posle prodaje... UX je sjajan za gitarose! Sta ti najvise igra ulogu? Prvo sto pomislis - uradi tako i u pravu si. :wink: Poz' |
Pogledaj i novi Focusrite Scarlett, ovako ne?to ja planiram da uzmem, konkretno 2i2, mada je bus powered a ?uo sam da to mo?e da ima neke mane. No o tome bi najbolje Diviner znao ne?to da ka?e. Ima mic, line i instrument ulaze, usb 2.0, ali nema midi. Ve?e Scarlett kartice imaju midi i dodatno napajanje.
Mo?da i Presonus AudioBox 22VSL ako ti ne treba line in. 2.0 usb bus powered, ima midi. Dobija se Studio One Artist :grin: Ako se odlu?i? za Saffire 6 USB, proveri po forumima kakvo je stanje sa drajverima. |
Quote:
Njega sam video na Focusrite-ovom sajtu... Još nisam krenuo da se šetam po radnjama, ali na sajtu Artista ga nisam video. Deluje mi zanimljivo, jako. Da li se zna cena? Uzgred, u Studio One-u i radim :D |
+1 za focusrite... samo proveri podrsku drajvera na sajtu za tvoj sistem...
a nesto jos van tvog pitanja - moj savet ti je da skupis jos nesto preko i da uzmes maudio profire610 , vidjao sam polovne za odprilike 250 e, mozda najbolji bestbuy u toj nekoj budzet interfejs varijanti, stabilni drajveri, super preampi, midi, dsp, mixer, latencija... ali to sve ako si u mogucnosti :wink: |
Quote:
|
Quote:
Nisam siguran za koje namene je prilozena oprema ali pred postavljam da je za Kucni Studio. Ako zelis dobro ime i neki bolji pre-amp mozda opcija 3. ali kao sto je neko rekao ovde sve ti to dodje isto. Ako radis u kompjuteru sve onda nije bitno, ako ces da snimas nesto van kompjutera za komercionalne uslove onda tu pocinje neka druga prica (RME, Apogee, Lynx itd. i konvertori poput Ensemble, Rosetta starija itd itd). A onda opet sta ti vredi kupovanja dobrog pre-amp-a ako nemas dobre monitore ili slusalice :D:D:banghead::banghead: ma mozemo ovako u krug do sutra lol |
Da, za kućni studio. Snimaće se Vokali, eventualno ozvučiti neko pojačalo a vrlo često snimati direkt... Od opreme, izuzev Trace Elliot-a GP12 (bas preamp), nemam ništa što ne bi kvarilo lanac :D Ali, u planu je da se polako sve kupi / nabavi. U ovom "mahu", pokušavam da za 500e uzmem interfejs i monitore, i prođem što bolje pritom...
|
(duplirala mi se poruka iz nekog razloga, nije namerno...)
|
All times are GMT +1. The time now is 02:23 AM. |