|
Computer Hardware Razmenite iskustva o muzickim karticama i bilo kom drugom hardveru koji koristite uz PC, konfigurisanje i optimizacija kompjutera za DAW |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#1 |
Pro Member
|
![]()
Ovako!
Razmisljam se izmjedju 3 interfejsa. 1. Motu Traveler - Ima 8 ulaza, 4 preampa, sve moguce veze, lightpipe, spdif, AES/EBU preko koje bi u budcnosti vezao najverovatnije Lake People ADDAC 2 kanala ADDA konverzije. A trenutno bih ga koristio da simultano snimam 8 kanala, 2 bi isla iz SPL preampa u linije, 2 manje bitna bi isla iz yamaha miksera, i 4 preampa bi bila motu. Kasnije bi ubacio neki 8 kanalni preamp preko adat-a ili kako vec. Mozda onaj jevtiniji Focus octopre.. 2. Focursite Liquid Saffire 56, kazu da ima i dobre konvertore i preampe i da je stabilan. 3. Presonus Firestudio Tube - On je u igri samo zato sto moze da snima 10 kanala simultano... E sad pitanja su sledeca: 1. Sva tri uredjaja imaju spdif ulaze i izlaze, da li bi bilo mudro kasnije kupovati skup konvertor i vezivati ga preko spdif-a na bilo kom od njih ili je pak najsigurnije preko AES EBU veze koju ima ima Traveler (koji je meni za sad favorit)? 2. Da li su konvertori svih sprava gotovo isto s****e? 3. Da li su sva tri uredjaja stabilna i na Windows i na OSX platformi (opet verujem da Traveler na OSX-u radi bez premca)? 4. Da li postoji neki treci razlog zbog cega se ne bih odlucio za Traveler vec za mozda nesto trece? Najskuplji od ovih tri uredjaja je Traveler, Focus i Presonus su po 600-650 E, a Traveler je 800, a uzeo bih ga samo zbog AES EBU veze pre nego li ova dva. Znaci u tom cenovnom rangu max. 800 E da li mozda pogledati nesto trece? A da razmisljao sam i o Motu 8pre, koji je 500 E, svi kazu da je za taj novac sjajan, ima spdif i lightpipe ali me brine to sto izgleda njegovi preampi ne mogu da se zaobidju, mada su mi na motu-ovom forumu rekli da kada se gain smanji na minimum da se onda preampi zaobilaze u sta sumnjam. Hvala lepo Last edited by Jan; 17-09-2010 at 09:56 PM. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
MAO
|
![]()
polovan firefice 800
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Pro Member
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
MAO
|
![]()
ma gde strah, to radi il ne radi. Idu cene tako oko 800, pošto je na crno nov da se kupi oko 900-950.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
S obzirom na to da imam najavljene poslove i da bih uzeo ono high end konvertor koji bih vezivao, mislis da bi islo kul preko spidf-a na RME-u? Ja s obzirom na obzir ![]() Sad Bogi je negde pricao da je AES EBU valjda sigurnija veza nego li spdif... Last edited by Jan; 18-09-2010 at 01:30 AM. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
MAO
|
![]()
AES je u po bogijevim insajderskim informacijama najpreciznije definisan protokol. Ja sam u zadnje vreme počeo više da se oslanjam na SPDIF, izlazeći iz FF u m-audio karte zbog protoolsa, i ne žalim se. Možda ti je lakše da i ti uzmeš jedan 9632 koji ima prebudž za AES-EBU (možeš sam da ga napraviš a ima i da se kupi), čime dobijaš 2 kul konvertera u startu i sve ostalo što sam već pisao večeras Zeroo-u na drugoj temi. Pa posle dokupiš šta oćeš od konvertera, ovaj ima i ADATe. A ima i expansion boardove za još 4 inputa ili outputa. Ma ja se kunem u RME, sve ostalo su mi pokušaji da se dostigne njihov nivo za manje pare, uglavnom nesrećni.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
Bravo ARTI! Definitivno 9632! Nisam znao da moze AES na njega, evo sad vidim. Uzmem 9632 i jel mogu na njega da butnem taj konvertor preko AES-a i plus recimo Focusrite Octamic preko adat-a ili neki slican preamp sa 8 kanala u nekoj nizoj klasi ili pak interfejs :S Znaci za 800 E sto bih bacio na MOTU, mogu uzmem RME 9632 + recimo ProFire 2626 i sve mogu da vezem i da snimam 10 kanala simultano opustencija. Jos nesto, za koje se pare moze nadje 9632 nov ? Jos jedno pitanje imam (ovo je vec 3. edit posta ![]() Gledam da li nekako mogu da zbudzim RME 9632 + neki FW ili USB interfejs sa sve 8 ulaza koji ima na sebi adat izlaz sa kojim bi spajao RME, a inace bih ga koristio za terenska snimanja na laptopu i to sve zajedno za 800 E... Last edited by Jan; 18-09-2010 at 02:19 AM. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
MAO
|
![]()
pa možeš naravno. Upravo Profire sam i ja sebi uzeo pre godinu dana i sad ga trampio za 9632 jer imam 2 x FF na raspolaganju za bubanj. Odlično to sve radi. Dakle, imaš sledeći count - 2 kanala ti uđu na analogni od RME, još 2 preko nečega drugog na spdif, i još 8 preko adata sa bilo čega 8kanalnog. Ukupno 12 simultano, i to bez greške. Plus što RME ima jitter supresion, mada je bolje da metneš tako da je on master celom sistemu. Nov kod nas koliko sam video nema da se kupi, a cena koji stoji na Skymusic sajtu je 400 i nešto eura. Polovni natrče na forumu po 300-250.Vredi ga naručiti od napolje.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
banned
|
![]()
A za?to toliko komplikuje?? Uzmi FF800 i zavr?io si posao, kakav 9632+ jo? jedan interfejs, pa to je bacanje love. A ako ba? hoće? da ima? i neki high-end AD/DA, mo?e? ga zakačiti na ff.
Preko spdifa ti idu dva kanala, sem ako ne ?alje? enkodiran signal za eksterni dekoder, recimo u 5.1 formatu, to ti je isto kao da ?alje? podatke do sprave zakačene za spdif.
![]() |
#10 |
MAO
|
![]()
istina, još FF možeš i sa laptopom da furaš. A konverteri su mu sve osim hrđavih
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Dilema oko zvučne | Ad Fines | Computer Hardware | 11 | 10-05-2010 11:55 PM |
Zenski XLR u TRS dilema? | disco violence | Ostali muzički instrumenti i studijska oprema | 6 | 14-02-2010 01:46 PM |
Dilema | derossi | Monitoring | 3 | 08-01-2010 08:20 PM |
Dilema | Danny Lou | Sintesajzeri, Klavijature i Elektronika | 13 | 25-11-2009 03:49 PM |
Dilema... | zlobisha | Ostali muzički instrumenti i studijska oprema | 4 | 03-06-2009 12:11 AM |